Jakou láhev do školky/školy

AnetaNovakov
12.2.25 21:46

Jakou lahev do skolky/skoly

Ahoj holky, jakou lahev jste porizovaly dětem do skolky/školy? Jde mi hlavně o to pitko. Tuším, že mi někdo říkal, že z logopedickeho hlediska je nejlepší brcko. Tak váhám, jestli to nebo to pitko, co mívají sportovní lahve (pull push) nebo jako klasická pet lahev. Kdybyste někde našli nějaký článek na toto tema, prosím o odkaz. Děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
12.2.25 21:50

Žádný :nevim:. Nikdo po mě žádné nechtěl tak logicky soudim, že pijou z hrnků, které se hází průběžně do myčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
12.2.25 21:53
@AnetaNovakov píše: Více

do školky žádnou, pili tam z hrnků,
do školy sportovní láhev, doporučuji vybrat takovou, která se dá umývat v myčce, je neskutečný opruz denně vymývat ručně láhev na pití, jsou dražší, ale pozor, i některé drahé se v myčce mýt nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
12.2.25 21:54

Vždycky nějaká flaška, někdy se koupí cyklistická, někdy se použije třeba jen od vody
obyčejná petka, ale často to měním, protože to brzy má pachuť plastu. Dobré jsou ty z kovu. Šťávu nedávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76577
12.2.25 21:58
@Sandra277 píše: Více

kdyby dcera pila čistou vodu, tak bych jí dávala sebou prázdnou petku, ať si natočí z vodovodu - aspoň by to nemusela tahat, mají neskutečně těžké aktovky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8974
12.2.25 22:02

Do školky občas jen na výlet, do divadla, na plavání, bruslení. Prostě na nějaký výjezd, kde si brali batoh. Svačina byla balená od kuchařek, ale pití svoje do batohu. Takže pravidelně pití až pak do školy. Koupili jsme jakoukoliv, která neteče. Takovou není úplně snadné najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
12.2.25 22:35

Ve školce pila z hrnečku a do školy jsem ji koupila nějakou kvalitní lahev za asi 700, neměl by to být tak škodlivý plast měl by snést i teplé pití (i když dcera chce do školy vždy jen čistou vodu). Vzpomínám si, kdy nám dávali celou základku horký čaj do klasické petky a to asi nebylo dobrý, dřív to nikdo moc neřešil

Příspěvek upraven 12.02.25 v 22:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
12.2.25 22:38

Koukni po lahvich z nerezu, nebo tritanu. Obycejne plastove bych nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
13.2.25 05:45

Ve školce pili z hrnků, jinak pokud šli někam na výlet měl obyčejnou láhev s nekapacim vrškem jako Rájec a pod…
Aspoň se on ani já nestresuju, že tu láhev někde ztratí. Pije obyč vodu
Ono i ta obyč flaška nejlíp sedí do těch bočních kapes na batohu a aktovce.
Mi ty sportovní láhve hrozně páchnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7336
13.2.25 06:52

Ve školce hrneček.
Do školy pak láhev z tritanu. sportisimo runto, nebo baagl, albi.
Zdravé láhve jsou fajn, ale dcera měla tendence to otvírat rukama.. i se mi nelíbilo že prostě pitko není chráněné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
13.2.25 08:54

Do školky a skautu má dcera obyc flašku z pepca. Vzhledem k tomu, jak s ní v tom skautu zachází, nic dražšího nedostane. Starší děti mají do školy šroubovací z decathlonu. Ty zatím vydržely nejdyl. Všechny ty super lahve s různými bezva uzávěry, pitky, brcky… se vždy buď rozbily nebo se v těch různých zakoutich dělala plíseň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
13.2.25 09:05
@Medik6 píše: Více

To je šílený. Nepocitala jsi, že to třeba za týden ztratí? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7336
13.2.25 09:20
@Yasmen píše: Více

Dcera má od první třídy tu runto…máme doma půltitrové, pak 0,7 i 0,8. Bere si různě podle délky vyučování a zda jde pak na kroužek a pod… taky ta láhev stoji dost.. asi 400-450Kč… a tedy zaprvé nechci aby pila z obyčejného plastu, ale aby to bylo kvalitní a tedy nikdy žádnou láhev nikde neztratila, nezapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8974
13.2.25 09:33

Našim děckám se taky nikdy nepodařilo ztratit láhve. Nedávno mladší dceři spolužačka nějak omylem rozbila jednu. Tak ji nahradila jinou, levnější. Na pití si nosí nebo ve škole si napustí vodu. Měli období, že vzali vodu a sirup nebo bublinkovou sladkou. Ale vadilo jim, že tam zůstává pach. Přestože se láhev vydrbala štětkou a šla do myčky. Tak ta pachuť zůstávala. Takže si roky nosí jen vodu, že nechtějí zničenou flašku. Ustálili jsme se na jedné. Je teda plastová. Plus mají každý kovovou. Kde si v zimě vaří čaj. Ale ta je teda těžší. Kdo chce dětem ulehčit tašku. Pro ně takové nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
13.2.25 09:45

@Yasmen má to od září co nastoupila do školy a neztratila ji, docela si dává pozor na věci. A jsem i rada, že ta flaška neteče. Já bych moc těm lahvičkám z Pepca a kiku nevěřila. Ale jinak teda nejsem matka, co by řešila každou blbost a kupovala vše drahé. Jediné na čem jsem si zakládala byla kvalitní obuv, hlavně když byla malinka a učila se chodit a koupila jsem ji do školy i značkový batoh, první jsem kupovat nechtěla, ale všechny matky kolem kupovali batohy za 1500-2000, tak jsem koupila taky kvalitnější a pořád ji dobře drží, nikde se nepáře. Oblečení kupuji v Pepcu nebo sinsay, stejně z toho rychle vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová