Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@malá_holka píše:
Hele pro mě by teda taky bylo jednodušší jít na potrat, než ho donosit a dát k adopciCo je na tom bože?
Je to legální? je
Takže její důvody můžou být všem ukradený. Jestli má problém někdo s otěhotněním, tak je to smutný, ale jeho problém. A neopravňuje ho to ke kecům, co se pravidelně vedou tady. To jsou jako,,snažilky" nedotknutelný a můžou napsat cokoliv? Nebo z nich kolikrát mluví jen závist, že někdo měl 2 čárky a dovolí si jít na potrat? No hnus.
Její důvody jsou mi ukradený, ale ať je alespoň fér a řekne, že chce jít na potrat, protože dítě nechce a nechce se jí to jinak řešit a ať vynechá kecy o chudáku dítěti do takové nebo makové rodiny. Nic víc, nic míň… plus tedy na svém tvrzení si trvám, z pohledu dítěte kterým argumentovala je rozhodně se narodit a být adoptováno, než být zabito. O pohledu jejím jsem nenapsala ani slovo.
@Petra Star píše:
Co to je? proč ta zášť? Jako ja jsem sice zrovna v procesu IVF, ale proč bych se měla posmívat někomu, komu se stala nehoda a nechce dítě? Nějaký respekt k rozhodnutí jiných?
já respekt mám..nejsem proti potratům, takže tohle téma mi nevadí..
jde o to že si ztěžuje že to chtěla do 7tt a ted jí nikdo nevyhoví..přitom píše že byla v práci a nemohla si to oběhat..tak kurna když něco chci tak si vezmu dovolenou a oběhám si to a pak si neztěžuju že to nešlo..a že to chce prostě do 7tt a ted to nejde.. ![]()
@srpen89 píše:
Ano, ty jsi to napsala presne. DekujuKDYBY se to vyvijelo… KDYBY se to vyvijelo nahodou dal, protoze jiste vis, ze tretina vsech tehotenstvi konci samovolnym potratem, tak by se z toho postupem času, stalo zivotaschopne dite. Ale to o tom lze hovorit az kolem 25.tt. Ale do te doby je shluk zivota neschopnych bunek, embryo.
Jak kde, u nás se děti zachraňují ve 24tt, jinde tu nastavenou hranici mají nižší a už přežily i děti narozené ve 22tt (jo, bez lékařské pomoci by to nedaly, ale to ani třeba ve 32tt).
@srpen89 píše:
Stihne, miniinterupce se provadi do 8.tt. Do konce pristiho tydne to urcite stihne
pokud nerodila tak píší ukončený 6tt, u žen co rodily 8tt ![]()
@srpen89 píše:
Pane bože, dalsi moralistka. Jakymu diteti proboha. Je to jen nenaky shluk bunek a ty to nazyvas ditetem? Trochu prehnany, ne?
Sakra, tak v tom případě tedy fakt nechápu jediné rizikové těhotenství (minimálně před 24 tt), vždyť je to jen shluk buněk a ne žádné dítě, tak co, buď to zvládne nebo ne, přece kvůli něčemu tak nicotnému nebude žena doma
Jo a že třeba krvácí, na co doktor či dokonce jezdit na pohotovost, kvůli shluku buněk…
@j.a.n.i1 píše:
Sakra, tak v tom případě tedy fakt nechápu jediné rizikové těhotenství (minimálně před 24 tt), vždyť je to jen shluk buněk a ne žádné dítě, tak co, buď to zvládne nebo ne, přece kvůli něčemu tak nicotnému nebude žena domaJo a že třeba krvácí, na co doktor či dokonce jezdit na pohotovost, kvůli shluku buněk…
Nemarnila bych cas vykladem citove ploche existenci. Je to jak hazet perly svinim…
@srpen89 taky tak, skupina trenkových, počet dětí splněn
Takže toto už řešit nechci a doufám, že přes dvojitou antikoncepci ani nebudu muset ![]()
@pe-terka píše:
to je zajímavý. Sama připouštíš obrovskou nadváhu, a chlapi tě houfně nahánějí, jo?
Jinak já jsem taky z těch, co jsou těhotné rup šup, i po 40. A na potrat jsem nešla, všechny děti jsme si nechali a staráme se o ně
Když chci souložit, musím nést možné následky. Interrupce je sice legální, ale je na morální vyspělosti každého jedince, jak moc by zatížila jeho duši. Ten „schuk buněk“ má potenciál dítěte, nebude z toho krokodýl
@Poison Eve píše:
Nemarnila bych cas vykladem citove ploche existenci. Je to jak hazet perly svinim…
Ježíš a zase adopce. Ne, svět je prostě nespravedivej. Někdo může mít miminko, někdo ne. To neznamená, že ti, co můžou, ale nechtějí, budou rodit pro ty bezdětné. On je to i větší nápor na psychiku dát dítě k adopci než jít na přerušení. Stát se může v životě cokoliv. Já jsem obecně proti potratům, ale..
Já docela žasnu, kolik máte času tady rejpat a moralizovat. Jsem týden nemocná a fakt cucim
@srpen89 píše:
Ano, ty jsi to napsala presne. DekujuKDYBY se to vyvijelo… KDYBY se to vyvijelo nahodou dal, protoze jiste vis, ze tretina vsech tehotenstvi konci samovolnym potratem, tak by se z toho postupem času, stalo zivotaschopne dite. Ale to o tom lze hovorit az kolem 25.tt. Ale do te doby je shluk zivota neschopnych bunek, embryo.
24týdenní embrio, jo?
tys biologii asi neměla, co? Vidělas někdy ultrazvuk. snímek takto starého dítěte? Ten „neživotaschopný hluk buněk“ má hooodně konkrétní anatomické rysy ![]()
@g.sandova Ale jo, já souhlasím s tím, že je to větší nápor na psychiku a chápu, že se někdo rozhodne pro potrat. Ale vadí mi když se ten potrat zdůvodňuje zájmem dítěte, protože jeho zájmem fakt není, jeho zájmem by byla ta adopce.
@g.sandova píše:
Ježíš a zase adopce. Ne, svět je prostě nespravedivej. Někdo může mít miminko, někdo ne. To neznamená, že ti, co můžou, ale nechtějí, budou rodit pro ty bezdětné. On je to i větší nápor na psychiku dát dítě k adopci než jít na přerušení. Stát se může v životě cokoliv. Já jsem obecně proti potratům, ale..
Já docela žasnu, kolik máte času tady rejpat a moralizovat. Jsem týden nemocná a fakt cucim
tad se nebavíme o aktu solidarity plodných s neplodnýma. Tad se bavíme o morálním aspektu interrupcí. Adopce je až cesta, pokud by se matka opravdu o dítě postarat nemohla a přesto by mu umožnila žít.
@tumpach píše:
@malá_holka ://www.emimino.cz/profil/malaholka/ ale ona není schopna se postarat ani o psa, a po týdnu ho dá pryč, protože zjistí, že ji nevyhovuje, toto ti taky přijde normální??
no
asi ne, ale furt lepší než aby ho někde přivázala v lese. Anebo děcko v igelitce do popelnice. Hlavně tu nejsem od toho abych posuzovala co je a není normalní. je to její věc.