Jakou autosedačku od 9-18kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
75
15.11.08 10:08

Dobrý den Steeve,
tak pořád vybírám sedačku Romer Kid, ale je jich tam spousta. Jaký je v nich rozdíl a jakou doporučujete?
Díky Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
15.11.08 12:34

no je Kid, to je normální, pak je Kid plus- ten má navíc rozšiřovatelné područky, a pak je Kidfix, ten má isofix
pokud máte isofix v autě tak je nejlepší Kidfix, pokud nemáte tak Kid (ten Kid plus je zbytečný)
a pak již jen vybrat potahy, je celkem 19 potahů kol. 2008 a 18 potahů kol. 2009 a ty potahy se řadí to řad: classic- to je základní, trend- tam je největší výběr barev, je to syntetika, nejprodávanjěší protože se nejlépe udržuje
pak je High - to jsou luxusní potahy ze semiše a nakonec potahy BellyButton- speciální edice potahů od německých manin z klubu Belly Buton, tam je riflovina a bavlna
doporučuji potahy trend a Kidfix či Kid( podle isofixu, zda ho máte či nikoliv) a kolekci 2009 protože tam již máme 3 roky záruku : http://www.autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
 http://www.autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
1.12.08 13:55

Ahoj, vybírám autosedačku 9 - 18 kg a nevím, zda vzít

Duo nebo
http://www.ajuty.cz/…ail.375.html
Safefix plus (s nohou) nebo
http://www.autosedacky.estranky.cz/…-plus-isofix
Safefix plus TT
 http://www.ajuty.cz/…il.1345.html

všechny jsou vidět na stránkách romeru
http://www.britax-roemer.de/gruppe.php?…
 http://www.britax-roemer.de

Obě safefix mají okolo hlavičky boční opěrky. Duo ne. Chci se zeptat na praktické zkušenosti. Nevím, co je pro dítě pohodlnější. Zda je z Duo lepší výhled nebo zda je lepší mít opěrku blízko u hlavičky, že si ji o to opře nebo je to jedno, protože hlavička spadne dopředu a ne ke straně.. Neumím si to představit. Vadí vám jedno nebo druhé? A pásy vedou blízko u krčku (dotýkají se), nevadí to, neškrtí, neotlačuje se? Díky!

(Jen pro doplnění: Jestli to chápu správně , tak všechny lze přicvaknout na ISOFIX v autě a rozdíl je v tom, že Safefix má navíc opěrnou nohu, takže se nemusí ještě připásávat, Safefix plus TT a DUO nohu nemají, takže se připnou k sedadlu, ale ještě musejí být připásané vzadu jedním pásem,který vede za zádíčky a normálně se připne. Tzn. vždy 3 upínací body - 2 na auto (isofix) a třetí bod je buď noha nebo ten pás. Nebo je ještě nějaký další pás, který vede nahoru za sedačku auta.. U nohy je blbý to, že je to pak dražší, noha zabere místo na podlaze a autosedačka s nohou je těžká - noha nelze odmontovat jako u vajíčka - je to jeden celek i s autosedačkou. S nohou mají ještě o něco lepší výsledky v crashtestech.)
Taky ještě přemýšlím kvůli ceně nad třeba chicco key 1 s isofixem.. nevím, jestli je tam nějaký problém, když v testech roku 07 dopadly srovnatelně ještě s maxi cosi priory a ještě nějakými.. v čem je romer lepší (krom plusů za obsluhu a asi ještě komfort)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.12.08 21:00

Yanno, v prvé řadě musíš projít kompatibilitu svého auta se sedačkami, ono totiž ne všechny isofixové sedačky jdou do všech aut
a v tom je právě ten hlavní rozdíl mezi těmi sedačkami- Duo jde na isofix + možno na pás, ( jde do většiny aut) Safefix plus je na isofix s nohou( nesmí být u aut se schránkami v podlaze jako mají třeba MPV) a Safefx TT je pouze na isofix a pás povinně- pokud nemáte v autě oko v kufro na ten pás tak ji nesmíte použít- navíc TT nejde poutat v druhém autě pásem, to u těch ostatních jde.
Takže nejlépe napište mi třea na mail model a r.v Vašeho auta, a já Vám projdu kompatibilitu a poté se můžete rozhodovat o sedačce.
Jinak co do sedaček tak Safefix oproti Duo je o 15% zvětšený, má intaégrovanou opěrku hlavy, za kterou se zvedá výška pásů, má 1 polohu na odpočinek navíc a lehce sundavatelný potah bez nutnosti demontáže pásů, takže je pro pohodlí lepší.
A ještě jedna věc, Safefix TT bude v prodeji až po 12.12.
S porovnáním Römer - Chicco je römer v kvalitě a pohodlí o třídu lepší, a třeba u mě je celá kol. Römer 2009 s 3letou zárukou, myslím že to pak vyrovná rozdíl v ceně. A v současné době, když vezmu, že má v kat. 9-18 3 různé sedačky, a každou v 19 potazích ročníky 2008 a 2009 tak lze vybírat stále mezi skladem cca 80 variantami, to Chicco s 3 potahy je jako chudý příbuzný a navíc u Chicca je ten přídavný pás povinný a pokud nemáte oko v kufru tak ji nesmíte použít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.12.08 11:02

steeve, děkuju ti za odpověď. s manželem jsme to probrali. Máme Toytu corollu kombíka. Nohu bychom tam mít mohli, ale došli jsme k závěru, že ji nechceme. Zabírá místo, když někam jedem a máme s sebou hodně věcí. Koukali jsme na Maxi Cosi Tobi, Priori (i priori fix), Romer Duo a Romer Sefefix. Zjistili jsme, že Maxi Cosi Priori jde o trochu víc do lehu než Maxi Cosi Tobi i oba Romery. Ale nechceme ji, jelikož maxi cosi dělá s isofixem sedačku jen s nohou (priori fix) a Priori i Tobi jsou bez isofixu a Tobi má o jeden stupeň horší testy. Romer dělá isofix i na sedačkách bez nohy, což je pro nás kvůli místu v autě lepší. S nohou má sice lepší testy, ale i bez nohy je mají snad také hodně dobré s tím isofixem…
Saffefix ani s nohou ani bez nohy nevezmem kvůli tomu okolo hlavy. Koupíme k tomu univerzální měkký podhlavník. T. byl spokojenější v Duo.
Takže jsme se rozhodli pro Duo, jelikož je lehčí než s nohou, nezabere tolik místa a T. má z ní lepší výhled. Možná k ní vezmem ještě ten pás top tether. Jen nevíme, jakou barvu. Jde i dobře ovládat, vypadá pohodlně.

Jestli se v něčem pletu, tak řekni, upřesni.. Díky :-)

Koukala jsem na tvé stránky, ceny tam máš slušné, pěkné.
Tak se teď jen musíme rozhodnout kterou.. A nejsou mi úplně jasné rozdíly v druhu potahu. Ten high line je „chlupatý“, jako semišový..? Aby se na to všechno nechytalo a hůř se to nečistilo… A co ten Trend line?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.12.08 12:04

Yanno, Duo je ta základní varianta isofixových 9-18 u Römeru, ale safefix je zvětšený s tím podhlavníkem a dá se omalinko více polohovat než Duo.
K tomu Duu se dá pořídit ten podhlavník a kdykoliv ho na:,–(it či sundat,
nicméně potahy: trend je nejprodávanější, dá se nejlépe čistit a je nejvíce barev na výběr
high je semiš, je měkčí, lépe saje, ale když saje tak všechno, jak pot, tak i třeba rozlité pití, takže není tak dobrý na údržbu
moje děti mají jak trend tak i high, , každý má své pro i proti, záleží na každém
a do Toyoty Coroly jdou všechny varianty- Duo( s pásem i bez) Safefix, i Safefix TT

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
12.12.08 13:55

Vezmu asi trend line. No tak teď si říkám, když je safefix větší, tak aby se mi do Duo později vešel zadečkem a tak? Vejde, že jo? Ty myslíš, že je lepší vzít safefix kvůli té pevné hlavové opěrce? Resp. je to o tolik lepší z hlediska zdraví, aby to vyrovnalo to, že ta hlavička tam má méně místa a je kvůli ní trochu horší výhled. Já chci, aby to bylo bezpečné a zároveň co nejpohodlnější. Testy mají Duo a Safefix s nohou a bez podobné nebo je tam nějaký rozdíl? Díky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.12.08 14:43

z hlediska testů jsou stejné,. z hlediska pohodlí v potahových materiálech také, to zvětšení dělá : 1 cm na šířku sedu, 1 cm na hloubku sedu, a 2 cm na výšku, takže to zvěštení tam je, ale to není tak, že byste se do Dua nedostali zadečkem, Duo má standartní velikost jako běžné sedačky, pouze Safefix( king plus a pod) se nyní zvětšili protože se rodí více větších dětí
ta hlavová opěrka je komfortní prvek, že dítěti, když usne tak hlava nelítá, k Duu se dá dokoupit, u Safefixu ji máte v ceně- pevnou,
když dáme k Duu cenu opěrky, tak jsme téměř na ceně Safefixu, který je větší.
moje nejmladší má nyní King plus( to je neisofixová varianta safefixu- na prostředním s edadel totiž není isofix) a je spokojená, hlava ji nelítá když spí
u první dcerky jsme měli sedačku bez podhlavníčku a pořád jsme ji tam něco dávali, aby jí nelítala hlava- třeba smotanou plínu, a pod, tak když je možnost sedačka s opěrkou hlavy raději opěrku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.12.08 17:34

Dobry podvecer Steeve, rada bych Vas poprosila o radu pri vyberu sedacky. V nejblizsi dobe budeme kupovat dcerce sedacku kat. 9-18kg. Jak jsem si procetla tuto diskusi, tak jsem se celkem sdesila, kolik je typu treba jen od jednoho vyrobce!! To je tak na tyden intenzivniho studia! Podle testu vychazi nejlepe ROmer, proto bychom chteli tuto znacku. Ale ted kterou :roll: . Pouzivame pro cesty dve auta -jedno bez izofixu (Renault Scenic r.v. 1998) a druhe Octavka (r.v.07). Mohl byste nam prosim dat tip, ktery by byl nejlepsi ve vsech smerech :D ? Diky moc za odpoved. Eva

• Citovat
  • Upravit
7159
14.12.08 18:59

Evo, ve Vašem případě bych doporučil buď isofixový Römer Duo : http://www.autosedacky.estranky.cz/…-isofix-2009
nebo bez isofixu Römer King plus http://www.autosedacky.estranky.cz/…ng-plus-2009
tady jsou podrobné popisky obou sedaček.
Römer dělá více modelů, ale třeba Safefix nelze dát do toho Scenika, kvůli podpěrné noze, a z neisofoxových je nejpohodlnější právě ten King plus- ostatně oproti Duu je zvětšený a má integrovanou opěrku hlavy, dokonce bych ho preferoval, pokud více používáte to neisofixové auto, je díky zvětšení a opěrce pohodlnější, jinak obě jsou stejně dobré co do bezpečnosti, mají 4 hvězdičky z testů a řadí se k těm nejlepším co je na trhu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
14.12.08 19:30

Dekuji Vam za odpoved a tipy, my obe auta pouzivame tak nastejno…je mozne k DUu dokoupit tu hlavovou operku (nasla jsem na vasich strankach v prislusenstvi za 735,– - je to ono?) a da se tam dobre pridelat? Eva

• Citovat
  • Upravit
7159
14.12.08 20:33

ano, k DUU pasuje ta opěrka hlavy, a jde přidělat velmi jednoduše, navleče se za pásy a zahákne gumou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.12.08 14:53

Dekuji Vam Steeve za odpovedi, ted uz se jen s manzelem shodnout na barve potahu :lol: . Barva podhlavniku je jen cerna? Diky Eva

• Citovat
  • Upravit
7159
15.12.08 16:36

opěrky jsou v černé a šedé barvě: http://www.autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
ta černá se dá ale lépe kombinovat a mám obě skladem,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
17.12.08 11:06

Steeve, díky za odpověď a názor. Ještě bych se ráda zeptala:

• jak vypadá ten univerzální podhlavník - je měkký nebo vyztužený, pevný, jak hodně je vypolstrovaný apod.? Já viděla nějaký univerzální (ne od Romera) a ten byl měkký, boční strany nebyly moc vysoké (silné), tak nevím, jak hodně se to splácne a bude to k něčemu.. Nicméně bylo to pro hlavičku lepší.
  • a pak ohledně těch potahů Trend Line. Oběhla jsem si krámy a pár barev jsem viděla. Ale zjistila jsem, že materiály jsou rozdílné. Peter je riflový a pod zadečkem a zádíčky tečkovaný, pak (tipuji) Dario je zčásti proužkované (což na fotkách výrobce není zcela patrné, jen maličko) a látka je taková hrubší" a kolem opěrky hlavy lesklá (taková stříbrno-šedo-modrá). Mně se ale líbí ty jemné potahy, na kterých je taková mřížková nebo čtverečková textura. Viz (snad si dobře pamatuji) Marcel, Sophia, Nicky, Claire.. Nevíš náhodou, které další vzory mají takovou látku, abych vybírala jen mezi nimi (kol. 08 i 09). Mám chlapečka, nechci růžovou a červenou. Na obrázku se mi líbil třeba i ten Peter, ale byla bych překvapená, kdybych doma rozbalila riflovou sedačku, jelikož jsem čekala, že látky budou jiné jen v barvě.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí