Jaký máte názor na dudlík?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
15.2.19 13:14

Že když nemá dudlík strká si když usíná do pusy palce nejlíp oba najednou.. tak si myslím že lepší je dát ten dudlík.

• Citovat
  • Upravit
45717
15.2.19 13:59

No tak je to s dudlikem asi o něco jednodussi, ale kazdej řev to rozhodne neutisi a zakladatelka tady děla jakoby dítě s dudlem nemohlo vydávat zvuky, smát se atd. Znovu opakuji ze to tak není, jakoby snad jen celej den cumakovalo s dudlem v puse. A ze to máme (někdy) s utisenim jednodussi, no a co? Musí bejt život jen slozitej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
15.2.19 14:21

@lorelai947 Asi takhle. Verim, ze v urcitych pripadech muze dudlik zhorsit techniku kojeni, proto neni uplne dobre ho miminku cpat hned od zacatku a pockat az jak se jeho dudlaci potreba vyvrbi. V prvnich dnech, pripadne tydnech je stejne nejlepsi, kdyz je miminko na prsu co nejvice, kvuli rozbehnuti laktace. Nicmene kolem dudliku se vytvoril giganticky mytus. Ono je to pohodlne nalezeni ‚vinika‘, takova prvni vec na rane, ktera je videt a je mnohem snazsi si na ni ukazat prstem, nez treba nalezt nejakou skrytou pricinu bojkotu kojeni (napriklad silny gastrokolicky reflex u miminka, ktery mu pri jidle zpusobuje boleni briska). A vetsina tech, co radi okamzite zahodit dudlik to neradi proto, ze by s tim mely osobni zkusenost, ale proto, ze to cetly na netu nebo jim to rekly LP. A LP to maji povetsinou taky ze skoleni. Jedna moje spoluzacka je LP a i kdyz velmi nerada, tak priznala, ze deti, kterym dudlik zkazi kojeni je naproste minimum, vetsinou je pricina nekde jinde, ale mluvit se o tom nesmi, protoze to neni koser. Ja sice neznam takove mnozstvi deti, aby to vydalo na nejaky reprezentativni vzorek, ale znam nekolik desitek kojenych deti s dudlikem a ani jedno, kteremu by dudlik kojeni zkazil. Osobne povazuju za mnohem vetsiho nepritele kojeni malou schopnost porodnicniho personal ucinne poradit a podporit maminku v zacatcich kojeni (reci jako ‚s takovymi prsy kojit nebudete‘, ‚nekojte driv nez po trech hodinach‘, ‚miminko nakojte a dejte ho do postylky, zadne spolecne valeni se ve velke posteli‘, ‚dokud vam miminko nevypije 50ml na jedno kojeni, nepustime vas domu‘ atd.) a taky pediatry prilis bazirujici na tabulkach. Takovych maminek mam v blizkem okoli bohuzel nekolik a dle meho nazoru je vzstresovali naprosto zbytecne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.2.19 16:07
@LenaMarry píše:
A když mám dítě, které sice na chůzi věk má, ale ještě nechodí, jedu s ním něco vyřídit, v tramvaji se dítě už nudí, jsem těhotná, místo k sezení tam není a deset kilo na ruce fakt dlouho neudržím, ani nemůžu, tak ho mám podle tebe pustit na zem, ať si zkoumá okolí? Já mu teda vrznu tu křupku, aby ještě, než budem vystupovat vdrželo a neřvalo tam na lesy. Hele, zase všechno přehnaně neodsuzuj, nevidíš detaily, proč to ti druzí dělají tak a ne podle tebe. ;)

Napsala jsem jen SVŮJ NÁZOR, jestli používáš dudlíka nebo dáváš křupky, je to čistě tvoje věc a je to tak V POŘÁDKU.

• Citovat
  • Upravit
45717
15.2.19 17:14
@Anonymní píše:
Napsala jsem jen SVŮJ NÁZOR, jestli používáš dudlíka nebo dáváš křupky, je to čistě tvoje věc a je to tak V POŘÁDKU.

No, nebylo to napsané zrovna tak, ze by to dle tebe bylo V POŘÁDKU :mrgreen: za tím “názorem” je cítit velká kritika (dá dítěti krupku aby se mohla bavit s kamarádkou a přitom dítě chtělo ven z kočáru).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
15.2.19 17:32
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
15.2.19 17:36
@Anonymní píše:

Podle mě je v naprostém pořádku, když maminka dává dudlík a i když ho nedává, stejně tak s křupkama. ;) Z tvých příspěvků jde vidět, že s tím máš asi problém, ale to už je tvůj problém. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
15.2.19 19:17
@LenaMarry píše:
Podle mě je v naprostém pořádku, když maminka dává dudlík a i když ho nedává, stejně tak s křupkama. ;) Z tvých příspěvků jde vidět, že s tím máš asi problém, ale to už je tvůj problém. :*

Aneb honba za vyčtenou dokonalostí. Taky mi přijde, že s tím má zakladatelka problém. Možná je v tom i to, že se sama nedokáže oprostit od té idey , „jak by to správně podle XY mělo být " a je tím "svázána“ . Je mnoho variant mateřství, lidé mají různé životní styly, vyhovují jim různé řešení různých situací. A i to, co vyhovuje u jednoho dítěte, se může kdykoliv změnit, nemluvě o tom, že u druhého to může být zas úplně jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí