Jak zvládáte mateřskou?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.8.14 10:39

@Cmochy
No jo jenže to nejde, děti chci dvě.. :-D Něco na pár hodin denně z domu jsem hledala, ale nenašla, navíc s dvouletýn už není čas. Já budu spokojená až za pár let, se dvěma dětmi ve škole a školce, mě obecně nebaví děti di 3 let, pro mě je to peklo.

• Citovat
  • Upravit
27281
9.8.14 10:55
@Anonymní píše:
@Cmochy
No jo jenže to nejde, děti chci dvě.. :-D Něco na pár hodin denně z domu jsem hledala, ale nenašla, navíc s dvouletýn už není čas. Já budu spokojená až za pár let, se dvěma dětmi ve škole a školce, mě obecně nebaví děti di 3 let, pro mě je to peklo.

tak nějaký sebevzdělávání, kurzy, seberealizace… :kytka:

Já zase naopak ráda lenoším na mateřské a věnuju se tomu nejcenějšímu - rodině… představa, že se vracím do práce a budu mít před sebou dalších 40 let jen a jen práce, s rodinou méně času… mě úplně děsí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
9.8.14 11:30
@Cmochy píše:
Tak ten článek bych si ráda přečetla… :think: Nějak nechápu jak k tomu může dojít… :think:

Nepochybuji o tom, že může… určitě se to děje… ale jsem zvědavá na důvody a obhajobu :think:

Osobně to moc nedokážu pochopit. Mateřství si užívám na plno, vychovávat dítě je něco úžasného.
Zajímá mě co jiné ženy na mateřské vede k depresím či syndromu vyhoření? Dítě nechtěly? Jsou na to úplně samy? Nemají kamarádky? Kariéristky? Nejsou mateřské typy?
Všechno se dá řešit… :think:

Proto mě to zajímá… nechápu to… ráda si o tom ten článek přečtu :palec: :kytka:

Ono taky záleží jaké děti máte a kolik. První dcera (2 roky) měla do jednoho roku zdravotní problémy - několik. Neustále plakala - ve dne, v noci, doma, venku,… přestala akorát na kojení a k tomu cestování po doktorech a pod. Křičela celých 8 měsíců a věřte mi, že to bylo dost náročný. Pak byl chvilku klid a pak začalo období vzdoru, vztekání, teď se všeho bojí, pláče kvůli kdečemu, pořád chce maminku,… vztekání a vyřvávání věcí pokračuje dál. Hlídání a pomoc nulová. Manžel celý den v práci. K tomu mám teď syna (4 měsíce) a ten je úplný opak. Sice plakal kvůli bříšku a má taky svoje trápení, ale oproti dceři je to zlatíčko, kliďas, takže tam pak chápu maminky co nechápou jak někdo může šílet na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.18 14:16

Jak zvládáte finančně mateřskou a přídavky?

Ahoj, chci se zeptat. Plánujeme miminko a zajímá mě, jak zvládáte jeden plat + mateřská (po roce příspěvky) a normálně vyjít, aby člověk nemusel jíst chleba s vodou? Zvládáte to v pohodě? Bydlení v nájmu v Praze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí