Jaké jsou zvyklosti v péči o děti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Qwerty987
25.7.24 07:26
@Anonymní píše: Více

Super příspěvek, myslím, že by si ho mělo přečíst hooodne páru v podobné situaci, ta honba za „domeckem“ je opravdu šílená v dnešní době

• Citovat
  • Upravit
Qwerty987
25.7.24 07:35
@Lojzísek píše: Více

Já si třeba myslím, že mají částečně pravdu, zr je to dnes jednodušší, protoze nemusíme přikládat do. kamen, odolávat brambory a další věci, které před 100 lety asi ženy musely dělat, aby „prezily“ (ale nezila jsem v té době, takže nevim)…dnes opravdu máme myčky, sušičky, robotické vysavače, takže to opravdu máme jednodušší, myslím, že kámen úrazu je v nastavení dnešní doby - ty mámy mají pocit, že totiž nestačí jen postarat se o děti, ale že musí minimálně částečně pracovat ideálně hned po 6ti neděli, ideálně hned po 6ti neděli mít zpět postavu - takže sport, naklizena domácnost, manzel tepla vecere, i kdyz uz davno nerube v dole, ale dela u PC a ma teple jidlo v poledne v kantyne, dítě nemůže přece jist skleničky nebo to co my, takže jednou Bio stravu speciálně pro dítě a vyrábějí si domácí přesnidavky, aby přece dítě mělo domácí stravu a ne tu z hypermarketu atd atd…a pak pro ty prababicky opravdu působí, že jsou line když se nedokáži v dnešní době postarat o jedno dvě děti…kdyby prostě v době padání na hubu dítě prebalily a daly mu rohlík k obědu a nechaly doma pár dní nepořádek, tak by to z dlouhodobého hlediska zvladaly líp…je to dobou…ale jinak s tebou souhlasím, že je fajn si o pomoc umět i říct a že nastavení zakladatelky je neudrzitelne

• Citovat
  • Upravit
3
25.7.24 07:47
@Anonymní píše: Více

Myslím, že děti my samotné učíme neustálé interakci…zkus se zklidnit i v rámci toho, že jsi s dětmi. Prostě teď je to tak, že je nemůžeš někomu dát a půl dne meditovat :), tudíž si jen sedni a dívej, jak si děti hrají…a tím zklidněním se zklidní i ten starší…a zkoušela bych to 5 minut… další den 10 min… krůček po krůčku…a v tenhle čas jen být sama v sobě a nereagovat na každý podnět… držím ti palce :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.7.24 07:48
@Qwerty987 píše: Více

Jenže v jejich době byl chlap pouze živitelem rodiny. V dnešní době nemyslitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Qwerty987
25.7.24 07:52
@ibis píše: Více

No to souhlas, ale v případě zakladatelky, kdy má chlap dvě práce a maká i v sobotu bych se ho i zastala, že „nepomaha“, jinak taky razim názor, že RD je moje práce a manžel má svou a od 16h kdy přijde se proste jede napůl ve věnování se dětem…ale kdyby chodil jak zakladatelcin v 8 večer když děcka spí, tak co po něm chtít :nevim: ani já v 8 večer už nevěšim prádlo a nevarim…ale hlavně pointa mého příspěvků byla, že ty mámy toho kolikrát mají moc vlastními rozhodnutimi, že dost věcí se dá zjednodušit, ale to pak mají pocit že nejsou dobré hospodyňky, matky atd…ale to nevím, jestli je přímo případ zakladatleky nebo ji vadí už samotná přítomnost děti a potřebovala by hlídání aby mohla na kafe :nevim:

• Citovat
  • Upravit
48
25.7.24 08:21

Pokud je jeden s manželů 12hodin denně v práci a má druhou práci… Tak moc času na ostatní příjemné povinosti nezbývá. Když přictete spánek. Pokud máte možnost vyměňte se, je téměř stoprocentní že náročná péče o děti bude v této situaci regenerace, oproti neziti tím že furt pracuji. Nebo standartní práce 8 hodin denně a rodič co je v domácnosti ať jde doplňovat třeba regály po příchodu manžela pokud není jiná příležitost pracovní a ty peníze jsou důležité. Já bych hned byl v této situaci doma radši než furt makat a nemít že svých dětí nic. Nějaký čas se to dá zvládnout ale doporučuji omezit práci manžela a pak můžete pracovat vy a manžel Vás vystřídá. Aby jste to bydlení v budoucnu nemuseli prodávat když si ničite zdravý velkou zátěží a devastujete partnerství protože těžko můžou zabývat síly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
25.7.24 08:43

Zakladatelko, hodně tu bylo řečeno, a souhlasím. Mate toho oba moc - zvolněte. Teď prakticky - k čemu chata, když stavíte dům? Prodat, a peníze dat do domku. Do domácnosti si porid pomocníky typu - roboticky vysavač ( jestli teda děti zvládnou uklidit hračky na své místo ), pomalý hrnec ( jídlo se ti vaří samo přes noc ), myčku ( jestli nemáte ). Vyprdni se na dokonale naklizeny byt, to proste vestsinou až na výjimky s dětmi nejde. Var na více dni, rychlá jídla, uklízej jen to, co hoří. Chodte ven - zvlášť s akčním dítětem - ať běhá, hraje si, únavi se. Když nebudeš chodit ven, tak ti pak děti budou skákat po hlavě. Takže ven - a tam, kde jsou jiné děti. Samo se tak malý skolkovy prcek asi nezabavi… jo - a uvaz vitaminy, minerály pro sebe - ať ti nechybí - železo, hořčík, b vitaminy.

• Citovat
  • Upravit
107115
25.7.24 08:55
@Lojzísek píše: Více

mam deti 30+ a vubec si nemyslim, ze by to byla hracka…myslim, ze nejvetsi hracka to byla pro mou generaci…je, ale fakt, ze spoustu si toho delate samy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
25.7.24 09:01

Kdy naposledy jsi měla dvě práce v takovém rozsahu, jako píše zadavatelka o svém partnerovi, který jen maká a šetří, aby měli na vlastní bydlení (takže neutrácí za žádné své koníčky, natož neřesti). Nemusíš přesně, stačí přibližně.

No tak vidíš, nikdy. Ale máš potřebu se k tomu vyjadřovat.

Začal bych tím, že bych mamince na telefonu zablokoval přístup k netu. Prostě žádné sociální sítě, žádný FB, žádný instagram a podobný nesmysly. On ten čas na výchovu dětí by se najednou jako zázrakem našel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.7.24 09:15
@Afinite píše: Více

Já souhlasím s tím, že ona výchovu nezvládá, jako on nezvládá se o rodinu postarat. Tvl bych chtěla vidět člověka, co jede non-stop několik let, aniž by to dal bez sebemenší újmy na zdraví, na úkor rodiny a aby se na sebe mohl vůbec podívat do zrcadla, v jeho případě se poplácat po rameni a říct, jo zplodil jsem děti, ale vůbec nevím, jak vypadají, co mají rádi, jak tráví čas… Ale jsem machr, mám 2 práce, abych to všechno utáhl, ale manželku a děti si vůbec nežiju, protože jsem z těch dvou prací a 6 dní v týdnu od rána do večera ( ještě štěstí, že ne v noci, že se vůbec vyspím :roll: ) úplně ko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
497
25.7.24 09:33

Že to zakladatelka nezvládá, to přece psala sama, s tím se nemusí souhlasit.

No a že má tatínek dvě práce, tak to je věřím také na dobu přechodnou, než bude opět pracovat i máma a sejdou se jim doma dvě výplaty.

Že to nemají lehké? Kurňa a kdo to v dnešní době má lehké? Kdo chce něco mít, tak se musí umět otáčet a kmitat jak kolibřík. To s těmi pečenými holuby platí pro všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
25.7.24 09:39

Jasně, pro chlapa se nic nezmění, ale pro ní kromě té práce na ní doma bude čekat taky druhá práce, ne? Takže tak, kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107115
25.7.24 09:41

v cem nezvlada vychovu deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107115
25.7.24 09:45
@Qwerty987 píše: Více

jaste si zapomnela celodenni noseni a pribihani pokud dite jen kvikne, rozvazeni vsude mozne a celodenni program, aby se chvili nenudilo. V pauzach misto. aby si odpocinuly tam musi stihnout uklid a vareni. Z toho by se zblaznil kazdy..teda skoro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107115
25.7.24 09:48

to jsi teda fakt dost drzej…to bys pravdepodobne makal uz jen svuj domecek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...