Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Steeve, tak jsem se rozhodla, že do toho Roemra asi půjdeme, ale ještě to musíme prokonzultovat s manžou a tak. Kupovat budeme stejně až v létě. Moc se mi líbí King TS plus s potahem Marcel
mám zelené autíčko a tak se mi tam bude hodit. Jen se chci zeptat zda máš i kamenou prodejnu a nebo jen www.
Lady dí, pokud dobře koukneš na mé stránky tak zjistíš že mám kamenou prodejnu, a na netu pouze prezentaci, a zásilkový prodej( klasický E-shop nemám- zatím).
Nemáte to daleko, tak přijeďte a můžete sedačku( y) vyzkoušet, zrovna dnes jsem jednu King plus Marcel prodal, ta je fakt pěkná.
Před cestou ale napište, nebo zavolejte, aby požadovaná barva byla skladem, i když u King plus mám většinou všechny, ta se prodává hodně.
ahoj my máme od babypointu,skvělou mekkou ,vysoký podhlavník,od 9-25 kg za 2800 kc od babypoint,výborná značka
![]()
steeve a nemáš radu pro mne co mám koupit když auto momentálně nemáme (nevím co bude za pár let), jízda autem za rok (když nás někdo veze - v tu chvíli je sedačka nutná) by se dala spočítat na prstech. Momentálně máme od aktivního dědečka takovou tu obyčejnou sedačku 9-36 kg z kauflandu, poutá se jen tříbodovým pásem. Zatím jsme ji použili 2× cca na půl hodiny tam a zpátky. Když spal (cesta tam) bylo to ještě snesitelné až na to že si neměl jak opřít hlavu do strany (u hlavy je opěrák moc široký)
, ale když byl vzhůru neustále se vykláněl… (cesta zpátky)
Nechci dát za sedačku zbytečně hromadu peněz, vlastně by se na ni jen po většinu času prášilo v koutě… Mám jít do levné nové nebo do bazarové (lepší značky)? Ale do jaké?
tulenice, jestliže jezdíte párkrát za rok, tak by snad nejideálnější bylo si vždy tu sedačku půjčit, od kamarádky, co má podobně velké dítě nebo podobně, kupovat novou sedačku asi opravdu nemá smysl, bohužel ta sedačka stárne i když leží někde ve skříni. a pokud to bude nějaká levná z hyper-super jako již koupil dědeček tak si nepolepšíte
nebo pořídit starší ? toť otázka, ta starší už bude mít nějaký ten rok za sebou a než ji pořádně užijete, bude zastaralá.
Kdyžtak mi písni na mail pro jak velké dítě to potřebujete a já se podívám, kde co staršího nabízejí a pošlu odkazy.
A ja potrebuji radu take…Mame holcicku, 5 mesicu, ma pres 8 kilo a do vajicka uz se nam moc nevejde, davam ji maximalne mesic nebo dva. Chceme Romer, ale nevim jak to udelat, kdyz je takovy prtatko maly (jako vekem)…Smi se do te autosedacky uz driv? Radi bychom koupili uz AS 9-18kg.
Ahoj,
právě jsme si koupili nové auto (Fabii), a taky jsem řešila, jakou autosedačku. Doteď ve starém jsme měli Chicco Key 1×p, ale tu necháme do auta rodičů a my si do nového pořídíme novou- isofixovou.
Po zjišťování po netu jsem měla v užším výběru dvě, o kterých tu byla zmínka- Maxi Cosi priorifix a Romer safefix plus.Nakonec jsme se rozhodli pro romera- hlavně na základě osobního prohlédnutí a „prošahání“ v Baby Parku v Praze.
Sedačka tam byla ale hodně drahá a tak jsem si ji objednala z netu a shodou okolností jsem našla eshop, kde jí mají v akci a je jen 10 km od nás-byli moc ochotní a sedačku nám zdarma přivezou osobně , až dorazí (tento týden).Stojí 8031,– kč v provedení High (nejlepší potahy).Rordíl oproti ceně v Babyparku je 2500,– !!! A to měli tu s horšími potahy !!!
popodopo- v 8kg a 5ti měsících je ještě moc malá na sedačku 9-18, tam je potřeba aby měla 9 kg a nejlépe také 9 měsíců, a pokud do té doby nevydrží ve vajíčku, tak se koukněte asi po nějaké 0-18, třeba Britax First Class ( Britax a Römer je jedna firma) když už chcete jít do toho Römera, on Römer jako takový 0-18 nedělá a dělá to dceřiná společnost Britax i když First class plus bude v nové kolekci 2009 již i spotahami Römer.
Další skvělá sedačka 0-18 by byla Besafe IZI combi, ta se hlavně dá použít do protisměru až do 18kg, takže dlouho, ostatní 0-18 se mezi 9-13 otáčejí po směru, ale je dobré, aby dítě do 9kg a 9 měsíců bylo v protisměru a nedávat ho do posměru.
Káťo ono doporučená prodejní cena Safefixu highline je 10.590,– a přeci jen kamenný krám v hlavním městě asi nedá takovou slevu jako E-shop, který nemá takové náklady, a může fungovat s minimálními náklady.
a zapoměla jsi také pochválit ochotu toho kamenného obchodu, který Vás nechal zdarma ošahat potahy a sedačky vyzkoušet- oni už pro Vás něco udělali, a Vy zatím chválíte někoho, kdo pro Vás ještě nic neudělal, jen nabídl nižší cenu,a snad sedačku přiveze.
Eshop nechválím,jen konstatuji, že tam tu samou autosedačku s lepšími potahy koupím o 2500,– levněji než v jistém kamenném obchodě. Je mi jasné,že je to proto, že nemusí platit nájem prodejny,prodavače atd…
Není to proto,že by jedni byli „hodní“ a dali to levněji a druzí „špatní“ a drazí. Ale je to prostě tak- eshop nemá takové náklady a tak může prodávat levněji- a pro mě jako mamču na mateřské je těch ušetřených 2500,– hooooodně znát.
Ahoj,
tak už máme novou autosedačku v autě a už jsme jí řádně odzkoušeli při našem víkendovém cestování a jsme moc spokojení- pro malou je opravdu velmi pohodlná !!!
A v autě sedí krásně. Takže já vřele doporučuju pro auta s isofixem Romer Safefix plus !!!
Ahoj, moc prosím o radu. Chci našemu malému (1 rok, 9 kg) koupit autosedačku 9-18 kg. Uvažuji o koupi Romer King plus nebo Romer TS plus. King má proti TS ramenní polštářky, což se mi z bezpečnostního hlediska líbí, ale nevím, jestli to nebude malému vadit, že tam bude mít asi míň prostoru k otáčení hlavy. Naproti tomu u Maxi cosi je toho místa na hlavu mnohem víc. Nemáte některá prosím s Romerem zkušenost, jestli to dětem nevadí? Taky jsem celkem zmatená z těch testů, myslím, že v orce 2008 dopadl nejlíp ten King (4 hvězdičky) , ale nejsem si jistá.
Díky moc za odpovědi.Kuki
tak my mame asi tyden King plus a mala je spokojena, ma neco pres 8,5 kila, ta operka hlavicky je super.....
Mame ellen, krasna barva,
Kuki, King plus v nejnovějších testech dopadl výborně , má 4 hvězdičky, stejně jako King TS plus ( ale Maxi-cosi mají jen 3) a tím pádem jsou nejbezpečnější neisofixové sedačky kat. 9-18.
king plus je příjemnější s tou hlavovou opěrkou a místa je tam dost, ona je zvětšená o 15% oproti standartním sedačkám, a tady je fotka mé dcery na 3,5 letech 106cm a 16,5 kg, a vejde se bez problému :
http://img.mimibazar.cz/…/f785877.jpg
Steeve: dobrý den, před půl rokem jsem u Vás koupila BeSafe izi sleep. Jsme moc spokojení. Sice je dost těžká, ale malá tam sedí jako na trůně a já mám pocit, že se jí tam opravdu nemůže nic stát ![]()
Teď řešíme koupi větší. Vybrala jsem Condord, nebo opět BeSafe. Kterou doporučíte? Jo a ještě - kdy jí mám začít dávat do té větší?
Díky Lucka
Dobrý den, Lucko, mezi Concordem a Besafe bych určitě volil Besafe IZI comfort- je více polohovatelná, lépe drží v autě a má lepší výsledky v testech
bohužel Besafe do čech nyní dováží pouze 2 barvy, a aktuálně skladem je pouze ta červená: http://www.mimishop.cz/…y/detail.php?…
a nebo co kouknout na Römer King plus- http://www.mimishop.cz/…/katalog.php?…
je tam na výběr nyní kol. 2008 i 2009 a celkem 38 potahů a s cenou od 4990,–
a do větší sedačky 9-18 by mělo dítě jít až bude mít 9kg a 9 měsíců, ale čím posději tím lépe, nesmí ve vajíčku přečuhovat hlavička přes okraj, ale to u Besafe IZI sleep nehrozí, ta je jedna z největších.