Jaká psí rasa?

• Fotoalbum (9)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12738
22.11.10 16:31

Nám se hodně osvědčil Hovawart :palec: Bez problémů je venku i při velkých mrazech, hlídá perfektně a nikoho by nepustil :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
22.11.10 16:36

Ahoj, křížence malamuta si nepořizuj, jsou to sice krásní psi, ale moc neposlouchají a navíc rádi utíkají, vím to z vlastní zkušenosti, také se mi líbí hovawart, vypadá jako větší zlatý retrívr, ale je to hlídač a není agresivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12738
22.11.10 16:38

My máme hovíka černého se znaky. Ten světlý je právě jako retrívr a tudíž zaměnitelný :nevim: a nevypadá jako dobrej hlídač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
22.11.10 17:41

Náš labík se bojí tmy, takže by moc neuhlídal a za kus žvance se nechá klidně prodat :mrgreen: , ale mám ještě slovenskýho čuvače a to teda hlídač je a ani se to moc nemusí učit! Jinak co se týká vlastní rodiny tak na tu nedá dopustit a je naprosto zlatej, ale ten náš je už starej dědek, tak to taky není co bývalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
22.11.10 18:26

Úplně jiný soudek - co špic? Velký, nebo vlčí?

http://re-janmoravia.ic.cz/…ic%20001.jpg

Náš byl naprosto skvělý pes, my děcka jsme si ho brali do spacáků jako topení, cpali jsme mu do pusy pampeliškové listí, jakože je průvodčí a cvaká nám lístky :mrgreen: .
Sice relativně hodně štěká - upozorňuje na neobvyklé věci v okolí. A když na mě jednou zaštěkal a zavrčel (otevřela jsem deštník, toho jediného se hrozně bál…), být zloděj, sakra si rozmyslím vlézt za něčím takovým za plot.
Poznal, kolik lidí je doma, když nás bylo plno, na lidi za plotem jen tak štěkal, aby se neřeklo, když jsem byla sama doma, jen stál za vraty naježený a temně vrčel, fakt pouštěl hrůzu.
Nepřipadal mi nijak extra dominantní, spíš rozdováděný - potřeboval pevnější vedení. Ale byla jsem malá, těžko říct, jestli jsem to vnímala správně.

Péče není nijak šílená, i když vypadá, normálně stačí jednou týdne pročesat, když líná, tak častěj.

Jako alternativa k německému ovčákovi mě napadá buď belgický nebo bílý švýcarský ovčák.

Nic s malamutem ani huskym bych nebrala, to jsou psi ke spřežení, ne k hlídání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
23.11.10 15:07

Ja abych nebyla v diskuzi o zviratech… :oops: :lol:

Takze, moje zkusenost s rtw - mame jednu doma, dospiva (budou ji 3 roky). Ja sem se s ni seznamila v jejim roce a pul… Dokonalej milujici pejsek, nechala by si udelat temer cokoliv… Ve dvou letech ji ale zacalo docvakavat, kdo a co vlastne je… Je to rtw - pes jednoho pana, takze co rekne pan, to je svaty, „vy ostatni se na me ani nepodivate, kdyz nebudu chtit“. Navic i na svyho pana to obcas zkusi, akorat tam ji to neprojde. Za sebe tuhle rasu rozhodne nedoporucuju, protoze jak uz tu bylo mockrat dano, je to velka domina a bude to zkouset, navic to neni pes pro rodinu, ale pes pro jednoho cloveka.

Ridgeback je super, toho bych taky doporucila, ale urcite ne jako psa jenom na zahradu. Nejsem si jista, jak to maji s podsadou, pokud vubec nejakou maji a opravdu potrebuji rodinu kolem sebe.

O kniracich sem slysela samou chvalu, o Hovawartech taky… :palec:

O Tosa Inu sem zase slysela, ze to sou zabijaci, jak jednou chyti, nepusti… :-) Ale to je jedna baba povidala… :-)

Takze za me doporucuju Hovika (ty cerny sou krasny :oops: ) a nebo zase NO… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12864
23.11.10 17:57

Tak pokud máš o Rotvajlerovi pochybnosti, tak ho nepořizuj. Je to fajn pes, rozhodně to není tak agresivní plemeno, jak to podle vzhledu vypadá. Ale je pravda, že bude nesutále zkoušet autoritu a potřebuje to opravdu tvrdý přístup (nemyslím tím bití).
Pokud jsi zvyklá na ovčáky, tak já bych klidně doporučila Československého vlčáka. je to teda na výcvik o dost náročnější plemeno než je NO. Nesnese takový dril, ale zároven je to vemi inteligentní plemeno a potřebuje zaměstnat a hodně se věnovat. Jako hlídač je ale jedinečný. Ale je to s ním obtížnější než s NO. V případě zájmu si doporučuji něco napřed přečíst.
Mě se tedy líbí i Švýcarský ovčák. Ten má povahu prakticky srovnatelnou s NO.
Pokud chcete, aby to byl pes hlídací i milý k dětem, tak možná spíš fenku. Ale je to hodně individuální.
Psalas o kříženci s malamutem. Já nevím, jak se tady u těch křížensů dědí vlastnosti, ale zrovna u malamuta bych byla dost obezřetná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
23.11.10 18:53

Nečetla jsem vše…
Vybírala bych plemeno podle toho, jak moc na něj budete mít čas, jestli s ním budete chodit na procházky nebo budete mít čas s ním dělat nějaký sport, jsou plemena která potřebují být ve styku s pánečkama častěji, více pohybu nebo plemena kterým stačí obejít zahradu a zbytek dnů prospat na prahu u dveří.
RR je fajn plemeno, ale vyloženě zahradní není,nemají na to stavěný kožíšek, teď má známá vrh k odběru http://amali.box.cz/vrh-a/video/
Pokud chcete plemeno budící respekt a snadno cvičitelné tak já bych šla do Belgického ovčáka Malinois, jsou nádherní a nejdou vidět na každém rohu :-) např.http://malinois.webnode.cz/
Pokud něco menšího tak šeltii, ale ty jsem neviděla.
Hodně se také mluví o Mastifech, jsou velcí a moc pohybu nepotřebují…
My máme československého vlčáka, všichni nám tvrdili jak otřesné plemeno to bude, a je naprosto super. Samo že je rozdíl „kus od kusu“.
Určitě si zjistit info od rodičů popř. kuknout na rodokmen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
23.11.10 19:04

doporučuji:
Hovawart - černý, černý se znaky Čuvač
NO
Belgický ovčák
Irský vlkodav? nesmírná dobročiska, ale moc se to neví,ale krátkověcí a hodně toho snědí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
23.11.10 19:26
radúna píše:
Ahoj lidi, poraďte prosím:

Jakého psa - hlídače, obránce, by jste zvolili k dětem?

Stalo se, že minulý týden nám umřela fena NO. Druhá (kříženec NO a něčeho, 10 let) utekla a třetí fenka - malý kříženec, paskvil nás neuhlídá. Je strašně bojácná, zloděje by dotáhla až do baráku :-) .

Tak se stalo, že pokud se ztracená fena nenajde, budeme muset sehnat pořádného hlídače. A teď k jádru:

Manžel chce zarytě rotvajlera. Já se toho podvědomě bojím (i když vím, že když se pes vycvičí, domácímu neublíží, ať je to co je to.).
 http://cs.wikipedia.org/wiki/Rotvajler

Já jsem si našla někde i inzerát, že někdo dává pryč štěňata kříženečky německého ovčáka a malamuta http://cs.wikipedia.org/…3%BD_malamut.

Co by jste volili za psa? Beru samozřejmě v potaz to, že pořádný výcvik chce každé plemeno, ať je to RTV nebo jezevčík. Cvičit budu já, manžel na to nemá nerv a nikdy to nedělal. Tak co? Co mi radíte?

Ahoj tak my máme staforda a je to miláček největší.. Hlídáč jak má byt a zároveň strašný mazel. Kamoška ho má taky a ten jí dokonce hlídá kočárek, když jdou třeba na prochajdu tak pejsan jde kouknout do ostatních kočárku jestli tam náhodou neleží jejich miminko :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
23.11.10 19:58

mick.nick a ostatní
stafordšíský teriér, stafordšírský bulterier, bulterier, pitbull jsou oproti své mediální kampani vhodní psi do rodiny (lepší plemeno k dětem se najde těžko), ale ne na celodenní pobyt venku.
Možná by to v zateplené boudě dali, to nevím, ale především by jim chyběl kontakt se svojí rodinou.
na hlídání velkých pozemků a celodenní pobyt venku jsou vhodná pastevecká plemena psů
dobře hlídají, jsou samostatní a kvalitně osrstění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
23.11.10 20:00

Mišmiš a jakého psa by si mě poradila kdyby byl jen na velké zahradě a samozřejmě by měl i procházky,ale myslím tím že by i v noci spal venku.Přemýšlela sem o leonbergrovi,ale nechci zase moc chlupatý,vim jak jsme vždycky byli samej chlup :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
23.11.10 20:07
Kunhuta píše:
U křížence malamuta ovčáka bych měla strach, že nejen nebude hlídat, ale ani štěkat :) naši mají malamuta kříženého s huskym a nehlídá, téměř neštěká(pouze vyje) a navíc utíkal. Takže do toho bych urřčitě nešla.Mylsím, že ten rotwailer, pokud je vychovaný je ok, možná i belgický ovčák je dobrá volba

Malamut a husky je velký rozdíl. Husky fakt nehlídá, miluje lidi a jde po zvířatech. Má to i ve standardu plemene, že je k lidem mírumilovný. Malamut by hlídat měl. My měli husky a bylo to fakt psí pako, takový mazel, který věčně zdrhal a dávil slepice v celém okolí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
23.11.10 20:14

Kamčo leonberger je super plemeno psa. Pokud se ti líbí tak bych jako skoro jasnou volbu pro tebe volila
Hovawarta
je to když to hodně zjednoduším vpodstatě „kříženec“
leonberger X novofundland X německý ovčák

ze všech plemen si vzal to nejlepší

hlídá a snadno se cvičí, ale zároveň je to rodinný pes a mazel.

Z leonbergera je chlupů podstatně víc a ne jen tím, že je větší než HW

o srst HW se navíc daleko míň musíš starat - tak snadno nesplstnatí. stačí vyčesat podle času ale tak v průměru jednou za týden, 10, někdy i 14dní stačí.

doporučuji ale psa s PP - klub HW je docela přísný co se týče DKK a povah - takže když někdo prodává psa bez PP tak buď neprošli rodiče kvůli povaze nebo nemocným kloubům - mít psa bázlivého nebo agresivního nebo s DKK není zrovna príma podle mě
ale samozřejmě není to 100% záruka. i pes s PP může mít DKK nebo nemít ideální povahu, ale to riziko že si takového psa pořídíš se s PP rapidně snižuje.

jinak populace HW v ČR je co se DKK týče super na to že je to velké plemeno psa.
oproti třeba labradorským nebo zlatým retrieverům (což jsou psi dokonce menší)nebo oproti německým ovčákům je to nesrovnatelné-vysoký stupeň displazie má opravdu malé procento HW

jo a nenech se zmást, nejsou jen plavý, ale černí (ty jsou nááádherní) a černí se znaky.
na hlídání doporučuji černého nebo černého se znaky.
neznalí lidé si můžou plavého HW spléct s retrieverem a pak se dost diví když vlezou na zahradu s pocitem: zlaťák mě tam přece pustí..... :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6234
23.11.10 20:25

Čuvač taky pustí dovnitř, ale ven už ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie