Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kaja00 píše:
At vykouri celou krabicku, nebo nedavat penize
Jinak, jeste me napadla elektorincka cigareta, kdyz nic z toho nepomuze
TAk to je pěkná blbost… to by vůbec nic nevyřešilo.
@Janiiska píše:
Nechápu co na tom kouření vidí? Je to prázdná cigareta, člověk vdechuje nic, nemá nic v ústech, mě to nic nepřineslo. Za prvé je to drahé a za druhé je lepší čokoláda.
Podle mě je to frajeřina ![]()
@avm3 píše:
@Cayse Měli jsme to doma podobně, já nekouřla nikdy, brácha kouří…
Všechno v životě je volba. Puberťáci nejvíc nadávají na to, že se k nim rodiče chovají jako k malým harantům. Fajn - tak ale musí poznat, že realita je někde jinde. U alkoholu to bylo složitější - tam samozřejmě netoleruješ každý víkend zvracejícího adolescenta do záchodu (v lepším případě) ![]()
Taky jsem slyšela od více lidí, že nejúčinnější bylo, když si je rodiče posadili do kuchyně, dali jim krabičku a kuř, pěkně jednu od druhý.
Já měla první cigaretu v nějakých třinácti, co jsem šla na střední, už jsem kouřila pravidelně, ale ve větším množství až jako dospělá. Myslím, že do té doby jsem ještě byla schopná přestat bez „následků“, ale nechtěla jsem. Těžko říct, zda by něco pomohlo, já nedostávala ani kapesný, ani jsem rodičům nekradla peníze, tam nebylo co mi zakázat, když jsem nešla ven, nepotřebovala jsem kouřit.
Držím palce, ať na to dítě někdy přijde samo, že je to zbytečnost.
@anubis25 píše:
@Milli76 jestli dostavá kapesné tak ji ho zatrhnout at si je kupuje za své…mi rodiče řekli že jestli chci kouřit tak mohu, ale cigarety si budu kupovat za své peníze, nebudu jim kouřit doma a zdraví si budu ničít své ne jejich…ale já nikdy nekouřila, řekli mi to jen kdyby náhodou..ale nevím jestli by to pro ni platilona mě vždy platilo že to co mi dovolili už jsem nechtěla zkusit
už to totiž nebylo to zakazané ovoce, které chutná nejlíp
![]()
![]()
kapesné dostává, už jsem ji je pozastavila, ale ona ty cigára dostává od kluků (spolužáků)
@Milli76 Sportuje? Chodíte třeba běhat? Zaběhnout pár kiláků nebo zahrát zápas v čemkoliv je po pár cigárech taky dost o zeblití..
Jinak nápad nechat jí vyhulit celou krabku není marnej ![]()
mmch. po zastavit kapesný je nejlepší cesta k tomu, aby vám začala doma krást prachy…
Příspěvek upraven 21.05.14 v 16:31
@Milli76 frajeřina je nekouřit. Kdo to zvládne je frajer.
Řekní jí, že v budoucnu bude mít ušetřené peníze a může si místo nich koupit důležitější věci.
Příspěvek upraven 21.05.14 v 16:29
@Saneska píše:
Mě rodiče zhnusili kouření tím, že kouří
to mě taky ![]()
z manželovi strany jsou nekuřáci a z mé už jenom mamka. Taťka se lečí s CHOPN 2. stupně. Je na tom fakt blbě
. Bojím, se aby neskončila stejně
@Milli76 píše:
Holky, taky mě to napadlo, že by dneska místo večeře dostala cigárka, ale mám strach, abych ji tím neublížila (myslím to, aby se mi nezačala dusit). Teď mívá v noci záchvaty kašle. Já blbka myslela, že alergie a ono cigárka
Chjóóó, jestli já s ní tu pubertu přežiju ve zdraví, tak to bude zázrak
@martina.se píše:
@Milli76 dát jí vykouřit půl krabičky najednou - prostě si k ní sednout, jen ať si dá - tohle mi udělali naši - 10 let jsem nemohla cigára ani vidět
Donutit vlastní dítě vykouřit 1/2 krabičky najednou? To by jsi byla opravdu schopná udělat?
Myslím si, že v 15-ti už si člověk o tom bude rozhodovat sám a tohle mi přijde jako kontraproduktivní. Nastavit pravidla jako doma a před rodiči nekouřit, vysvětlit následky a důsledky včetně finanční zátěže a spoléhat na plody své výchovy…
@Milli76 Jsem ve stejném věku jako vaše dcera a kdyby mě taťka uviděl kouřit, tak by mě zabil
Je pravda, ze me to neláká ochutnat a navic mam takové kamarády, pred kterými nemusim frajeřit
Navíc jsem na kouř alergická
Asi to jednou budu chtít zkusit, ale teď určitě ne
Jsem asi nějaká zaostalá oproti mým vrstevníkům
Nekouřím, nepiju, nefetuju, nepařím a radši si přečtu knížku, jdu nakupovat hadry nebo s kamarádkama a kamarádama ven
![]()
@dalimil píše:
Donutit vlastní dítě vykouřit 1/2 krabičky najednou? To by jsi byla opravdu schopná udělat?Myslím si, že v 15-ti už si člověk o tom bude rozhodovat sám a tohle mi přijde jako kontraproduktivní. Nastavit pravidla jako doma a před rodiči nekouřit, vysvětlit následky a důsledky včetně finanční zátěže a spoléhat na plody své výchovy…
jasně že jo - protože pochopí (většinou tedy), že to není zase takový terno a člověk s tim není takový frajer…