Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Vetsina asi poradi Pampers. My je u prvorozeneho syna meli po celou dobu. Kdyz se narodila dcera, taky jsme je automaticky poridili, ale ta je nesnese. Tak mame Pandy z Billy. Chce to vyzkouset.
@samivek my zacinali také na pampers newborn, spokojenost. souhlas s ostatnima holkama, nekupuj velke zasoby, neemusi mimcu vyhovovat, neodhadnes velikost ani spotřebu…a vyhodne akce jsou kazdou chvili nekde.
jen male upozorneni za me, nas prcek od zacaku kadil snad neustale, navíc se i dost oprudil, porad jsem jen prebalovala, spoustu casu jsme stravili v koupelne
denní spotřeba byla okolo 15 plinek, takze i takova situace muze nastat, tak se pripadne nelekej ![]()
Já používala u obou dětí tyto od narození do těch 5,5kg https://www.feedo.cz/…eny-pro-deti, u holky jsem jich měla 10 balení, měla 2,8kg a spotřebovala je a u kluka jen 8 balení ten vážil 3,5kg, jinak jsem pak už používala Pampersky modrý, bílý i oranžový, plíny z Lidlu Toujours a plínky z DM Babylove, se všema 100% spokojenost
Uz u druheho pouzivam pampers premium care. Dobra je v nich sitka ktera oddeli tuzsi stolici od tekute takze se v tom mimi „necvachta“. Jak bylo doporuceno nekupuj do zasoby…
Používala a pouzivam pampersky, vyhovují nám všechny zelený, bili, oranžovy. Pro dceru jsem měla velikost 2 a po 6 neděli už používala 3. Pokud mužů radit nekupuj moc dobredu.
Bella baby Happy, většina dětí má jako první ty v modrém obalu, velikost 2-5 kg. Jako asi jediné na trhu mají široký tvar a drží, takže udržují nožičky od sebe. Jsou vysoké, ale mají vykrojený pupík. Ty jsou bezkonkurenční a pro novorozence jedině tyto..Nevýhodou je, že jdou špatně sehnat, hlavně ty nejmenší velikosti. Pokud jsou někde v akci, je potřeba na ně číhat, protože aspoň u nás jsou většinou hned pryč. Mívají je některé lékárny nebo prodejny se zdravotními potřebami.
Mají ještě menší velikost, do 2 kg, pro maličké nebo nedonošené děti.
Pampers mě nikdy neoslovily.
První a třetí dítě tuto velikost unosilo cca měsíc - v 6 týdnech měli 5,5 kg..Prostřední dcerka byla drobnější a měla je kolem 2 měsíců.
V porodnici byly Bella Happy, doma jsem používala rovnou pampers zelené velikost 2. Ty vydržely krátce, tak to šestinedělí a od té doby máme velikost 3. Zkoušela jsem i Pampers bílé, ale zrovna mé holčičce vůbec nesedly, pokaždé jí protekla a proklínala jsem je, dokud ten jeden balík nedošel. Plíny se dají dokoupit vždy, hlavně je potřeba je vyzkoušet.
Já měla Huggies s biobavlnou, ty byly za mě nej, ale už je neseženeš. Kamarádka si pochvalovala Bellu, ale jak tu někdo psal, nepočítej s akcí: v supermarketech bývají od trojek, max. dvojek, menší leda na netu.
Myslím, že nic se nepokazí Pampersama Premium Care, jsou nealergické a mají síťku na hovňouse; kup si balení a uvidíš, jestli vyhoví. Zásoby bych nedělala, pokud pleny nevyhoví nebo nebudeš mít poseru a rychle poroste, mohlo by Ti zbýt.
Jinak z levnějších značek (ale teda větších velikostí) mám vyzkoušené Babylove (DM) i Babydream (Rossmann), celkem v pořádku (až na jednu epizodu problému s kvalitou Babylove), hodně používáme Tesco pleny. U manších velikostí je výhoda, že moc nemusíš řeit savost; jak to má dvoje gumičky proto protečení, tak pokud to dítě snese (nemá vyrážku, neoprudí se), můžeš koupit cokoli.
Za mě můžu doporučit Pampers active baby, lehké, nepropustí. A z těch levnějších baby love ![]()
Spíš jsme ze začátku měli problémy s opruzeninami, což nám nakonec vyřešila mastička Panthé Baby.
Jaké plenky byste mi doporučili pro novorozeně, se kterými jste spokojené? Přemýšlela jsem nad Pempers, ale uvažuji i nad levnějšími variantami, těch plen je tolik, že fakt nevím které můžou být dobré a které ne.
Já měla v porodnici ty s výřezem na pupík, značka bella happy, fialovo-bílí obal a byla jsem s nimi moc spokojená. Nesmrdí chemicky, jako jsou pampers.
Já jsem měla v porodnici pampers bambusové (bílý obal), byla jsem spokojená, ale pak s většími velikostmi plenek už ne. Zapáchaly chemicky a večer se občas stalo, že protekly. Přešla jsem na značku natuvell z globusu, s kterými jsem naprosto spokojená - jak tím, že nesmrdí chemicky, cenou, savostí a materiálem. Ale každému mimču sedne něco jiného.
@čolíto93 do porodnice jsemmela vzdy bile pampersky. U mladsiho syna jsem pak presla na dm babylove a lidl toujours. Oboje nejsou chemicky osetrene a jsou bez latexu (na to mel syn alergii). Obe znacky jsou casto v akcich a tak se da usetrit. Navic v dm se da kombinovat akce s 10%slevou na nakup kterou mas po nasbirani 150bodu.
Dlouho jsme používali Pampersky, zelený nebo premium care a spokojenost. Teď ale uz nějakej ten pátek kupujeme Tesco plenky se sovou a žádnej problém.