Jaká je Vaše nejstarší vzpomínka?

860
28.7.17 14:36

Jaká je Vaše nejstarší vzpomínka?

Maminka mě položila do postýlky a odešla. Byla tma. Pozorovala jsem, jak se na stropě jednou za čas odráží světla projíždějících aut. Byly mi necelé dva roky. Vzpomněla jsem si na to v dospělosti a přesně jsem dokázala popsat, v jakém místě byla postýlka, a že bylo vymalované válečkem.
Pak už byly takové ty klasické útržky vzpomínek jako že se mnou někam jeli kočárkem a tak, ale tahle je moje úplně nejstarší.

Já vím, je to takové divné téma… :oops: ale stejně by mě zajímalo, jakou první vzpomínku ze svého života si vybavujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2054
28.7.17 14:40

@Romilda Myslím si, že úplně reálně si to nepamatuješ. Do cca tří let vzpomínky nejsou (prostě není mozek dozrálý, resp. ta paměť funguje jinak). Mně taky manžel popisoval, jak si pamatuje, když se jako roční mimino převaloval v postýlce :lol: Těžko říct, jestli to máš z vyprávění, fotek, vsugeruješ si to nebo to je pozdější vzpomínka.

Příspěvek upraven 28.07.17 v 17:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
28.7.17 14:41

Jezdila jsem na zahradě na odrážedle, byla to žlutá kachna. Žádnou fotku s ni nemám a když jsem se na to ptala rodičů, tak mi řekli, že jsem ji měla kolem 1,5-2let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6672
28.7.17 14:42

Jak jsem si rozsekla hlavu :roll: Kolik mi bylo, už si nepamatuju, ale tak kol. 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.7.17 14:44

Asi z 5 let. Je to školkový karneval, byla jsem za Karkulku. Tenkrát tam můj taťka ten karneval pro celou třídu filmoval, já brečela, že chci jít s ním po obědě domů, učitelka i on mi to slíbili a prd. Nechal mě tam spát až do odpoledne. Pamatuji si to tak živě, jako kdyby to bylo dneska: třídu ve školce, učitelky, co jsme dělali…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26267
28.7.17 14:45

Ja si pamatuju, jak me mamka drzi v naruci v cekarne u dr. Uplne presne vim, ze tam byly ty zelezne skrine na karty. Pak me nesla dovnitr, polozila na stul a ja dostala doblo do zadnice. Mamka nechapala, kdyz jsem ji to vypravela, ale bylo mi pry pres rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
28.7.17 14:48

Vzbudila jsem se v noci v detske postylce, stala jsem a brecela. Mamka odhrnula zaves-byl to jeden pokoj s nasima a sla me vzit z postylky.. mohla jsem mit rok a pul nejvic?? A pak jeste kdyz jsem byla hlavou stejne velka jako nas boxer. spala jsem v aute a vytahli me ven. Prisel me pozdravit boxer a ja jsem se strasne rozervala. Byl fakt stejne velky jako ja. Natahly se ke mne ruce a byla jsem zachranena. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3087
28.7.17 14:49

První zážitky mám ze školky, jak jsem rozbila hračku a bála se to říct doma :lol:. První vzpomínku mám, když mi bylo 3,5 a narodila se mi sestra. Hlídala mě mámina kamarádka a já si dosnes pamatuju, jak to u nich vypadalo a ten večer u nich. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1260

No, ja si myslim, ze kolem tech tri let uz je mozne si neco pamatovat. Mam vzpominky na bydleni v garsonce, jak jsme se s tatkou koupavali v pidi vane v pidi koupelne a splichali po sobe vodou ze strikacek a mamka vzdycky pribehla s hrnkem studene vody a chrstla ji na nas a mne se to hrozne libilo… A stehovali jsme se do „velkeho“ bytu, kdyz jsem mela 3 roky a 4 mesice. :)
Mam spoustu krasnych vzpominek na detstvi a nevim, ze zrovn tahle mi tak utkvela :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518

Asi ve čtyřech letech braní mandlí. Vidím doktory, co se nade mnou naklání. Dostala jsem jako bolestné křečky. A máminu škrábavou sukni (asi nějaká vlněná v zimě), když si mě při oblékání posadila na klín.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
28.7.17 14:50

Ja si tedy nepamatuji prakticky vůbec nic az do nějakých 14 let. Jako když mi někdo ukáže fotku, tak si to vybavim, ale sama od sebe nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
28.7.17 14:57

Jak sedim strejdovi na kline a ma bily pleteny svetr s knofliky.. a ja mu rikam, ze tam ma Kofiky.. kolik mi presne bylo nevim, neco mezi 2-3.

• Citovat
  • Upravit
21229
28.7.17 14:58

Pamatuju rusáky koukající z tanků ve Vršovicích - to mi byli čtyři. Určitě mám i starší vzpomínky, ale tuhle lze časově zařadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14670
28.7.17 15:04

Asi kolem těch tří let, útržky ze začátku docházky do školky, jak jsem se styděla paní ředitelky zeptat, jestli můžu jít čůrat :lol: A poměrně přesně si pamatuju, jak mi v nemocnici trhali mandle, to mi byly tak čtyři, pět let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Myssicka
28.7.17 15:07

Ve 2 letech - jak jsem se vzbudila v postylce v pokojiku v podvecer v lete, nasi nikde, tak jsem vylezla, vzala si holinky a bezela za nimi na zahradu, kde opekali burty.

Potom ze 3 let, kdyz jsem byla u domu na piskovisti, mela jsem modre teplacky, delala babovky a potrebovala kadit. Rikala jsem si, ze to dodelam a pujdu zabouchat na mamku, ze potrebuju, ale uz jsem to nestihla, tak jsem bouchala az s koblihama ve spodarach a dostala vyhubovano.

Oboji si mamka pamatuje, takze si to nevymyslim :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová