Jak začít cvičit jógu?

Kyarra
14.6.13 19:09

Jak začít cvičit jógu?

Ahoj všem!
Chtěla bych zkusit začít cvičit jógu - jsem poslední dobou dost unavená, ve stresu, dlouhodobě mě bolí záda…tak jsem si řekla, že možná jóga by bylo to pravé pro mě. Je možné začít cvičit sama doma, bez odborného vedení? Kde sehnat cviky, sestavy, jak na to? Nejsem zrovna typ, který vyhledává hromadné cvičení a navíc chci cvičit v době, kdy se mi to hodí a né být fixovaná na konkrétní hodinu a den. Najde se někdo, kdo by mi dokázal na začátek poradit - možná i přiblížit trochu filozofii? Jinak nejsem moc sportovní typ (sice štíhlá, ale trochu líná), cvičívala jsem cviky na záda, které mi doporučili na rehabilitacích a Mojžíšovou…
Děkuji! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4201
14.6.13 19:23

@Kyarra na uloztu je video joga pro zacatecniky, jsem si ho tam stahla.. sice jsem si to jeste nepustila ale uz hrozne dlouho se na to chystam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
14.6.13 19:28

Díky za tip - už stahuju :palec: (ale je to velký soubor, takže je to tak na tři čtvrtě hodiny :cert:

• Citovat
  • Upravit
4201
14.6.13 19:33

@Kyarra ehm tak to bud rada, mi se to tady pri rychlosti naseho netu stahovalo nekolik hodin :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
14.6.13 19:38

Zbývá 38 min ;)
A ty máš nějaké zkušenosti s jogou nebo se taky chystáš to teprve zkusit?

• Citovat
  • Upravit
17565
14.6.13 19:52

Doporučuju alespoň pár lekcí absolvovat pod „dohledem“ lektora. Je důležté správné provádění pozic a to si sama neohlídáš, když nemáš zkušenosti. Později už klidně můžeš cvičit sama, ale ze začátku by to chtělo někam docházet a doma si procvičovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
14.6.13 20:00

@Etcetera78 Tož toho jsem se právě bála :think: Když mě ti jogíni připadají takoví divní, já bych musela natrefit na někoho, komu bych důvěřovala… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17565
14.6.13 20:05

@Kyarra tak zkus power jogu, to cvičí „normální“ instruktorky aerobiku :-D Ty základní pozice jsou stejné, takže aspoň něco by ti to dalo.
Ale jinak pro totální začátečníky je super třeba „Jóga v denním životě“ na joga.cz - tam když by sis našla nějaký kurs poblíž, tak to jede fakt od úplných začátků a všechno tam vysvětlujou. Je teda fakt, že občas ti lektoři jsou takoví…jogínští, no :lol: ale tomu cvičení rozumí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
14.6.13 20:08

@Etcetera78 Zkusím mrknout na ty stránky, díky…právě by mě taky trochu zajímalo, zda-li se dá joga brát „jen jako cvičení“, nebo to s sebou nese i tu filosofii. Ráda bych do toho trochu pronikla, než se do toho dám…

• Citovat
  • Upravit
17565
14.6.13 20:17

Obojí je možné. Většina lidí to má jen jako cvičení a příjemnou relaxaci. A i lidi, kteří to vezmou jako životní styl, jsou z drtivé většiny „normální“ :-) Naše lektroka jógy pořádala občasné sobotní výlety do přírody, které ovšem většinou končívaly v nějaké cukrárně :-D A cestou ve vlaku jsme zdrbali všechno, co se dalo, normální slepičárna :mrgreen: A přitom jezdila na kursy do Indie a kdesi cosi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4201
14.6.13 20:19

@Kyarra no prave jsem nikdy jogu nezkousela, a to jsem snad zkusila cvicit kde co :) jakoze ruzne po studiích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kyarra
14.6.13 20:35

@Etcetera78 Tak to bych potřebovala taky takovou nějakou pohodovou cvičitelku, prostě žádný extrém :kytka: Dívala jsem se na ty stránky a zrovna u nás nic pro začátečníky není, ale třeba něco bude od září…

• Citovat
  • Upravit
Kyarra
14.6.13 20:36

@Zuzee87 Jdu omrknout to stáhnuté video :palec:

• Citovat
  • Upravit
Kyarra
14.6.13 20:37

@Zuzee87 Kurnik, je to anglicky…tak to se s tím budu muset poprat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4201
14.6.13 20:42

@Kyarra a vidis to ani nevim kdyz jsem to jeste nepustila.. sakrys.. a verila jsem tomu ze je to cesky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková