Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Carmen6 píše:
@Angua teda, nestras…Uz vidim malyho, jak se v nestrezenem okamziku prehrabuje v kocicich granulich nebo zachodku
Kdyby přehrabovat, baštit je bude ![]()
@Angua píše:Úplně vidím tu mojí, když mi drtí dásněma bradavku
Tak malá ještě tolik nerozumí. Teda rozumí, že něco nesmí a má z toho prču - dělá nenene, dívá se, jestli ji vidím a udělá to na truc. Tomu, co říkáš, taky nerozumí, to až tak ten starší - tak od 3 let chápe výhrůžky tohoto typu celkem dobře![]()
Už jsem si všimla, že je jí jen 11m. Tak už JEN dva roky a chápat začne, ne?? ![]()
@Carmen6 píše:
@Elilen taky mam rada svuj klid, kdyz mi nikdo do niceho nekeca, nepozoruje a neotravuje
Mám to stejně. Nechápu, že to NĚKDO pochopit nedokáže. Nebo možná jen nechce. ![]()
@Elilen píše: Úplně vidím tu mojí, když mi drtí dásněma bradavku![]()
. Ten její škodolibý pohled a čekání, až se zajíknu bolestí.
Už jsem si všimla, že je jí jen 11m. Tak už JEN dva roky a chápat začne, ne??
Jj, to uteče jak nic. A jak s ní začne konečně být rozumná řeč, tak já budu muset do práce
![]()
S tím chápáním - společenský člověk tohle asi pochopit nedokáže, že je někdo rád sám, protože on by to nesnesl. To je těžko ![]()
@Elilen Nechci Tě strašit ještě víc, ale koukni do mého metříku, odečti 1 měsíc a dostaneš věk, kdy jsem přišla o klid, protože malá začala lézt, a první, kam si to namířila, byly kabely a zásuvky, a drží ji to stále, chvilka nepozornosti a včera nám komplet vypojila internet
![]()
A odečti 1 týden a dostaneš věk, kdy se poprvé postavila, a to už je definitivně konečná, dneska sebou tak řachla po zádech, jen to zadunělo, navíc je taky celodenní křiklounek, takže Polednice už je pár dní naše oblíbená básnička, a taky Vodník ![]()
Fakt Ti moc přeju, aby to byly celé 4 měsíce ![]()
@Carmen6 Jestli jedou na pokec za Tebou, tak to je blbý, ale nevylučuje to výše uvedené, jen se budeš muset smířit s tím, že s malým nebude chvíli zacházeno po Tvém a věta: Nezlobte, ale nemůžu se Vám věnovat, protože musím to a to… by taky nikoho nemusela urazit.
Ahoj, tak tady je každá rada drahá. Záleží na tom, jací jsou, jak dalece jsou chápaví a submisivní vůči tvým potřebám a pocitům. Kdyby jsi jim upřímně vysvětlila, že jsi strašně ráda, že se ti snaží pomoci vlastní ochotou brát si každý den malého ven, ale současně že si vlastně neodpočineš, protože chceš mít doma pro ně uklizeno a být jim po návratu z procházky k dispozici, aby se cítili příjemně. Takže v době, kdy bys mohla odpočívat děláš doma pořádek a jsi utahaná úplně stejně, jako když s ním jdeš ven sama. A normálně se jich zeptej, jestli jim nebude vadit, když občas přijdou do menšího bince, protože fakt budeš spát. Podej jim to tak jako ležérně, nedělej žádnou přednášku, prostě to řekni jako normální věc, kterou potřebuješ vyřešit. Třeba během skládání prádla, nebo vaření čaje. Řekni jim to stejně, jako bys mluvila s vlastními rodiči. Jestli to teda jde a máte podobný vztah. Hlavně aby v tom necítili výčitku, ale spíše uznání jejich kvalit z tvé strany. ![]()