Jaké je pro vás nejdůležitější téma letošních voleb do PS?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
995
1.10.25 12:58

Jaké je pro vás nejdůležitější téma letošních voleb do PS?

Ahoj,

je tady celkem nuda, tak zkusím založit novou diskuzi.

Jaké je pro váš nejdůležitější téma letošních voleb do PS?

Já začnu s tím, že pro mě osobně je nejdůležitější, aby ČR i nadále zůstala členským státem EU a NATO. Netvrdím, že tyto organizace jsou dokonalé, ale v otázce mezinárodní spolupráce a bezpečnosti pro ČR není lepší varianta. Proto by pro mě bylo nepřijatelné volit jakoukoliv stranu, která má za cíl vystoupení z těchto organizací (referenda o dalším setrvání v nich).

Neméně důležitá je pro mě otázka podpory Ukrajiny a Ukrajinců. Nemohla bych tedy volit stranu, která chce podporu Ukrajiny omezit či úplně zastavit.

Jak to máte vy? Co je pro vás zásadním tématem letošních voleb? Prosím o slušné diskutování bez nadávek a urážení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
148075
1.10.25 14:30
  1. máš pocit že se tu lidi kvůli volbám ještě málo dohadují? :lol:
  2. mám to stejně jako to popisuješ ty.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1083
1.10.25 14:33
@Anna766 píše: Více

Souhlas - se vším :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
1.10.25 14:40

Říkáš
„mezinár. spolupráce“? Myslíš tím globální firmy, jež přelévají kapitál z jedné zemi do druhé, od státu dostávají milionové pobídky a prvních 10 let neplatí daně? Nebo to, že u nás se vyrábí už jen součástky na auta a všechno ostatní se vyrábí v Číně, protože je to levnější? A když nám chybí penicilin, ouha, zjistíme, že Čína a India mají monopol na jeho výrobu (cca 80% nebo víc) a nám (proč asi) nechtějí dodat nic.

„bezpečnost“? Myslíš tím vnitřní bezpečnost? Že se nebojíš, že tě někdo strčí pod metro, zakleje tě nožem jako dobytek, znásílní (příp. i zabije) tvou ženu a dcery? Ale nedostane se do vězení, protože je to frustrovaný muslim, kterému se jako imigrantovi v EU nedaří, má duševní problémy, nebo jeho kultura mu něco podobné nezakazuje?(!!!)

Já chci přesný opak:

Nechci se bát chodi ven za světla (natož za tmy)

Nechci přijít o byt (na který jsem si vydělala v zahraničí) vinou ideologicky (tj. vymyšleně) předražených energií

Nechci v bytě mrznout (protože levným ruským plynem není dovoleno, dřevem ani uhlím taky ne, protože je neekologické - ale vozit zboží po celé zeměkouli ekologické je, jadrová energie je nebezpečná)

Nechci žít ve společnosti, kde jako žena budu míň než pes (mé slovo na soudě nebude bráno v potaz), kde mi jako šestileté odříznou poštěváček, kde budu jen stroj na děti, vystavená napospas jakémukoliv muži, kde budu chodit zahalena od hlavy po paty
nechci, aby do mého těla byly injekčními stříkačkami vpravovány jedy - na rozkaz WHO, poskoka farmalobby

Všechno tohle mi hrozí z EU - proto z ní chci pryč. Když jsme do ní vstupovali, těšila jsem se. Že jako NJ mluvící budu pracovat v blízkém Rakousku (7 let jsme nemohli - Rak. a Něm. si vyjednali výjimku: pár let po ní plakaly, že prý u nich nemá kdo dělat - a otevřeli hranice tvorům, kteří žijí o 10 století zpátky), že budu po ní cestovat (to jsem dělala do r. 2015), dokonce jako „zelená“ jsem byla ráda, že v EU se bude chránit živ. prostředí (ano? mařiče energie!!! slovo megasvinstvo nevystihuje tu zvrhlost! A větrníky, co zabíjejí ptáky! A tisícky kamionů místo ekolog. železniční dopravy!! A tisíce dalších věcí…)

A co se týče Ukrajinců, ty chceš podporovat jak? Že jim na Ukrajinu pošleš zbraně, ať schcípnou v boji proti jaderné velmoci? Já jim chci dát mír: ať žijí, ať neumírají v předem prohrané vojně, ať je komanda nechytají jak dobytek a neposílají na frontu.

Příspěvek upraven 01.10.25 v 14:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
1.10.25 14:49

@BeaL

OK, rozumím. Jen si nejsem jistá, zda došlo k pochopení původní otázky. Stačilo napsat: „pro mě jsou zásadní témata voleb: 1), 2), 3).“ A případně dodat nějaké stručné „protože“.

Tvoje odpověď je přesně ten typ odpovědi, u které se lidé budou akorát hádat. Mě prostě jen zajímá, co jsou u těchto voleb pro lidi důležitá témata, protože každý to máme jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
1.10.25 14:51

@Anna766 @z.pepa

Nechci se tady hádat o tom, kdo koho a proč bude volit. Vážně mě zajímá, co jsou pro lidi důležitá témata. Myslím, že tahle diskuze by šla zvládnout elegantně a bez hádek. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10232
1.10.25 14:53

Jak jsem psal již dříve, nikdy bych nedal hlas straně nebo hnutí, která chce hlasy získat tím, že vyvolává nenávist.
Co se týká domácích témat, není v nabídce subjekt s šancí na úspěch, který by hájil mé občanské zájmy. Myslím reálně svými kroky, ne jen rétorikou (i když i to bych hledal obtížně). Proto je pro mne zásadní téma ukotvení ČR v demokratické společnosti a v mezinárodních bezpečnostních strukturách demokratických států.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2991
1.10.25 15:16

1.Ukrajina
2.EU/NATO/přijetí Eura - referendum
3.On-line volby
4.Homosexuální svazky na úrovni hetero
5.Inkluze
6.Zákaz spalovacích motorů

To je ve zkratce vše. Píšu názvy témat, která jsou pro mě důležitá. Nevyjadřuji se ke svým osobním postojům u jednotlivých témat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148075
1.10.25 15:51

@BeaL takže nepomocí Ukrajině jim zařídíš mír tak, že je tam raději bez pomoci válkou necháš vybít ruskou armádou? Jak ušlechtilé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
1.10.25 15:59

@teroonka Já to mám přesně naopak jako ty, proto budu volit ANO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.25 16:15

Možnost připlatit si nadstandard ve zdravotnictví a myslím, že k přijetí eura jsme zatím nedozráli a rizika převažují nad pozitivy, takže nemůžu volit STAN.

• Citovat
  • Upravit
2991
1.10.25 16:19
@Pitřice píše: Více

Jak to myslíš, naopak? Že pro tebe tato témata nejsou důležitá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1388
1.10.25 16:50

@teroonka Ne tvé vody mám v záporech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.10.25 16:53
@Anna766 píše: Více

Ukrajina je už teď země nikoho.Ten kdo to za celou dobu nepochopil, by si měl nastudovat historii.Ne Rusko ale západ v čele tehdejším předsedou vlády Británie, dostal Ukrajinu do současné situace. Dál už nemá cenu psát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
1.10.25 17:03
@Pdoctor píše: Více

Ptal ses na důležitá témata. Nechápu, proč by se nad mou odpovědí měli lidé hádat. A vyjmenovala jsem (snad) všechna témata, která jsou pro mně důležitá. Přesněji V SOUČASNOSTI důležitá. Před pár lety bych o nich ani neuvažovala. Protože před pár lety neexistovaly. Protože ty problémy někdo vytvořil. Schválně vytvořil. Ano, EU.

Zato ty jsi nevysvětlil, co rozumíš pod pojmem „mezinár. spolupráce“ a „bezpečnost“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová