Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
lemaz píše:janet9 píše:No, jo, jenomže zloději jsou inteligentnější a moc dobře už ví, že labrouš sice štěká, ale málokdy kousne. A upřímně - většina se nechá utáhnout na kus párku.
Co Labradorský retrívr ?Je to úžasný pes k dětem i lidem celkově.A když se vycvičí,tak je hlídač bezvadnej.Takovej pes pro všechno
Na hlídání to chce fakt rasu, které se zloději bojí. Pořád asi vede vlčák, ale rtv, staford, pitbull atd se také pořizují stále častěji.
Ale do toho já bych nešla, protože nemám pevnou ruku.
Náš labouš by případného zleděje uskákala ulízal k smrti
![]()
Asi bych nějakýho německýho ovčáka?
Rotíka máme doma, pokud bude zvyklý na děti odmalička není problém. Ten náš je hodně dominantní, byl problém s výchovou a ostatními psy, ale s dětmi ne. Malou miluje a nechá si od ní líbit spoustu věcí.
Samozřejmě je tak jako tak nenechávám samotné.¨
Jinak super rasa k dětem je Tosa Inu - pes který může být i v bytě. V podstatě je to sice pes jako hovado, ale gaučák. My ho máme venku, jen v mrazech má vyhřívanou voliéru. Vypadá děsně mírumilovně, ale když zakosne, tak nepustí.
Tohle plemeno se používá i jako terapeut k dětem.
U křížence malamuta ovčáka bych měla strach, že nejen nebude hlídat, ale ani štěkat
naši mají malamuta kříženého s huskym a nehlídá, téměř neštěká(pouze vyje) a navíc utíkal. Takže do toho bych urřčitě nešla.
Mylsím, že ten rotwailer, pokud je vychovaný je ok, možná i belgický ovčák je dobrá volba
Díky za odezvu.
Holky - Labradora, zlatého retrívra ne. To jsou vyloženě psi na doma. Toho psa potřebuju mít venku, celoročně. Dvůr okolo baráku je velikanánský, výběh bude mít tedy dokonalý, máme tu místo tak pro tři psí útulky.
Lemaz
- myslela jsi toto? http://sk.wikipedia.org/…rid%C5%BEbek.
To by taky ušlo.
Manžel a psi? Před cizíma má respekt jako každý, domácí psi ho berou jako pána a hlavu rodiny. Já je cvičila, krmila a hrála si s nima, ale přišel páníček a psice se mohly pos*at…
.
Liz - ahooj
. Díky, tuhle reakci jsem od někoho čekala. Ale dívej na to http://www.psi-inzerce.cz/…odej-stenat/ - není to k sežrání
?
Já bych brala bernardýna taky, ale o tomhle plemenu nevím vůbec nic.
Boxera nechci - jeden mě kdysi kousl a mám vůči tomuto psu antipatie - odpuzuje mě
.
ridgeback je vybornej pejsek jak k detem tak na zahradku..:) ja jsem pro RR
Nečetla jsem vše, ale já mám strach z velkých kříženců, nikdy nevíš co z nich nakonec vyroste. Rotwailera, bych si taky nepořizovala, chce pořádný výcvik a ten nevím zda bych zvládla. Vybrala bych nějakého čistokrevného pejska, co dokáže hlídat, ale zase není bojové plemeno.
Máme labíka a křížence labíka. Kříženec je dobrý hlídač - štěká a ohlašuje jakýkoli nepořádek. Ale jakmile by mělo dojít k zabránění vstupu - tak to by byl problém. No, možná přes množství hraček, které by mu psi nanosili by se do bytu ani nedostal
, ale jinak by vykradl celý byt. nevím, jak by to bylo v případě páchaného násilí. Chci to na jaře vyzkoušet - fingované přepadení a jak budou reagovat.
No, za mne Rhodéský ridgeback.
Rotwajlera bych nebrala, výcvik by asi byl náročný a jak tady někteří psali, tak je to dominatní plemeno, navíc ty ho ani moc nechceš a cvičit budeš ty, tak bych řekla, že by jsi měla rozhodovat. Pes má být celý rok venku, jestli jsem to pochopila. Nevím, jestli je Rhodéský ridgeback vhodný pro celoroční pobyt venku. Je krátkosrstý a i když bude mít nějakou vyteplenou boudu, nebude radši tam než aby pobíhal ve sněhu a hlídal, chudák?
Proč nepořídit dalšího NO. Dobře cvičitelný, venku být může…A nebo nějaký jiný ovčák.
Labrador ani retrívr určitě nic neuhlídají. Náš sice za plotem štěká a vypadá drsně, ale jinak to je děsnej trouba.
Radúno - mládě je hezký i od hrocha!!!!
A je to nejnebezpečnější zvíře Afriky, takže by vám též posloužil. ![]()
cisarka píše:
Labrador ani retrívr určitě nic neuhlídají. Náš sice za plotem štěká a vypadá drsně, ale jinak to je děsnej trouba.
Ale nevlezla bych k vám ani omylem teda
. Je krásný.
Lizbeth píše:
Radúno - mládě je hezký i od hrocha!!!!![]()
A je to nejnebezpečnější zvíře Afriky, takže by vám též posloužil.
![]()
To jo. Jednu dobu jsem dokonce laškovala s myšlenkou pořídit si hada domů. Ale manžel by mě opustil…
Takový had - škrtič, volně se plazící po bytě - to je taky dobrý hlídač…
. Je tichý, ale překvapit umí… ![]()
radúna píše:Lizbeth píše:
Radúno - mládě je hezký i od hrocha!!!!![]()
A je to nejnebezpečnější zvíře Afriky, takže by vám též posloužil.
![]()
![]()
To jo. Jednu dobu jsem dokonce laškovala s myšlenkou pořídit si hada domů. Ale manžel by mě opustil…![]()
![]()
Takový had - škrtič, volně se plazící po bytě - to je taky dobrý hlídač…
. Je tichý, ale překvapit umí…
No, jo, ale nesmí být nažraný. To by potom nikoho nevyděsil ![]()
jenny.fields píše:
Rotwajlera bych nebrala, výcvik by asi byl náročný a jak tady někteří psali, tak je to dominatní plemeno, navíc ty ho ani moc nechceš a cvičit budeš ty, tak bych řekla, že by jsi měla rozhodovat.
Že jo? Asi budu muset chlapa utřískat tímhle - že cvičit budu já, takže bych asi měla já odhadnout, na co se cítím, že?
A ono je fakt, že rotvíka bych měla spíš jenom proto, že se ho bojí 80% lidí. Takže je jasné, že z frajeřiny. Ale už si nejsem na 1000% jistá, že bych ho zvládla
. On by určitě ze mě vycítil, že mám před ním jistý respekt a to by bylo moooooc špatně.
NO bych chtěla, jsem na ně zvyklá, už jsem si tak odchovala a vycvičila v životě 3 psy - fenky - ty jsou takové jakoby přítulnější a tvárnější než psi. Takže jdu opět do feny. Navíc ještě jednu fenečku doma máme, takže opačné pohlaví by nedělalo dobrotu a kdo se má pak zbavovat štěňat, že?
Ale ještě počkáme, minimálně 14 dnů. Právě jsem obvolala všechny útulky v okolí. Naše Asta tem není, kdyby byla - ozvou se. Kdyby se přece jenom vrátila, nový pes padá. 3 psíky už bych asi nechtěla. Tahle smečka se blbě cvičí.
Souhlasím! Rhodéský ridgeback! Máme jednoho doma a je to náš mazlíček