Jaký máte názor na dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7041
15.2.19 08:36

@lorelai947 jako takhle ;) dudlík může zhoršit techniku sání a přisání, což je podle mých zkušeností cca celé šestinedělí. U prvního bez problémů dudlík málem od porodnice a kojila jsem do 10měsíců kdy bohužel pro hryzání prsou jsem kojení ukončila. Teď druhý dudlík někdy chce,někdy nechce podle nálady, ale v šestinedělí jsem mu jej musela vzít úplně, opravdu se začal špatně přisávat, málo otevírat pusinku..a teď už dudu k dispozici má, převážně ale jen do kočárku (nebo šátku když to mlíko cítí víc) nebo do autosedačky.
Takže se stejně nakonec přizpůsobíš tomu, jak to budou mít tvé děti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
15.2.19 08:36
@Anonymní píše:
Od narozeni malej dudlicka nemel a ted jsem rada. Protoze kdyz place tak mi pripada, ze mu dudlem nezacpu pusu ale snazim se najit pricinu proc place - potreba prebalit, najist, pochovat atd. Nevyvadi kdyz dudel nema nebo kdyz mu vypadne z pusy. Hodne si spolu “povidame” - on tak vtipne pokrakava, vyluzuje zvuky, rad se posloucha, coz by s dudlikem nemohl. Hodne se smeje - reaguje na muj oblicej. A neposledne mu ho nebudu muset brat. O tom ze deformuje patro -s tim zkusenost nemam, takze nehodnotim.
Priznam se, ze uz nekolikrat kdyz plakal, chtela jsem mu proste narvat dudlik, aby byl klid ale vytrvali jsme. Jak to mate vy, vsude vidim dudliky, 1% miminek ho nema, sup sem s postrehama

Ano, jsi lepší! Taková maminka, co používá dudlík, tam je to jasné- kašle na potřeby dítěte, když dítě potřebuje přebalit, dá radši dudlík. Má dítě hlad? Dáme dudlík. Taková maminka své dítě nepochová, nepovídá si s ním, její dítě je zabržděné - nebrouká, nevyluzuje zvuky a málo se směje. Vlastně to dítě svým způsobem hibernuje, dáte mu dudlík a je utlumeno i s veškerými svými kojeneckými potřebami.
To je blbost že? Takže nohy na zem, vše není jen černé a bílé ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7988
15.2.19 08:49

Ať ty děti mají dudlíka klidně až do 18 let, hlavně ať je klid a pohoda :mrgreen: ( prostě ať neřvou :P )
První co jsem je učila, je ať mají dudlík..už od porodnice :lol:
Teď mám 3 dítě a má ho v noci a přes den kdy jí dávám spát. Dudlík je lepší než usínat u prsa :roll: :mrgreen: i když ty má stejně ještě nejraději :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 09:08

Mně vadil ten pocit, že bych dudlíkem zacpávala pusu, když dítě křičí, tj. snaží se dát najevo, že je nespokojené a něco potřebuje. Syn se moc rád nosil a byl moc rád u mě, hodně jsem kojila. Ten dudlík by mi přišlo něco jako náhražka.
Ale ať to každý dělá tak, jak cítí, že je to správně.

• Citovat
  • Upravit
6180
15.2.19 09:10
@Anonymní píše:
Mně vadil ten pocit, že bych dudlíkem zacpávala pusu, když dítě křičí, tj. snaží se dát najevo, že je nespokojené a něco potřebuje. Syn se moc rád nosil a byl moc rád u mě, hodně jsem kojila. Ten dudlík by mi přišlo něco jako náhražka.

Ale ty tim dudlikem neutisis potrebu nosit se a mazlit se s maminkou, nebo hlad. Utisis jedine potrebu dudlani neceho. Neni to vypinac na dite. Dcera kdyz se chtela nosit, tak vyplivla dudlik a dala najevo, ze chce neco jinyho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
15.2.19 09:32

Dcera dudel nesnásela do čtyř měsíců. Bylo to náročné období a já se kolikrát modlila, ať ho vezme. Ve čtyřech měsících( po skončení tzv.čtvrtého trimestru) se všechno uklidnilo, ona začala sama spávat v postýlce a dudlík vzala na milost. Má ho jenom na spaní, po probuzení mi ho sama odevzdá. A taky zatím ještě do kočáru, protože nasáklá bunda od slin v mrazu rychle tuhne :mrgreen: . Kočárkový dudel chci na jaře odbourat. A ten na spaní se zatím uvidí. V jejích 20 měsících přibude sourozenec, tak nechci všechny změny dělat zaráz. A věř mi, že když se v noci vzbudí a potřebuje uklidnit, tak je docela výhoda, že si umí svítící dudlík sama najít, strčit do pusy a spát dál. A já nemusím řešit vstávání x krát za noc. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
15.2.19 09:35
@Anonymní píše:

Tak to byl asi jen tvůj mylný pocit. Jsme ti tu skoro všechny popsaly, že realita s dudlíkem je jiná, než si ty představuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
15.2.19 10:22

Co ja bych dala za dudlika.ani jeden syn ho nechtel.mladsi ma misto dudlu prso,takze aspon v noci by se mi hodil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
15.2.19 10:35
@Anonymní píše:

Ale chápeš, že dudlík není nějaké univerzální umlčovadlo? Pokud má dítě hlad, dudlík nepomůže, pokud je dítě mokré a cítí se nekomfortně, dudlík nepomůže, pokud dítě má potřebu kontaktu, tak opět dudlík není náhrada, která by dítěti stačila. Vše, co ty popisuješ, jako objev století, že to tak máte díky tomu, že je dítě bez dudlíku, vše tak má většina normálních maminek, co dají svému dítěti dudlík. Opravdu dítě s dudlíkem ho nemá v puse 24 hodin denně, jsou uspokojovány jeho potřeby, dítě komunikuje, žvatlá, brouká, směje se. Staráš se zřejmě hezky a dobře o své miminko, ale to i ty maminky s dudlíkem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 11:39

Dvojčata (před 6 lety) dudlík měli. Přišlo mi to tenkrát jednodušší. Jeden ho sám „vyplivl“ asi ve 3/4 roce, u druhého odnaučení bez problému po 2.roce.
Teď uvažujeme o 3 dítěti a pokud to klapně, ten mít už dudlíka nebude, za to se bude moct kojit dle libosti. Za ta léta se ze mě stala „lesana“, co tyhle náhražky neuznávé :mrgreen: Vidím to stejně jako ty.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.2.19 11:49

Napsala jsem svůj názor a pocit. Vidím dudlík jako náhražku a myslím si, že řada matek si to dudlíkem zjednodušuje (a nic proti nim, je to v pořádku).
Stejně jako píše přede mnou anonymní, že dala dvojčatům dudlíky, protože jí to přišlo JEDNODUŠŠÍ. Takže nějaký typ náhražky a umlčování řvoucího dítěte to prostě podle mě opravdu je.
Stejně jako když vidím matku s dítětem v kočárku, které je tam nespokojené - a víte, co ta matka udělá - dá mu křupku. Protože si chce pokecat s kámoškou a dítě chvíli vydrží zabavené s křupkou. Sice původní potřeba byla jiná - ven z kočáru, zkoumat okolí, nuda v kočáru - a šup, tady máš křupku. Píšu to proto, že mi to vzdáleně připomíná dudlík.

• Citovat
  • Upravit
1354
15.2.19 12:22
@Anonymní píše:
Napsala jsem svůj názor a pocit. Vidím dudlík jako náhražku a myslím si, že řada matek si to dudlíkem zjednodušuje (a nic proti nim, je to v pořádku).
Stejně jako píše přede mnou anonymní, že dala dvojčatům dudlíky, protože jí to přišlo JEDNODUŠŠÍ. Takže nějaký typ náhražky a umlčování řvoucího dítěte to prostě podle mě opravdu je.
Stejně jako když vidím matku s dítětem v kočárku, které je tam nespokojené - a víte, co ta matka udělá - dá mu křupku. Protože si chce pokecat s kámoškou a dítě chvíli vydrží zabavené s křupkou. Sice původní potřeba byla jiná - ven z kočáru, zkoumat okolí, nuda v kočáru - a šup, tady máš křupku. Píšu to proto, že mi to vzdáleně připomíná dudlík.

A když mám dítě, které sice na chůzi věk má, ale ještě nechodí, jedu s ním něco vyřídit, v tramvaji se dítě už nudí, jsem těhotná, místo k sezení tam není a deset kilo na ruce fakt dlouho neudržím, ani nemůžu, tak ho mám podle tebe pustit na zem, ať si zkoumá okolí? Já mu teda vrznu tu křupku, aby ještě, než budem vystupovat vdrželo a neřvalo tam na lesy. Hele, zase všechno přehnaně neodsuzuj, nevidíš detaily, proč to ti druzí dělají tak a ne podle tebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
512
15.2.19 12:38

První syn dudel bojkotoval, nejradši měl v puse moje prso. :mrgreen: Doma to bylo ještě v pohodě, ale jít na procházku byl horor. Pořád jen řval, ale co, přežili jsme, ale kdyby chtěl dudlík, asi by to bylo jednodušší. Dcera také dudlík nechtěla, poměrně brzo přišla na to, že jí chutnají i palce na rukách. :lol: Takže si je vždy před spaním chvilku podudlala a byl klid. Samo ji to přešlo před prvním rokem. Rozumná to dívka. :mrgreen: A nejmladší syn, když začínal na procházkách vyvádět jako ten první, zkusila jsem dudlík, vzal si ho a byl klid. Nakonec ho měl do necelých dvou let, většinou jen na spaní. Takže za mě dudlík jo. A jo, zjednodušila jsem si to s ním. Ale za ty ušetřené nervy ( moje i dudlajícího dítěte, i starších sourozenců ) to stálo. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.2.19 12:39
@Anonymní píše:
Dvojčata (před 6 lety) dudlík měli. Přišlo mi to tenkrát jednodušší. Jeden ho sám „vyplivl“ asi ve 3/4 roce, u druhého odnaučení bez problému po 2.roce.
Teď uvažujeme o 3 dítěti a pokud to klapně, ten mít už dudlíka nebude, za to se bude moct kojit dle libosti. Za ta léta se ze mě stala „lesana“, co tyhle náhražky neuznávé :mrgreen: Vidím to stejně jako ty.

Nic proti lesane ale chtela bych te videt bez dudlika kdyz rocni dite musi lacnit pred operaci i 2 hodiny po ni. Prso dat nesmis. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2035
15.2.19 12:48

@lorelai947 já kvůli dudlíku opravdu problémy měla. Vždy, když jsem ho malému začala dávat, tak byl pak zmatený a špatně se začal přisávat. Díky tomu se mi pak vždycky udělal zánět. Šanci jsem tomu dala asi 4×. U mě byl dudlík nepřítel č. 1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí