Jaká výše odměn pro výbor SVJ?

2519
3.12.16 21:13

Jaká výše odměn pro výbor SVJ?

Ahoj,

jsem rok předsedkyně SVJ a do této doby jsem vše dělala zadarmo, ale už toho mám popravdě plné zuby.

Bývalá předsedkyně to dost zanedbala a my teď ještě s jednou paní, co je místopředsedkyně, napravujeme škody. Jsme ve výboru tři členové, ale ten třetí na to kašle a je jen do počtu.

Máme 33 bytů na naše SVJ.
Momentálně řešíme intenzivně dva neplatiče s právníkem - stojí nás to čas, peníze za paušály na telefony a lidé stejně remcají, takže nás to už nebaví dělat zadarmo.

Ta druhá paní je v důchodu, tak toho času má více, ale já mám celkem náročnou časově práci a ve dnech volna se snažím věnovat domácnosti a manželovi a do toho musím studovat zákoníky, komunikovat s právníkem, bytovým podnikem (ten nám vede účetnictví) a mimo to řešit další záležitosti, který se v poslední době objevuje dost - rozbité vchodové dvěře = komunikace s pojišťovnou a opraváři; na jaře je nutné vyměnit trubku od hlavního vedení vody, takže to znamená výběrko a zařízení opravy; do toho jsem řešila havárii vody ve stoupačkách atd atd..
Do toho mě to stojí nervy, abych něco neudělala špatně a pak za to nebyla trestně stíhána..

Moje otázka zní, jaké si myslíte, že by byly adekvátní odměny pro nás dvě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5672
3.12.16 21:16

@Kacatko1986 U mamky má předseda 1000 a členové 500 na měsíc, mají 24 bytů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2405
3.12.16 21:21

@Kacatko1986 Manžel je předseda, zatím jsme družstvo, ale budeme přecházet do OV. Má 2000 měsíčně, bytů cca 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9500
3.12.16 21:21

Jsem též předsedkyně SVJ a mám 7500 Kč čistého ročně, členové pak 1800 Kč čistého ročně, máme 16 bytů. I přesto, že si veškerou práci dělám sama, členové výboru mají na peníze taktéž nárok, i přesto, že nic nedělají. Mobil máme služební zřízen přímo na SVJ, na to máš normálně nárok, jsou to běžné náklady SVJ, platím paušál 303 Kč měsíčně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
3.12.16 21:24

Ahoj máme 14 bytů. Předseda i místopředseda 3.000/ročně, člen nic, je do počtu. Takže náklady jsou nějakých 430/ročně/byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2519
3.12.16 21:26

Diky, je zajimave, jak je to vsude jinak :) no musime si pak na to s tou druhou sednout a vymyslet nejaky navrh, ktery predneseme na shromazdeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
3.12.16 21:35

@Kacatko1986 Srovnej si částku, kterou platíte za účetnictví a z té vycházej. Účetnictví zabere účetní cca 5-10 hodin měsíčně. SVJ nemají obvykle mnoho účetních případů. Kolik hodin dají SVJ členové výboru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.16 22:48

Máma má myslím kolem 1500 měsíčně. ale má k tomu ještě úklid sklepních prostor jednou měsíčně

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.12.16 22:49

18 bytu, Praha, relat. nový barák, 1500/mešíčně/člen výboru
@elpiska
Než jsem po letech loni složila funkci, tak jsem se tomu věnovala často alespoň hodinu kažký den. Pravidelně jsem usínala v 11 hodin večer s notebookem na klíně…
Věř, že za jakékoliv peníze to nestojí. Spíš je to o tom, kdo se pro tu funkci obětuje.
Mimochodem, na začátku jsme to dělali podobně jako zakladatelka. Zadarmo + jsme měli náklady za telefony (a že ceny byly tehdy někde jinde…).
Po změně správy se jednak zavedly odměny a druhak služební telefon.

• Citovat
  • Upravit
11565
3.12.16 23:32

U nás je bytů asi 18, a dělají to zadarmo (oni tak jako musí, minulé vedení domu bylo dost rozhazovačné - pro sebe). Je to tu samý důchodce, čili kdyby řekli, že chtějí nějakou korunu, tak asi bude zlá krev, ale IMHO by si to zasloužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
4.12.16 23:52

Nase svj ma 59 bytu, ve vyboru jsme tri a vsichni bereme 1500 kc cisteho mesicne. Je fakt, ze ostatni dva clenove to maji lehce na haku a se spravcem resim vse sama, ale co uz, treba se casem pridaji vic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4706
5.12.16 10:09

Hlavně si to sjednejte do 2,5 tis. měsíčně, ať neplatíte sociální,..
je to nevděčná práce, kterou nechce nikdo moc dělat, tak ať to ostatní také ocení, tisícka nebo dvě - záleží také na lokalitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
5.12.16 15:54

Naše SVJ zaštiťuje ještě družstvo, které se stará o mzdy zaměstnanců (topič, uklízečka a správce). Správce (předseda výboru SVJ) má 1500,– měsíčně, ostatní mají odměny cca 1100 kč ročně. Máme 14 bytů, ve výbor má 5 členů. Zadarmo bych to nedělala. Nejenže je s tím spousta shánění, telefonování a zodpovědnosti, ale zadarmo budu radši číst doma dětem pohádky. Navíc je ta práce dost nevděčná, naštěstí je u nás 12 bezproblémových partají ale ty 2 vydají za celý peklo, takže už kvůli nim a těm nervům s něma - zadarmo leda pro svoji rodinu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová