Zrušili byste kroužek, nebo ne?

Anonymní
2.9.25 23:39

Zrušili byste kroužek nebo ne

Zdravím,
potřebovala bych prosím poradit,…
Dítě loni chodilo na plavání v našem městě (nejsme velikostí ani okresni město). Plavání probíhalo 2× týdne, byla možnost 1× týdne za poloviční cenu, což jsme využívali. Teď jsem se dozvěděla, že udělali pro letošek jednotnou cenu a mají právě u toho poznámku, že nezáleží na počtu odchozenych hodin. Cena je nyní tedy 900 na měsíc a mě se to zdá dost (dítě neplave závodně, hodně se tam spíš i potápí, hrají hry, ale samozřejmě se tam i dost naučilo). A ještě to skrouhli z hodiny a půl na hodinu, což je v reálu tak možná 45 min v bazénu.
A já teď nevím, dítě není zrovna sportovní typ, ale tohle ho bavilo, chodilo tam rádo, ale ta cena se nám zdá teda přemrštěná, když bude v zimě nemocné (a že ten kašel tak 2× přijde, a to jsou hned aspoň 2 vynechané lekce), tak ty peníze propadnou. 2× v týdnu bych to neřešila, ale to chodit nechceme. Problém je ale to, že dítě to baví, chodí tam fakt rádo :think: napadlo mě, že za ty peníze bych s ním mohla chodit na dvě hodiny plavat já (i tak by mě to vyšlo na méně), ale to si říkám, že prostě to pro nej asi nebude takový, no. Mám teď dilema :?
Děkuji a budu vděčná za Váš pohled na věc :kytka:
PS: Anonym je čistě z důvodu, že mám schýzu, že mě tu někdo pozná a mé to přijde jako trošku stupidní dotaz, ale fakt tápu :zed: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10140
3.9.25 04:11

Zeptala bych se dítěte.. i mu navrhla možnost chodit dvakrát ( proč nechcete?). Pokud ho to baví, dopřála bych mu to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2669
3.9.25 04:36

Pokud je to ve vašich finančních možnostech nechala bych rozhodnutí na dítěti. A také bych zvážila jestli by nebylo fajn občas zajít dvakrát do týdne. Jinak právě proto, že dítě není sportovní typ se přikláním k tomu kroužek pokud to jen trochu půjde zachovat. Aby mělo nějaký pohyb, který ho baví.
Stran toho, že budeš chodit se synem na dvě hodiny to sice není špatný nápad. Ale tu zábavu s ostatními dětmi mu podle mě nevynahradíš. A taky bych se bála, že když to nebude organizované tak se vám ta pravidelnost nepodaří udržet. Takové to dneska tam prší, je fakt velká kosa, jsem unavená z práce, dítko má moc úkolů tak půjdeme jindy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3707
3.9.25 06:08

S tebou by ho to rozhodne nebavilo tak, jak s detmi. Neni tam moznost prihlasit ho do pripravky sportovniho plaveckeho klubu? Pak by ty prispevky byly rozhodne nizsi a treninky by melo i vicekrat tydne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36140
3.9.25 06:08

Ta cena mi přijde úplně v pohodě. Pokud ho to baví a chce tam chodit tak bych ho nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
3.9.25 06:19

Nerušila bych, ale nevím jakou máte finanční situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21714
3.9.25 06:21

Osobně bych byla ráda, že má dítě pohybovou aktivitu, která ho baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12966
3.9.25 06:26

Pokud to není zásadní problém, chodil by 2× týdně a v tom případě je cena úplně v pohodě.
Být tebou, podívám se, kolik to stojí jinde. Asi se ti to pak nebude zdát moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9153
3.9.25 06:28

Nám taky každý kroužek cenu zvedl. Chápu to, vše je dražší. Náklady se jim zvedají. Musí dát cenu hore.
Pokud dítě chce chodit, tak my kroužek nerušíme.
Jen pokud se dětem některé kroužky ve stejný čas kříží a pak některý nestíhá. Což se teď stalo synovi. On má tři sportovní kroužky. Každý má trénink několikrát týdně. Něco se prostě kříží. Je mi to líto za něj. Jemu taky. Protože by chtěl být na všech. Všude se mu líbí. Všude má kamarády. Ale musí se rozhodnout, který jeden odstraní. Má jeden zadek a s tím nejde ve stejný čas sedět na dvou židlích. Čas na rozhodnutí má do 10.9., to je poslední den na přihlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25132
3.9.25 06:34

Cena za plavání 2× týdně za 900 Kč mi přijde hodně dobrá. My jsme měli plavání 45 minut, 1× týdně za 3600 Kč za pololetí. Byly tedy dvě náhradní lekce, když dítě onemocnělo, ale stejně je to cenově jinde. Kroužek bych určitě nerušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1485
3.9.25 06:35

Ja jsem asi radeji platila kroužky za 900 i vic mesicne s tim ze ty vybrané kroužky dite fakt bavily … ja bych do toho šla moje dite plavalo takhle v kroužku do 7 mi let od narození a jsem rada za to ze mělo na co se těšit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33985
3.9.25 06:49

Jestli nejsou problém peníze, tak bych nic nerušila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15432
3.9.25 07:17

Byla bych moc ráda, že to dítě baví a určitě to nerušila. Kor jestli není extra sportovní a nemá x dalších zájmů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24763
3.9.25 07:23

Proč nechcete 2 x týdně? Cena mi přijde v pohodě, nerušila bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.9.25 07:30

Moc děkuji za všechny příspěvky :* :kytka:
Koukala jsem, kolik cca stojí plavání jinde. Tohle je taky už pod plaveckým klubem, ono pak na pololetí je to 4500,–. Já jsem asi rozmazlená naším DDM, kde ty kroužky stojí do 1000 na rok :mrgreen:
Jinak dvakrát týdně se přiznám se nechce nám, v úterý má právě ještě taky kroužek s druhým dítětem - nepohybový (+ druhé dítě ještě kroužek potom), takže se dostanu až večer domů. V pondělí a středu jsem dlouho v práci a právě je tam jedno to plavání, tak už mi bylo jedno, jestli přijdu domů v šest nebo půl osmý. Dřív jsme měli ještě kroužek pohybový ve čtvrtek, ale to ho nebavilo a já jsem byla ráda, že nebudu muset čtvrtý den zase večer domů, proto se mi na ten čtvrteční nechce, když můžu být doma třeba v půl čtvrtý, tak jezdit zase v půl osmý každý týden. :?. Finančně to dáme, jen se nám to zda prostě dost, když se pak může právě v reálu stát, že bude mít třeba tři neděle rýmu a kašel a ty peníze propadnou.
To že bychom neměli tu pravidelnost a že mu seberu ten kontakt s ostatními dětmi me právě zatím brzdí to rušit, no

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová