Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
klidně přijeďte kdykoliv po předchozí domluvě, nad krámem bydlím, takže jsem v práci pořád, stačí zavolat předem
jo a nemocnici mám za zády, takže od letiště když pojede k nemocnici, tak na mě narazíte
Dobrý den, sice jsme přečetla celou diskuzi, ale i tak stále nemám ve výběru atosedačky jasno (nj jsem znamením váha
)
vybírám mezi Romer Duo plus a Safefix plus nebo plus TT. máme Renault Clio grandtour, a měl by mít jak isofix tak možnost ukotvení TT. Spíše jsem rozhodnutá pro Safefix, ale ted váhám - jestli brát s nohou (jak moc to zvýší bezpečnost?) nebo s pásem TT - pokud jsem správně pochopila, když je jím sedačka vybavena, musí být použit (tj bez uchycení pásu se dítě nesmí převážet?)
pořád váhám, protože je možné že občas budou dcerku převážet i rodiče v Octavii (rv asi 2004) a tam snad úchyt na TT není.....
díky za odpověd
Gabko, do octávie nemůžete dát Safefix TT , protože nemá oko na pás Top theter,
takže ve Vašem případě je jendoznačná volba na Safefix plus, který připoutáte v Cliu i Octávii a kdekoliv jinde i třeba prostřednictvím normálních pásů v autě( Safefix TT totiž nejde přidělat běžnými pásy, pouze isofix s Top thetrem)
Po velkem vahani jsme koupili autosedacku Maxi Cosi Priorifix. Ma to isofix a opernou nohu. Vsechny koho to zajima timto informuji, ze sice Romer je asi o fous bezpecnejsi, al naprosto nepohodlny, jak prkno, na delsi cesty si to nedokazu predstavit ani moc nejde polohovat. MC priorifix je fakt vic pohodlnejsi a malinky ustupek co se tyka bezpecnosti jsem byla ochctna udelat http://www.batolata.cz/detail.php?…
Popodopo - co si naprosto neumím představit já je, že po:,–(ím svou malou holčičku teď po směru jízdy! Fakt. připadá mi to jako poprava, když prudce zabrzdím!!!!
Jinak i já váhám mezi maxi cosi priori a roemerem, starší dcera má romera kid plus, mladší jsem chtěla pořídit taky r. stejné barvy, ještě to promyslím, obě jsou myslím dobré.
popodopo píše:
Po velkem vahani jsme koupili autosedacku Maxi Cosi Priorifix. Ma to isofix a opernou nohu. Vsechny koho to zajima timto informuji, ze sice Romer je asi o fous bezpecnejsi, al naprosto nepohodlny, jak prkno, na delsi cesty si to nedokazu predstavit ani moc nejde polohovat. MC priorifix je fakt vic pohodlnejsi a malinky ustupek co se tyka bezpecnosti jsem byla ochctna udelat http://www.batolata.cz/detail.php?…
no nevím, asi jste je neměla nikdy vedle sebe, protože polohovat M-C Priorifix i Römer Safefix jdou úplně stejně,jdou do 4 poloh,
Safefix je navíc oproti Priorifix větší- šířka o 3cm, hloubka o 3 cm, výška o 2 cm, a má integrovanou opěrku hlavy, za kterou se pohodlně zvedá výška pásů, navíc je Safefix za přibližně stejnou cenu a o fous lepší v bezpečnosti, a i polstrování si myslím, že má Römer měkčí ,
a toto není subjektivni pocit, ale objektivní, mám je obě dvě vedle sebe
Zkouseli jsme je v obchode, a ta MC jde polohovat lepe, podle me. No ale to je jedno. Uz je koupena a jsem s ni moc spokojeni.
Baghiro, no, jak to napsat, nase „mala“ se opravdu do vajicka nevesla, koukala ji skoro trictvrtina hlavy. V tehle sedacce se ji sedi krasne, zkouseli jsme i prudce brzdit, nepusti ji to dopredu…kolem hlavy jsme ji koupili takovy naraznicek, takze s ni nemuze hybat…takze tak. Je ji 8 mesicu, ma pres 10 kilo. Ty autosedacky jsou od 9 mesicu. ten mesic to vydrzime, zas tak casto nejezdi, v postate jen o vikendu, coz je 4krat nez tam bude moct byt. A kupovat nejakou sedacku mezi se mi moc nechtelo, prece jen to neni financne sranda. Nemysli si, ze jsem ji z vajicka vyndala jen tak, zkratka uz to neslo jinak. A jeste jedna vec, kdyz vidim, s jakyma silenyma sunkama prichazi lidi do cekarny k doktorovi…to neochrani opravdu pred nicim. Sousedka z baraku si pochvalovala jak sehnala vajicko za 200 Kc…
prošla jsem si téma (zběžně) a nějak jsem se ztratila a jsem zamtená
máme auta starších typů, r.v. 1994 a starší a ty asi nemají takové to bezpečnostní ukotvení v kufru (teda ničeho jsem si nevšimla) ani ostatní vymoženosti. Autosedačku (skořepinu) zatím v autě poutáme normálně pásy (ty vzadu máme), no a teď nám malý vyrostl a uvažujeme o větší sedačce a vůbec nevím, jaký typ. Uvažuji z 95 % o Römer na základě testů a zdejší diskuze, ale vůbec nevím jakou
. Můžete mi prosím někdo poradit?
valeriem, u Vašich aut těchto ročníků stoprocentně isofix nebude, takže pořiďte neisofixovou, a mezi 9-18 je nejlepší Römer King plus : http://www.mimishop.cz/…/katalog.php?…
má jako jediná neisofixová 9-18 4 hvězdičky z bezpečnostních testů, dá se dobře polohovat, dobře se poutá systémem TS , a má integrovaný podhlavník s plynulou regulací výšky pásů , i co do pohodlí je nejlepší, a u kol. 2009 je 3 roky záruka, to jiný výrobce nenabízí
Koupili jsme si do auta Romer Duo+ Trendline (máme dvě auta BMW ř. 3, jedno s a jedno bez isofixu) a už když jsem vyhlížela sedačku a radila se, narazila jsem na nutnost zakoupení jakéhosi pěnového polštáře.
Je tam opravdu nutný? K čemu je? Kde se to dá sehnat?
Díky
G
gabinko, u BMW a Mini mají povinnost použít pod Duo přídavný polštář, který srovnává sedadlo do roviny, oni totiž tyto auta mají hodně tvarovaná( vykriojená ) sedadla, a sedačka by tam pak nedržela
tu podložku kdyžtak máme skladem, a stojí 298,–
http://www.mimishop.cz/…y/detail.php?…
Ahoj,
taky teď řeším problém s autosedačkou, malé už z vajíčka začínají přečuhovat nohy, chceme nějakou 9-18 kg, zatím to vyhrává asi Romer King +, sice bych radši něco s isofixem, ale naše auto ho zřejmě nemá nebo alespoň jsem tam žádné úchytky neobjevila. Máme Citroen Xsara r.v.1998. Chápu to správně, že isofix mají jen nová auta?
Princess, Xsara 98 opravdu nemá isofix, isofix je nově u všech nových aut od roku 2005 povinný, dříve od cca roku 2000 ho měly lepší modely, postupně začal dávat o do modelů nižších řad,
takže ve Vašem případě, pokud nepočítáte v brzké budoucnosti s koupí novějšího auta nemá isofix smysl, ( pokud byste věděli, že koupíte třeba do roka nové auto s isofixem, tak již koupit isofixovou sedačku, třeba Römer Safefix plus, a zatím ji poutat pásem- oni nabízejí obě možnosti, jak isofix tak pás)
v opačném případě by King plus bylá výborná volba - z neisofixových je to nejbezpečnější sedačka.
Jinak všem dětem z vajíčka přečuhují nohy, to je normální, hlavně nesmí vyčuhovat hlavička, nebo jít pásy pod ramnínka
Princess píše:
Ahoj,
taky teď řeším problém s autosedačkou, malé už z vajíčka začínají přečuhovat nohy, chceme nějakou 9-18 kg, zatím to vyhrává asi Romer King +, sice bych radši něco s isofixem, ale naše auto ho zřejmě nemá nebo alespoň jsem tam žádné úchytky neobjevila. Máme Citroen Xsara r.v.1998. Chápu to správně, že isofix mají jen nová auta?
no ne všechna, ale asi většina…
isofix jsou taková kovová oka - my je máme v opěradle dole, u sedačky. A my tam máme rovnou připravené navádění a ten isofix je schovaný za krytkou plastovou.. Tak se jukni.
Manžel má stejný auto jako já, ale r. 97 a nemá to tam, já mám 00 a mám. Proto máme tu plus, aby to šlo i k němu.
Podle přílohy k DUU to jde do Xsary od r 00 vyráběných sériově. U mýho auta tam maj napsáno od r. 2005 a já mam starší a je to tam. Tak se podívej. Na www.roemer.cz maj seznam typů aut, do kterých je to vhodný, ale jak řikam, já mam taky starší typ a jde to.
Aby to nevypadalo, že jsem pak ze Steeva dělala „blbce“ - mě hlavně zajímal ten polštář, to jsem nechápala co a jak. Takže děkuju:) Nicméně jsem koukala na mé auto a já tam ten dolík nemam (jestli to není tím, že na zadních sedadlech je integrovaný podsedák). Manžel jo…
steeve píše:
Princess, Xsara 98 opravdu nemá isofix, isofix je nově u všech nových aut od roku 2005 povinný, dříve od cca roku 2000 ho měly lepší modely, postupně začal dávat o do modelů nižších řad,
takže ve Vašem případě, pokud nepočítáte v brzké budoucnosti s koupí novějšího auta nemá isofix smysl, ( pokud byste věděli, že koupíte třeba do roka nové auto s isofixem, tak již koupit isofixovou sedačku, třeba Römer Safefix plus, a zatím ji poutat pásem- oni nabízejí obě možnosti, jak isofix tak pás)
v opačném případě by King plus bylá výborná volba - z neisofixových je to nejbezpečnější sedačka.
Jinak všem dětem z vajíčka přečuhují nohy, to je normální, hlavně nesmí vyčuhovat hlavička, nebo jít pásy pod ramnínka
a tady je to vysvětlení - tak to jsme asi měli to auto, co v té době patřilo mezi lepší:D
Jinak jsem koukala, Ellence je rok pryč, tak to bude OK na tu sedačku si myslím…