Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Asi stopadesátá diskuse o tom, jaký foťák vybrat, ale co… ![]()
TAkže mám dotaz. Nejdřív chci napsat, že foťákům vůbec, ale vůbec nerozumím, posledních pár let jsem fotila na mobil a před tím na úplně obyčejnej digitál. ![]()
Přemýšlím, že si za nějaký čas, koupím novej foťák, protože s mobilem jaksi neudělám fotky, jaký bych chtěla.
Mám psa, s kterým chodím na výstavy a na závody (coursing, později to budou dostihy). Takže bych potřebovala foťák, který zvládne pěkný ostrý fotky v hale a zachytí psa v pohybu. Nechce se mi dávat stovku za jednu fotku od profi foťáka.
A ještě se chci zeptat (jak tatar), to rozmazaný pozadí, to umí foťák nebo se to upravuje v nějakým programu?
Můžete mi někdo poradit, jaký foťák? Zvládne ty fotky v pohybu foťák za + - 8 tisíc?
Díky ![]()
@PetraJ digi zrcadlovka.. co se týče rozostřeného pozadí, to nastavíš hloubku ostrosti
v pc to později upravit můžeš, ale lepší je se naučit rovnou dobře fotit
co se týče Tvé ceny, nedokážu Ti poradit - je to málo ![]()
Jinak dodatek - digitál - Nikon Coolpix, dle ceny určitě vybereš, ale v hale a pod leda dobrou zrcadlovku s bleskem a to za tu cenu nepořídíš.
@martina.se - díky za radu, jsem si to myslela, že za ty prachy nic neseženu. ![]()
@PetraJ píše:
@martina.se - díky za radu, jsem si to myslela, že za ty prachy nic neseženu.
@martina.se - tak já jsem to nechtěla na žádný profi focení, jenom jsem chtěla pěkný fotky pro sebe. Ale tak asi nic, no. ![]()
Určitě zrcadlovka. Je ovšem potřeba se tomu věnovat, učit se fotit. Rozhodně nečekej žádné zázraky. Ano, i na automat z toho budeš mnohem hezčí a kvalitnější fotky než z jakéhokoli kompaktu, ale tot vše. Pokud potřebuješ fotit hlavně pohyb, tak to bude chtít i něco lepšího, než jsou základní setové objektivy, s čímž se ale do 8tis. zase nevejdeš. Pro začátek bych ale určitě začala s tou zrcadlovkou, hrála si, zkoumala… a pak případně investovala do něčeho dalšího. ![]()
@PetraJ já mám Canon EOS 600D, jsem spokojená, dávala jsem za ni 9990 kč, ale už mi nestačí ten objektiv, chci nějaký lepší, ale ten stojí tolik co foťák ![]()
@Halibar píše:
@PetraJ já mám Canon EOS 600D, jsem spokojená, dávala jsem za ni 9990 kč, ale už mi nestačí ten objektiv, chci nějaký lepší, ale ten stojí tolik co foťák
jj, přesně, základní objektiv nestačí a ten je fakt dražší, jak samotné tělo ![]()
A co tohle? http://www.megapixel.cz/…stici-uterka
I když, jak tak koukám na to video k tomu, tak to stejně nebude asi nic pro mě, páč tomu stejně vůbec nerozumím a zůstanu u svýho mobilu. ![]()
Jinak jste mě teda nepotěšily.
![]()
@martina.se píše:
jj, přesně, základní objektiv nestačí a ten je fakt dražší, jak samotné tělo
A doporučila bys mi přece jenom nějakej? Nějakej lepší než obyčejnej digitál, ale ne zas něco profi? Taková zlatá střední cesta?
@PetraJ píše:
A doporučila bys mi přece jenom nějakej? Nějakej lepší než obyčejnej digitál, ale ne zas něco profi? Taková zlatá střední cesta?
Určitě bych kupovala něco, co má i manuální režim. Mívají to i polokompakty.
Jinak kterákoliv zrcadlovka, což jsem už třeba psala. Já mám konkrétně Nikon D3000, ten se už nevyrábí, ale jeho nástupce je D3200 D3200 00 a potom je třeba ještě D3300 D3300, ale tam je v základu myslím jen tělo, s dvěma objektivy jsi už na 17tis., což nechceš. Ten první uváděný bych doporučila.
@PetraJ zkus ten co mám já, jsem s ním fakt spokojená, cena vs. kvalita super, dělá krásné fotky ![]()
@PetraJ tělo foťáku? Nikon nebo Canon, je celkem fuk, co to bude.. objektiv k tomu klidně Pentax, ten je kvalitní..