Jak představit podřízené mého manžela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61049
7.10.19 21:35
@Anonymní píše:
Asi bude opravdu nejlepší říct spolupracovník jak mě také napadlo :think:

A prosimte pri jakych prilezitostech představujes manzela kolegy jinym lidem?
To delate nejaky velky akce pro přátele a kolegy z práce, nebo jak k tomu dojde?
Nebo to jsou mimo kolegu i vasi kamarádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
7.10.19 21:45
@ivašot. píše:
Není kolega a spolupracovník spíš synonymum

Podle mě ano… teda já to tak alespoň vnímám :nevim:
A u nás v práci se běžně označujeme jako kolegové - bez ohledu na podřízenost… takže mně to označení kolega přijde naprosto v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
7.10.19 21:52
@ivašot. píše:
Není kolega a spolupracovník spíš synonymum

No, mne dokonce spolupracovnik přijde jeste vic jakoze pracujou spolu-na stejny pozici, kanceláři, nebo tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 21:54
@a12
@a12 píše:
A prosimte pri jakych prilezitostech představujes manzela kolegy jinym lidem?
To delate nejaky velky akce pro přátele a kolegy z práce, nebo jak k tomu dojde?
Nebo to jsou mimo kolegu i vasi kamarádi?

Jsou to strašně odlišné situace. Někdy firemní akce, někdy jsou třeba pozvání k nám domů na grilování kamarádi a k tomu i někteří kolegové z práce a musím představovat, ale i úplně odlišné např. dnes jsem v dětské herně představovala jednu z kolegyn me kamarádce. Bylo plno, u nás u stolku volno tak si kolegyně ktera si neměla kam sednou prisedla k nam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
U firmy už manžel pracuje léta, tak známé spoustu lidí.

• Citovat
  • Upravit
1502
7.10.19 21:55

Tak rikej přímo : „Toto je Petr, pracuje v naší firmě jako…“. A je to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.10.19 21:56

@zu.syk taky to tak doma vnimame ale například dnes jsem řekla kolegyně a kamaradka hned „je to vás obdivuju, takova časově náročná práce a dvě děti, jak to zvládáte“ takze opět vysvětlování…

• Citovat
  • Upravit
26747
7.10.19 21:58
@Anonymní píše:
Prosím o anonym ;)Potrebuji poradit, hloupé že si neporadím sama, ale nemůžu na nic přijít :mrgreen:
Casto přicházím do situace kdy představuji manželovo podřízené někomu dalšímu.
Např. Toto je Petr, kolega mého manžela.
Jenže kolega to vlastně není, jsou to většinou podřízení.
To je mi ale velice hloupé a myslím i špatné oslovení při představování.
Co tedy říct abych nikoho nematla? Neřešila bych to, ale vlastně pak danou osobu můžu přivést do situace, kdy je v rozhovoru pracovně špatně zařazen a musí vysvětlovat, že je o pozici až dvě níž :nevim:
Jediné co mě napadá je spolupracovník, znamená to, že spolu pracuji ale už to nejspíš neznamená, že pracuji na stejné pozici a je to neurčité co se postavení týče??

O mně řekne kolegyně i ředitel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
7.10.19 21:59
@Anonymní píše:
@zu.syk taky to tak doma vnimame ale například dnes jsem řekla kolegyně a kamaradka hned „je to vás obdivuju, takova časově náročná práce a dvě děti, jak to zvládáte“ takze opět vysvětlování…

Osobně bych si s tím asi nelámala hlavu, prostě bych používala kolega a holt se smířila s tím, že to občas někomu vysvětlím… nakonec jde o prd, že jo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61049
7.10.19 22:01
@Anonymní píše:
@a12Jsou to strašně odlišné situace. Někdy firemní akce, někdy jsou třeba pozvání k nám domů na grilování kamarádi a k tomu i někteří kolegové z práce a musím představovat, ale i úplně odlišné např. dnes jsem v dětské herně představovala jednu z kolegyn me kamarádce. Bylo plno, u nás u stolku volno tak si kolegyně ktera si neměla kam sednou prisedla k nam :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
U firmy už manžel pracuje léta, tak známé spoustu lidí.

Aha.. No na firemni akci bych asi rekla klidne kolegove, v herne nebo na grilování klidně jen tohle je petr, tohle Honza.. Maximalne petr od manžela z práce.. Taky když jdu na hriste s detma a kamaradkou nebo sousedkou a potkame tam byvalou spolužačku, kterou kamaradka nezna, nereknu tohle je Lucka moje kamaradka/sousedka, lucko tohle je petra byvala spoluzacka..
Mozna bych mela, ale nepřijde mi to dulezity :P :mrgreen:

Jo a ted jsem si vybavila situaci se segrou. Tak to treba řeknu to je moje segra treba petra, ale sousedku nebo kamaradku nijak netituluju..

Příspěvek upraven 07.10.19 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15418
@a12 píše:
No, mne dokonce spolupracovnik přijde jeste vic jakoze pracujou spolu-na stejny pozici, kanceláři, nebo tak..

Mě taky. Kolega je pro mě někdo ze stejné firmy, spolupracovník někdo s kým denně spolupracuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
@a12 píše:
No, mne dokonce spolupracovnik přijde jeste vic jakoze pracujou spolu-na stejny pozici, kanceláři, nebo tak..

Mně taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
7.10.19 22:08

Tak rikej „To je Petr, pracuje taky u firmy Bata.“ Spolupracovník je jak z dob komunismu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.10.19 22:09
@Anonymní píše:
Prosím o anonym ;)Potrebuji poradit, hloupé že si neporadím sama, ale nemůžu na nic přijít :mrgreen:
Casto přicházím do situace kdy představuji manželovo podřízené někomu dalšímu.
Např. Toto je Petr, kolega mého manžela.
Jenže kolega to vlastně není, jsou to většinou podřízení.
To je mi ale velice hloupé a myslím i špatné oslovení při představování.
Co tedy říct abych nikoho nematla? Neřešila bych to, ale vlastně pak danou osobu můžu přivést do situace, kdy je v rozhovoru pracovně špatně zařazen a musí vysvětlovat, že je o pozici až dvě níž :nevim:
Jediné co mě napadá je spolupracovník, znamená to, že spolu pracuji ale už to nejspíš neznamená, že pracuji na stejné pozici a je to neurčité co se postavení týče??

Já bych řekla, tohle je Petr Novák, pracuje s manželem ve firmě. Nebo jen jméno a nic k tomu. Horší by bylo o nadřízeném tvého manžela neříct, že je to šéfík. Někdo si na tom zakládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
7.10.19 22:09
@Zuzaja píše:
Tak rikej „To je Petr, pracuje taky u firmy Bata.“ Spolupracovník je jak z dob komunismu :D

To se tykalo všichni byli soudruzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
7.10.19 22:10

..to je Petr. Pracuje u manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...