Jak znechutit kouření náctileté

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1137
21.5.14 17:08

@martina.se Přesně tohle udělali mojí kámošce a výsledný efekt se také neminul :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3101
21.5.14 17:11

Asi to i zalezi na povaze, ale na me tvrdohlavyho berana neplatilo nic. Kourila jsem od 12ti (1 cigareta za tyden) do 25 (5 cigaret denne, ale v hospode klidne krabicku za vecer). X-krat mi mamka „uverila“, ze uz nekourim. Pak jsem z toho proste „vyrostla“. Zamilovala jsem se do nekuraka (nikdy mi to nezakazoval ani nevycital), vedela jsem ze s nim driv nebo pozdeji budu chtit mit ditko a mela jsem jasno v tom, ze nicit zdravi sobe je neco uuuplne jinyho, nez ho kazit nenarozenymu diteti. Podle me k tomu musi kazdy dojit sam, obzvlast pokud to je tvrdohlavec, zakazy nepomuzou, kdyz uz tak vychova a vzdelavani. Ja treba dodnes zive vidim, jak nam jedna chemikarka ukazala, co se usadi na skle zkumavky vyhorenim 1cm cigarety. Kolegyne zase rikala, ze ji definitivne ptesvedcil vyklad na biologii, jak cigarety funguji, co se do nich pridava, jak na to reaguji receptory v mozku a jak to je skutecne droga v pravem slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
21.5.14 17:12

@Milli76 můj otec pravidelně v neděli s otcem hrával šachy. Jednoho dne mu nabídl cigára.. táta, že ne.. A otec na něho, že ví, že kouří, tak nemusí kouřit tajně na záchodkách a venku, ale ať si dá s ním.. A u těch šachů mu zapaloval jednu za druhou. Druhý den tátovi musela maminka napsat omluvenku do školy, blil jak amina a nebyl schopný se ani postavit na nohy, jak mu bylo zle. Na dlouhá léta ho kouření přešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
288
21.5.14 17:18

Poprvadě nevím jak tvoje dcera, ale já měla pubertu hodně těžkou. Kloubou dolů před mamkou, že mě fakt nezabila. Je pravda, že o spoustě věcí do dneška nemá ani tušení a teď už jí to neřeknu. To by asi nepřežila.
Ale k tomu kouření. Popravdě na mě taky zkoušeli metodu vykuř toho tolik až se po.. No nepomohlo. Sice mi nebylo dobře, ale krabičku startek bez filtru jsem zvládla. Když jsem jí zmákla celou tak jsem se ještě z provokace zeptala jestli má další nebo konec pokusu. Dostala jsem pár facek a válka pokračovala.
Kapesné mi taky sebrali a taky bez efektu. Každý můj příchod byl odměněn čuchací mětodou, nejen dýchat, ale i ruce. Taky jsem se to naučila obejít.
Popravdě kouřím dodnes.
Jinak myslím, že jsem slušně vychovaná, dnes už milující dcera.. ;)
Takže úpřeju hodně štěstí, snad najdeš to co bude fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
21.5.14 17:21

..

Příspěvek upraven 05.06.14 v 08:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
253
21.5.14 17:22

@hBod presne tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1057
21.5.14 17:24

Myslim, ze nepomuze nic.ja kourila taky a driv nez tvoje dcera a nasim nepomohlo nic. zustalo mi to doted.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
21.5.14 17:32

@hBod To znám, také je mi občas smutno po cigaretách a to nekouřím mnohem déle :mrgreen: Jen tu čtu diskuzi a naprázdno polykám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21918
21.5.14 17:35

Ja teda nevim, ale me dat mama krabicku, at kourim, tak si zaklepu na celo, reknu ze nejsem cvok a ze neznam nikoho, kdo by palil jednu od druhe, na pate se otocim a bouchnu dverma od pokojicku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.14 17:36

@Milli76 nevím, jak pomoct.. ale nepomohl by jí šok? Ono cigáro v hubě pro ni asi v tomto věku znamená, že se cítí dospělá a že přeci kouřit je v poho, cool, super a bůhvíco ještě.

Nemá ráda módu? že byste s ní spočítali, na kolik peněz vyjdou ty její cigára za rok - moje kámoška pořád brečela, že nemají peníze, že na dovolenou by ráda jela…a jednou jsem jí tak z hecu spočítala, kolik korun prokouří s manželem za rok. Byla v šoku, protože to bylo víc než na hezkou dovolenou u moře.

Pokud by jí tohle nenalákalo, tak bych zkusila nemoci. Je mladá, do smrti daleko… ale za pár let by se jí kouření mohlo vymstít. Náš známý, chytrý, úspěšný celý život kouřil. Bohužel se mu začalo špatně dýchat a výsledkem je, že má a teď si nevzpomenu na nemoc… ale prakticky je to o tom, že mu neustále klesají procenta objemu dýchání. Prostě se nemůže pořádně nadechnout a dusí se. (umí si tvoje dcera představit si, že se bude dusit několik let?) Když byl zdravý, měl 100%. Transplantace se dělají okolo 20% objemu dýchání. Jenže - transplantace se konat nebude a on je odsouzený pomalu umírat. A není to o pár dnech, je to o letech - z vitálního chlapa se stává troska, nepřejde pokoj bez zadýchání, má doma kyslík, ale celé dny sedí pouze doma, nemůže ven, protože by to neudýchal, ohrožuje ho i běžná rýma a tak když je jen trošku někdo nastydlý, nemůže za ním na návštěvu. Doktoři mu řekli, že to je z kouření, ale léky bohužel na tohle nejsou.

• Citovat
  • Upravit
36556
21.5.14 17:39
@hBod píše:
Nijak jí to neznechutíš, musí nato přijít sama, vy co jste nekouřili nikdy nepochopíte jaká je to slast natahovat ten smrad z těch cigaret do plic :), cca před dvěma měsíce jsem přestal po deseti letech kouřit ze dne na den ( posledních pět let dvacka denně ) a přijde mě ten život nějak ochuzenej :mrgreen:Příspěvek upraven 21.05.14 v 17:23

Jo, to uklidnění, relax, to blaho…
Kua, proč já vlastně už nekouřím :mrgreen:

Jedna moje neteř přestala kouřit v Anglii. Nastěhovala se tam, vdala se za nekuřáka, takže doma nemohla, zahrádku mají miniaturní (takový ten zadní dvorek), takže, když si zapálila tam, všichni čuměli, pak přišla prosba, jestli by mohla nekouřit, když mají sousedi na dvorku miminko atd. parku na ní zase všichni čuměli jako na fetku, v hospodě nemohla, leda ve městě před hospodou.

Ve finále musela chodit denně víc než kilometr, aby si mohla zakouřit v klidu. Tak se na to vykašlala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
21.5.14 17:56
:lol:

Příspěvek upraven 22.05.14 v 10:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
21.5.14 17:56

Mě se máma zeptala - kouříš? Tak jsem přiznala že jsem to zkoušela a ona na to - to víš, to není nic dobrýho, stojí to spoustu peněz, byla by za to kupa parády pak ti z toho smrdí z pusy, mastí se ti vlasy a na pleť je to hrozný, samý pupínky, co ti budu říkat. No ale jak chceš, je to na tobě. Já v těch 14 vážně krasavice, samý pupínek a představa že by se mi to mohlo ještě zhoršit mě odradila. Na intru jsem si z frajeřiny dala jednu po ránu před školou, zblila jsem se jak pes a bylo po kouření :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
21.5.14 18:00

Táta mi vyprávěl, že jemu máma přes noc zavřela krabku do šuplíku s tuhým mýdlem. Prej se z toho pob*** i pos*** a stačilo mu to.
Pak se k tomu vrátil po vojně a tahal krabičku denně. Přestal po operaci srdce, ale rok po ní zase začal.
Chci tím říct, ze pokud to někomu šmakuje, jen to oddalis. Přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
21.5.14 18:37

Pokud máte v rodině někoho s CHOPN, mohla by si o kouření promluvit s ním, vidět dotyčného jaké má potíže, jak je mu zle, jak se mu změnil život.
A protože zákazy fungovat nebudou, nechala bych ji přijmout odpovědnost za své chování. Cigarety si nebude kupovat za kapesné, nebude kouřit doma a ve škole, ani v okolí. A ona sama by to měla oznámit svému lékaři, jak dětskému tak i tam kde se léčí s astmatem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí