Jakou autosedačku od 9-18kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
19.1.09 10:42

Do Mazdy 6 můžete dát jak isofixové Safefix plus, tak i Safefix TT, tak i Duo plus, - všechny jsou kompatibilní, tak i neisofixovou King plus,
montáž isofixové sedačky je otázka jedné vteřiny, déle mě to netrvá, to jste museli dělat něcio špatně, že Vám tam nešla
spíše bych dporoučil sedačku se zvětšenou skořepinou, tedy Safefix nebo King, a protože k Vám jde safefix tak raději Śafefix
sice všechny jmenované mají 4 hvězdičky z bezpečnostních testů, ( liší se desetinami) takže jsou přibližně stejné dobré, poutání isofixem je rychlejší a vidíte hned, jestli je správně připoutaná, jediné negativum isofixové je vyšší cena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.1.09 19:25

Ahoj Steeve - to je super, že tu je takový odborník! taky vybírám autosedačku 9-18kg a taky chci nejbezpečnější. vyhlídla jsem si roemer safefix, ale trošku tápu u té nohy…jsou skutečně isofixové sedačky s nohou nejbezpečnější? vypadá to divně. a máme doma 2 auta, tak bych potřebovala, aby nebylo náročné předělávání z jednoho do druhého. Předpokládám, že do Oktávky a Passata jde namontovat. jen pořád uvažujem do budoucna výměnu za nějakého offroada nebo SUV. mohl by s tím pak být problém? díky za odpověď. jo a jde případně oddělávat ta hlavová opěrka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.1.09 20:47

Petrulko, isofixové sedačky kromě dvou isofixových ramen musejí mít třetí záchytný bod, a to je buď právě ta podpůrná noha, nebo zadní přídavný pás Top theter,( jediná vyjímka je Römer Duo plus, ta nemá v základu ani nohu, ani pás, pás je pouze jako příplatkový, aje homologovaná i bez něj)

vzhledem k tomu, že Vaše auta- Octavia ani Passat nemají oko pro přídavný pás Top theter, tak nemůžete použít sedačku s pásem Top theter, ale musíte mít isofoxovou sedačku s podpůrnou nohou, tudíž je pro Vás Safefix nejvhodnější
Safefix ( resp. většina sedaček s nohou) může být téměř ve všech vozech, nesmí být pouze tam, kde jsou v podlaze úložné shcránky( třeba vozy MPV) kam by se ta noha propadla, pro informaci, zde je seznam kompatibilních aut se Safefixem, tam se můžete orientačně kouknout do kterých aut Safefix pasuje. : http://www.roemer.cz/…EFIXplus.pdf
a ta hlavová opěrka je pevná, ta nejde oddělat, ale není potřeba ji oddělávat, bez problémů se tam vejde i větší dítě,
a přehazovat jde bez problémů, nacvaknutí a vycvaknutí je otázka vteřiny, pouze váha je trošku větší, než u běžné sedačky, Safefix má 13,5 kg, ale pokud jsou auta kousek od sebe, není to problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
19.1.09 22:33

Ahaaaa! tak díky moc! A isofixové sedačky jsou každopádně výhodnější než bez isofixu, že? no, každopádně opět se mi líbí to nejdražší na trhu…jak já to dělám?! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
19.1.09 22:54

Steeve díky za radu, ale už jsem rozsekl a dnes jsem u Vás objednal Kinga (snad by měl být příští týden :D )
Jinak ale na Mazdu 6 (rv 2007) jsem se opět díval a safefix plus nejde do sedanu a combíku (ty jsou až od verze 2008), ale jde jen do hatchbagu… (aspoň podle oficiálních stránek romeru)… :lol:
 Tomas

• Citovat
  • Upravit
7159
20.1.09 08:32

no právě na oficiálních stránkách Römer je vyobrazený hatchbag, a přitom se M6 nevyrábí jako hatchbag, ale pouze jako sedan( liftbac) nebo combi, a vzhledem k tomu, že je to pokaždé stejná podlahová plošina, tak je to u všech povolen( ono v případě stejné podlahové plošiny na více karosářských variant někdy netestují všechny varianty, ale jen základní, která je první na trhu,
ale už je to jedno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.1.09 12:39

ahoj, máš pravdu, už je to jedno, nakonec stejně ale rozhodlo, že sedačku budeme dávat i do jiného auta (SUV), kde bysme nohu stejně tutáč nenacpali… :D Jinak ale mazda 6 je 4 a 5 dvéřová a pak wagon (náš případ)…, tak nevím jestli bysme tam tu nohu nakonec dostali - z logiky věci mi vycházejí taky že jo, ale už je to fakt jedno, teď se těším na kinga… 8O Tomas

• Citovat
  • Upravit
404
22.1.09 17:38

steeve, prosím, mám problém :? Romer nám na to nedal žádný návod, ani pár obrázků. Nevíme, jak máme na:,–(it na Duo froté potah - tzn. jeden díl na měkkou část kolem hlavy a druhý velký díl na celou autosedačku, a to proto, že jsou tam pásy a ty se musejí provléknout dírami v potazích a vůbec nevíme, jak ty pásy odmontovat :roll:

A u podhlavníku si také nejsme jisti. Je tam vzadu gumička. Ale není moc dlouhá. Vypadá to, že nemůžu tu gumičku dát kolem té měkké látky u hlavy, která je u Dua. Třeba to pasuje na jiné sedačky, které to kolem hlavy nemají.. nebo prostě nevíme jak a kam přesně tu gumičku podhlavníku natáhnout :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.1.09 18:41

Yanno, návod je za sedačkou v tom pytlíku, jinak tady je el. návod: http://www.roemer.cz/…%2009.06.pdf
a pásy se odmontují za sedačkou, musíte je vyvléknout z toho kovovýho motýlku a vytáhnout, na:,–(it froté potah a pak zpět protáhnout pásy, v návodu je to pěkně nafocený
a s tím froté potahem okolo opěrky hlavy, ten malý potah je jen okolo opěrky hlavy a ten velký pak okolo celé sedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
22.1.09 18:54

aha, už to tam vidím.. manžel to v návodu nějak nenašel :roll: kdyby něco, tak se s dovolením ještě zeptám. ten podhlavník akorát furt nechápu. Jak tam přehodit tu gumičku (podhlavník má vzadu gumičku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
22.1.09 19:21

tak s tou gumičkou si to teď nedovedu představit, nemám letní potah na Duo u sebe, jakmile ho budu mít, kouknu se na to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fik
24.1.09 17:49
steeve píše:
tak ono nosit ji není žádný med, i když díky isofixu je přidělání během vteřiny, ale stejně jako pro uživatele je těžké se s ní tahat, tak i pro zloděje není lehké utíkat s 15 kg sedačkou, to raději ukradne rádio vedle v autě, které schová pod bundu

Steeve, toto vam vyvratim.. nam vykradli min. tyden auto a ukradli i bednu s vecmi, ktere jsou pro normalniho cloveka nepouzitelne a bedna mela 80 kilo.

• Citovat
  • Upravit
16365
29.1.09 11:00

Dobrý den,
jestli můžu mám dotaz asi na steeva, ještě chviličku času máme, ale dítko roste jako z vody, tak je to čím dál aktuálnější ta sedajda 9-18kg. Váhala jsem mezi MC a Romerem, a asi už to Romer vyhrává.
Ale mám dotaz: jak je u Romera vyřešeno přidržení pásů, když se dítě vkládá do sedačky. MC to má vcelku hezky vyřešeno po těch stranách (teda Priori), ale jak to má Romerka?? děkuji :wink:
ps: nemáme to k vám daleko, takže se k vám asi brzo vypravíme všechno nastudovat, můžu se zeptat kde přesně sídlíte? Moc Vrchlabí neznám, spíše jestli centrum, nebo okraj.
Díky Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
29.1.09 13:29

na pásy jsou po stranách úchyty, aby si je dítě nepřisedlo:

http://img.mimibazar.cz/…14054086.jpg

obchod mám na hlavní příjezdové ulici od Prahy do centra Vrchlabí, kdyžtak cinkněte předem a budu Vás navigovat, tady je mapa: http://www.firmy.cz/…rchlabi.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
29.1.09 15:50

moc díky,
ty úchyty vypadají super, je vidět, že je taky vymakaná, myslím že má vyhráno, už jen ten potah.
Díky na mapu koukám, my přijedeme od letiště, to je pohodička kousek od nemocky, tam se ještě vcelku vyznám.
Ještě jednou díky za ochotu a brzy na viděnou.
Jen teda koukám, že jen od pondělí do pátku, ale nevadí, to se snad nějak vymyslí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí