Jaké jsou ženy východňárky?

Anonymní
27.6.18 08:11

Jaké jsou ženy vychodnarky?

Ahojky všem,

menší průzkum - mam půlku rodiny v Košicích, jsem půl Češka a půl Slovenka - ale, když se někomu zmíním o tom, že mám příbuzenstvo v Košicích, tak mi říká něco o vychodnarkach. :-D mně je hrozně trapné se dotyčné osoby zeptat, co to znamená a tak to zkouším tady. Jaké jsou ty „vychodnarky“? :kytka: :lol:

Díky moc,
P.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2474
27.6.18 08:13

V mém okolí, když se řekne, že je nějaká východňárka, tak se automaticky předpokládá, že chlastá první ligu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.18 08:16

Tak to je pěkné, já po dvou sklenkách vína mám dost. :-D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.6.18 08:18

Mají jiný temperament, hodně ukřičené, rázné. Taky jsou tam hodně věřící, až fanaticky.

• Citovat
  • Upravit
529
27.6.18 08:19

Ano,východňare mají trochu divočejší náturu…Samozřejmě,neznamená to,že všichni…
Asi jako né kazdý Moravák musí chlastat…
asi tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
27.6.18 08:19

Mám v rodině vychodnarku z Košic. Nepije vůbec, ale pořád vaří a peče, je to její vášeň. A je temperamentní, když se jí něco nelíbí :-). Ale nic zásadního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
27.6.18 08:20

Já znám východňárek dost a jsou to uplně obyčejné ženy/holky jako u nás. Najdou se pijanky, ale ty se najdou i u nás. Je tam více věřících a to i mezi mladými, ale jinak bych z toho nedělala drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
27.6.18 08:27

@Annne Asi stejně jako uvažují Pražáci o náplavě z Moravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.6.18 08:27

co znám východnárky..tak to jsou prostě temperanemtní ženské, které mají doma hlavní slovo..chlap musí poslouchat jinak má problém..všechny co znám jsou krev a mlíko a působí opravdu jakože drsně ( takový babochlap )..
ale nedá se paušalizovat..opravdu zas tak moc jich neznám..
ale když někdo řekne východnárka, představím si prostě ráznou ženskou které není radno odporovat.. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
122271
27.6.18 08:30

Co já znám východniarky, tak jsou jak jedna velká rodina. At už jsou z Košic, Prešova, nebo třeba Bardejova. Představ si takovou tu velkou vesnici na východě Slovenska. Srdeční. Jestli znáš třeba zpěvačku Kristinu, tak ta je taky východniarka - ze Svidníku. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122271
27.6.18 08:34

A ještě mají trošku odlišnosti v nářečí - třeba takový Ander z Košíc. Hutorit je třeba říkat. Něco jako v Česku Brno, tam taky mají hantec. Třeba šalina je tramvaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.6.18 08:45
@Anonymní píše:
Ahojky všem,

menší průzkum - mam půlku rodiny v Košicích, jsem půl Češka a půl Slovenka - ale, když se někomu zmíním o tom, že mám příbuzenstvo v Košicích, tak mi říká něco o vychodnarkach. :-D mně je hrozně trapné se dotyčné osoby zeptat, co to znamená a tak to zkouším tady. Jaké jsou ty „vychodnarky“? :kytka: :lol:

Díky moc,
P.

jsem taky napul ceska a napul slovenka, tak snad se nikdo neurazi kdyz reknu, ze z me zkusenosti jsou zeny z vychodni casti (povetsinou) takove vypocitavejsi a vic zakerne (t.j. daleko vice tihnou k zakernemu pomlouvani a podlejzani, napriklad sefstvu). U vyberu partnera se mi zda, ze jsou o neco povrchnejsi a penize nade vse.

Nicmene, ja nikdy na vychodnim slovensku nezila . Vychodni slovenky, ktera ja mam tu cest znat, jsou ty, ktere se rozhodli vystehovat se do Cech. A to muze byt trochu jina sorta lidi, nez prumerny Slovak zijici na Slovensku, pokud mi rozumite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nmdl
27.6.18 08:47

Rázné, dravé, temperamentnější, hlučné. :D

• Citovat
  • Upravit
21593
27.6.18 08:52
@Nmdl píše:
Rázné, dravé, temperamentnější, hlučné. :D

taky bych to tak videla :D A pod slovem „drave“ se schova lecos.....

Abychom nebyli preujati, ze stejneho duvodu mi jsou nesympaticti chorvati a bosnaci. Strasne hlucni, neberou moc ohledy na ostatni, agresivni vystupovani, v podstate se s nima neda na zadne tema popovidat v klidu (mela jsem tu cest mit hned nekolik spolubydlicich z techto koncin sveta). A kamaradila jsem se vsema, ale nebylo to takove mirumilovne kamaradeni. Emoce cloumaly nasim pratelstvim obcas dost zasadne. Njn, kulturni rozdily holt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
296
27.6.18 08:56

Ahoj, moje maminka je z východu, resp. z Kamenice nad Cirochou, což je už skoro u hranic. :-) Co znám sousedky, jsou rázné, huba se jim nezastaví, jsou hlučné a tolik nepřející a závistivé a drbny jedna radost, že jsem ráda, že se moje máma rozhodla, NEodstěhovat se zpět. Za svojí maminku mohu říci, že sice je z východu, ale je to opak toho, co se odehrává tam. :andel: Takže jezdíme za její maminkou(mojí babičkou) jednou nebo dvakrát do roka a stačí. A babička je taky normální. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová