Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RadkaCh píše:
To neznáš moji tchyniTa by byla schopná si kluka vzít na víkend hned, jak jsme přijeli z porodnice
Kdyby mohla, má ho tam každý víkend a klidně i přes týden
@kate02 píše:
Za mě je super děti mít, svoje kluky miluju, ale asi nikdy nebude ze mě ta máma, která se nadšeně baví se všema dětma okolo a mateřstvím žije..
Já doteď ostatní děti nesnáším
V rodině jsou ještě další dvě, který mám opravdu ráda a snesu od nich hodně. Na zbytek jsem ježibaba ![]()
@RadkaCh píše:
Tak zcela zjevně nebudeš mamina, jejíž život dostal smysl až s narozením dítěteTakových je nás spousta, co se těšíme, až vypadneme z baráku od dětí
To je taky normální. Nejsme všechny ty vyloženě mateřský typy. Ale jinak je mateřská láska v podstatě neomezená, takže i takový člověk je šťastný a spokojený. Já jsem šťastná, když mám kluka doma, jsem šťastná, když ho odevzdávám na víkend babičce a my s mužem někam vyrazíme sami a jsem šťastná, když si ho pak v neděli vyzvedávám
Taky jsem taková své dítě miluju nadevšechno ale ráda ho i někomu půjčím klidně i na celý den
samozřejmě se pak na něj i těším ale nejsem taková ta matka co se točí jen kvůli dítěti a babičkám ho nepůjčí pomalu rok ![]()
@RadkaCh píše:
Já doteď ostatní děti nesnášímV rodině jsou ještě další dvě, který mám opravdu ráda a snesu od nich hodně. Na zbytek jsem ježibaba
Já nejsem ježibaba, já mám prostě děti, který jsou mi sympatický a já je mám ráda… A pak jsou prostě děti, který ráda nemám a k srdci mi nepřirostly a nepřirostou - ty spíš ignoruju a neřeším… ![]()
Každá máma ti tady řekne, že mateřská láska je best, a že se dá vše podnikat s dítětem. Ano dá, ale já jako sobecká matka tuším jak se cítíš… ![]()
Hele já jsem v jádru taky sobec a ještě k tomu pohodlný, nemám ráda když mě něco omezuje v mých plánech, když se mi do cesty staví překážky a nejlépe aby vše jelo podle toho jak já to naplánuji. Taky ráda mejdany, mám hodně přátel, se kterými ráda trávím spoustu času, nemusím hypermatky na hřištích a tak podobně.
Inu, mám teď skoro tříletou… miluju jí nadevše, spoustu aktivit podnikám s ní a s manželem jako rodina, ALE musím si najít 2-3× do týdne čas sama na sebe a mé přátele. Pryč od dítěte a být zase jen žena a né pořád jen matka. Věnovat se koníčkům a tak… v tom mi zásadně pomáhá manžel. On hlídá a já si vyrazím. (jindy samozřejmě hlídám já a svým koníčkům a přátelům se věnuje manžel a často chodíme společně - to jen pro rýpalky)
Takže já jsem spokojená sobecká matka, jde to a je to super! ![]()
Na závěr ale musím podotknout, že naše dcera byla vymodlená, oba jsme ji moc chtěli a byla jsem ochotná se kvůli ní vzdát všeho. No, naštěstí nebylo potřeba a jde to i po mém… sobeckém ![]()
Ve tvém případě si skutečně myslím, že ještě není ta správná chvíle… ale třeba to přijde za půl roku. To prostě v člověku jednou přecvakne a je to
![]()
Milada
@Ploskutáček kalby mi chybět nebudou, jelikož alkohol nepiju a nemam rada mista, kde se zdrzuje vic lidi a navíc nesnáším, kdyz jdu spat déle nez ve 12
tady problém neni ![]()
Me vadi omezeni v tom smyslu, rict si ve čtvrtek, ze v patek jedu na prodlouzeny vikend šlapat do Alp a prespavat v utulnach. ![]()
Potencionalni babičky jsou 1,5 az 2,5 hod. vzdálené… I kdyz by obě byly za potencionalni vnouče hrozne radi a s radosti by hlidaly.
@RadkaCh chápu, že ne každý musí cítit ke zvířectvu stejně fanatickou lásku jako já…
@kacenka8 píše:
Taky jsem taková své dítě miluju nadevšechno ale ráda ho i někomu půjčím klidně i na celý densamozřejmě se pak na něj i těším ale nejsem taková ta matka co se točí jen kvůli dítěti a babičkám ho nepůjčí pomalu rok
To já už ho dala i na týden letos
Ale bylo to už dlouhý. Ale to hlavně proto, že ta dovolená babičky se neslučovala s manželovou dovolenou, tak to nebylo úplně využitý no. Já ho dávám na hlídání ráda. Jiní mu dají zase to, co já ne a myslím, že je spokojenej. U našich je menší hospodářství, tak tam se zabaví zvířaty, traktorem, s dědou v dílně, občas výlet, manželova mamka si s ním zase vydrží hrozně dlouho hrát s každou kravinou a pak ještě občas jezdí k mojí tetě, ta s ním vyráží na všelijaký procházky a dovolí mu úplně všechno, tak že tam si to užije na 200 %
Já jsem ta pruda, co mu všechno zakazuje a snaží se ho vychovávat, takže mě zlobí ![]()
@Anonymní píše:
@XsvelKaždá máma ti tady řekne, že mateřská láska je best, a že se dá vše podnikat s dítětem. Ano dá, ale já jako sobecká matka tuším jak se cítíš…
Hele já jsem v jádru taky sobec a ještě k tomu pohodlný, nemám ráda když mě něco omezuje v mých plánech, když se mi do cesty staví překážky a nejlépe aby vše jelo podle toho jak já to naplánuji. Taky ráda mejdany, mám hodně přátel, se kterými ráda trávím spoustu času, nemusím hypermatky na hřištích a tak podobně.
Inu, mám teď skoro tříletou… miluju jí nadevše, spoustu aktivit podnikám s ní a s manželem jako rodina, ALE musím si najít 2-3× do týdne čas sama na sebe a mé přátele. Pryč od dítěte a být zase jen žena a né pořád jen matka. Věnovat se koníčkům a tak… v tom mi zásadně pomáhá manžel. On hlídá a já si vyrazím. (jindy samozřejmě hlídám já a svým koníčkům a přátelům se věnuje manžel a často chodíme společně - to jen pro rýpalky)
Takže já jsem spokojená sobecká matka, jde to a je to super!Na závěr ale musím podotknout, že naše dcera byla vymodlená, oba jsme ji moc chtěli a byla jsem ochotná se kvůli ní vzdát všeho. No, naštěstí nebylo potřeba a jde to i po mém… sobeckém
Ve tvém případě si skutečně myslím, že ještě není ta správná chvíle… ale třeba to přijde za půl roku. To prostě v člověku jednou přecvakne a je to
Milada![]()
A o co že vám to s manželem pořád klape
![]()
@RadkaCh píše:
Já doteď ostatní děti nesnášímV rodině jsou ještě další dvě, který mám opravdu ráda a snesu od nich hodně. Na zbytek jsem ježibaba
Mám to hodně podobně. Navíc mi mimina připadají ošklivá ![]()
@Xsvel píše:
@RadkaCh chápu, že ne každý musí cítit ke zvířectvu stejně fanatickou lásku jako já…
To ne, tak jsem to nemyslela. Jen jsem tím chtěla říct, že je to pořád něco jinýho. To já vím, že domácí mazlíci jsou členi rodiny, ale pořád to nejsou děti. A nikdy ani nebudou.
@RadkaCh Kdybych ti řekla v kolika sem ho dala poprvý na noc k tchýni tak by mě všichni ukamenovali
Ale cítím se fajn s chlapem nám to klape jsem chováním pořád stejná jako před otěhotněním nemluvím s ním jen o dětech užívám si to. Hlavní je když je i maminka spokojená at už jako takzv. sobecká nebo ta co je nejraději se svým dítětem pořád
@Ester13 píše:
Mám to hodně podobně. Navíc mi mimina připadají ošklivá
No to já si dovolím říct jenom mezi svými ![]()
@Xsvel píše:
@Ploskutáček kalby mi chybět nebudou, jelikož alkohol nepiju a nemam rada mista, kde se zdrzuje vic lidi a navíc nesnáším, kdyz jdu spat déle nez ve 12tady problém neni
Me vadi omezeni v tom smyslu, rict si ve čtvrtek, ze v patek jedu na prodlouzeny vikend šlapat do Alp a prespavat v utulnach.
Potencionalni babičky jsou 1,5 az 2,5 hod. vzdálené… I kdyz by obě byly za potencionalni vnouče hrozne radi a s radosti by hlidaly.
Tak s těma babičkama a jejich vzdáleností je to blbý, ale časem třeba nějaká dobrá kamarádka, co už matkou je? Omlouvám se za debilní návrhy, s dětma nemám zkušenost. A ty kalby, to byl jen příklad, páč jsem nevěděl, na čem ujíždíte
Jj, ale budete se muset přizpůsobit a některé věci na čas oželet.
A díky ostatním za přiblížení, co se s ženou děje a jaké to je být mámou. Když se mi narodil brácha, bylo mi 12 a moc jsem o tom nepřemýšlel. Teď, když rodí kamarádky, o tom přemýšlím hodně a říkám si, jaké by to asi bylo státi se taťuldou
Ale chlapi to prý vnímají jinak ![]()
Příspěvek upraven 16.09.15 v 18:14
@kacenka8 Ten náš byl u tchyně přes noc v necelých 8 měsících. Ten den jsem se musela fakt zabavit, ale pak už to šlo v klidu. Na někoho je to možná i pozdě, na někoho dost brzo, na nás to bylo akorát. Už jsem ho nekojila, tak s tím problém nebyl. Jen se čekalo, až nebude náročná péče přes noc. Byl do tý doby celkem nespavec a já bych si nedovolila ho komukoliv dát přes noc, aby mě pak proklínal ![]()