Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja jsem brala jen listovku, ovulaci jsem tušila od oka. Otehotnela jsem 2× hned. Nechej to chvíli na přírodě a uvidíš.
Zatím neber nic navíc. Není důvod. Sexujte pravidelně a uvidíte. Zatím není potřeba na cyklus nějak působit.
@Anonymní píše:
Ahoj holky,s partnerem jsme se rozhodli že chceme rodinu, beru tedy asi 3 týdny kyselinu listovou (a ještě klasicky vitaminy jako c a omega), nicméně chtěla bych tomu nejak pomoci, všude čtu kontryhel, malinik, gynex, feminěco
Co byste poradila?
Podotýkám ze vůbec nevím kdy a jak mám ovulaci, menstruaci mám pravidelně a celkem bez bolestí, takže vlastně v tuto chvíli nevím co chci těmi bylinkami resit, když nevím zda je někde problém. Vhodný by tedy bylo něco, co se bere i když třeba žádný problémy nejsou.
Moc dekuji za rady
Jestli jsi starší, tak můžes zkusit přidat koenzym Q10, jinak vit D a listovka je základ. A přítel muže brát „vitamíny pro chlapy“ (foladrol, reproman, atd), tím nic nezkazíte.
Z těch bylin - chlapi Kotvičník, ženy můžou také, ale možná radší Maca. Ale zatím bych zůstala jen u těch základních vitamínů.
Já beru skoro všechno, neb mi táhne na 40 a snažíme se dlouho v reprodukčním centru…
Ahoj, také čtu všude o kontryhelu.
Já osobně zobu ještě hořčík a zinek a četla jsem, že dobrá je i pupalka dvouletá nebo ananas. O ananasu jedna paní psala, že je dobrý na uhnízdění den po, takže si dopřáváme už jenom z toho důvodu, že nám chutná ![]()
Neber nic.. Také sem nic nebrala a otěhotněla jsem hned 🙂. Nech to na přírodě
@Misasisi Tak listovka a vit D mají na kvalitu vajíček prokazateně vliv.
Samozřejmě, že hromada lidí třeba v rozvojových zemích otěhotní i „podviživených“, my ty máme všechno, takže plodnost je vysoká, ale dá se tomu trochu pomoct - hlavně pokud je zakladatelka starší. Pokud je mladá, nic asi zatím řešit nemusí.
Listovka vit D jsou ale dobré v každém věku ![]()
Kontryhel asi ne - te má všelijaké účinky.
Tak jako něco na tom. Bude neříkám. Nic nehadam se 😁 😂 mě je 28.. Nebrala sem nikdy nic a šlo to hned.. Někdo to má třeba jinak a nejde to tak pak chápu že bere vitamíny atd..
@Anonymní píše:
Ahoj holky,s partnerem jsme se rozhodli že chceme rodinu, beru tedy asi 3 týdny kyselinu listovou (a ještě klasicky vitaminy jako c a omega), nicméně chtěla bych tomu nejak pomoci, všude čtu kontryhel, malinik, gynex, feminěco
Co byste poradila?
Podotýkám ze vůbec nevím kdy a jak mám ovulaci, menstruaci mám pravidelně a celkem bez bolestí, takže vlastně v tuto chvíli nevím co chci těmi bylinkami resit, když nevím zda je někde problém. Vhodný by tedy bylo něco, co se bere i když třeba žádný problémy nejsou.
Moc dekuji za rady
Nic
Holky díky, nebudu tedy brát nic navíc než co jsem psala, takže na otěhotnění je vlastně jen ta listovka. Je mi 32. Tak snad se zadari brzy
Musim říct ze nějaké diskuze tady mě dost rozhodily a rikam si abCh nečekala taky leta letouci
Tak listovka neni na otehotneni a pro tebe, ale pro to dite (predchazi VVV neuralni trubice). Dobra je stepena. Vic asi neni tak uplne treba, pokud nechces. To uz je na tobe - ty vis, jestli mas pestrou stravu a dostatek vitaminu.
My se snazili 9 mesicu, nechtela jsem taky nic brat, ale casto jsem po ovu i tyden spinila a posledni dva cykly jsem mela dost dlouhe tak jsem na rady tady koupila gynex, hlavne na srovnani toho cyklu, hned po prvnim mesici uzivani jsem dneska nasla dve carky :smiling_face_with3_hearts: pokud mas vse vpohode zatim zkousejte, kdyby to dele neslo nebo byl problem tak za me gynex 🙂
Ahoj holky,
s partnerem jsme se rozhodli že chceme rodinu, beru tedy asi 3 týdny kyselinu listovou (a ještě klasicky vitaminy jako c a omega), nicméně chtěla bych tomu nejak pomoci, všude čtu kontryhel, malinik, gynex, feminěco
Co byste poradila?
Moc dekuji za rady