Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Máte někdo zkušennost? Vyplňuje se i podací lístek? A hlavně jak se to dělá, aby mi kupující zaplatil jak za prodávanou věc tak i za poštovné?
Zvaž balík, zajdi na poštu, nebo najeď na stránky pošty, podívej se, kolik to stojí. Jinak na poště dáš podací lístek, řekneš, že to chceš na dobírku vč poštovného a oni Ti vypočítají cenu a k dobírce to připočtou. Jinak samo poštovné zaplatíš, až Ti přijde dobírka, tak se Ti to vlastně jako vrátí. Nebo je další možnost, mít cca zjištěné poštovné a nechat si ho poslat na účet, poté poslat zásilku na dobírku s dohodnutou cenou. Tak to dělám na aukru, protože se mi několikrát dobírka vrátila. Takhle je Ti to pak jedno, protože poštovné Ti poslali předem..
@martina.se píše:
Zvaž balík, zajdi na poštu, nebo najeď na stránky pošty, podívej se, kolik to stojí. Jinak na poště dáš podací lístek, řekneš, že to chceš na dobírku vč poštovného a oni Ti vypočítají cenu a k dobírce to připočtou. Jinak samo poštovné zaplatíš, až Ti přijde dobírka, tak se Ti to vlastně jako vrátí. Nebo je další možnost, mít cca zjištěné poštovné a nechat si ho poslat na účet, poté poslat zásilku na dobírku s dohodnutou cenou. Tak to dělám na aukru, protože se mi několikrát dobírka vrátila. Takhle je Ti to pak jedno, protože poštovné Ti poslali předem..
Je Vám to jedno ale platba předem je největší hovadina…pošlete peníze a skutek utek…když se vrátí dobírka zpátky nikdo na tom netratí…teď mě pěkně na aukru okradla paní na poštovným
@ikyki toť otázka. Prodávám na aukru už pár let a též chci vždy poštovné předem. Zezačátku se mi párkrát stalo, že mi lidé zásilku nepřevzali, ale poštovné mi stálo stovku. Teď mám přímo v podmínkách, že dobírka ano, a le poštovné chci předem.. Jenže já nikdy neměla sebemenší problém s tím, že bych něco neposlala, kupující byli nespokojeni nebo tak něco… Poštovné mám odhadem s tím, že pokud je to míň, automaticky přebytek vracím kupujícímu na účet.. je to o slušnosti.. Chce to vybírat si prověřené prodejce. Dle mého, pokud má 200 a víc hodnocení, nebo už pár let zkušenosti a je bez negativů, tak to o něčem odpovídá. Nekupovala bych u člověka, co má 2-3 hodnocení..
@martina.se Však taky ona neměla 2-3 hodnocení ale ne je to člověk od člověka…šlo o blbou 100,– ale tak namíchlo mě to…tím ale neházím všechny do jednoho pytle ![]()
@ikyki je mi jasné, já bych taky soptila.. takhle jsem právě nalítla zezačátku já, poslala jsem na dobírku, poštovné přes 100 a nikdo to nepřevzal.. když se mi to stalo popáté, řekla jsem dost. Od té doby chci poštovné předem. pak je mi jedno, jestli si to daný člověk převezme, poštovné mám zaplacené… zatím se mi nestalo nic podobného, ale já tedy nakupuju velmi málo, tak 2× za rok..