Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Názor? Ze se má každá dvojitě chránit, v době kdy dítě naprosto nepřipadá v úvahu a nezletilost je ten případ…každý má mít děti, pokud je dokáže uživit, což šestnáctka bez ukončeného vzdělání a praxe nedokáže. Nehledě na bydlení, na mladé pracující babičky atd. atd.
Zůstal s tebou aspoň otec? nebo to bude opět dítě „proti všem“???
@K.Black píše:
zatím ne, druhý gang tu ještě není
Tak téma je mi vcelku fuk, ale ty gangy by mě zajímaly. ![]()
Co si pomyslím, když vidím nezletilou matku? Že byla při sexu velmi nezodpovědná, ale při životním rozhodnutí, jak naložit s nechtěným těhotenstvím, byla naopak velmi zodpovědná
. Sice možná naivní, ale dala životu šanci, takže palec nahoru.
Jéé, to bude zase maso
![]()
Názor na nezletilé matky
Já byla těhu v 17,neplánovaně. Takže jsem si tím prošla.
Každého věc kdy chce a nechce dítě…
@Banny
No vypadá to tak…
To mám nejradši, když někdo (ještě anonymně) založí diskusi a pak se na to vybodne ![]()
Já mám názor takový, že pokud si tam matka dítě nechá a nakonec to dopadne tak, že ho hodí na krk rodičům, proože si nic neužila, tak je to nezodpovědná kráva. Ale pokud se o něj stará dobře, je víceméně soběstačná(i když rodiče asi ve všech případech pomáhají), tak proč ne ![]()
Za sebe říkám, že já bych si dítě třeba v 16ti, 17ti nenechala. Ani náhodou ne. Nejdřív dodělaná škola, alespoň to, ideálně ještě práce, abych se měla po RD kam vrátit. I když i u nás selhala antikoncepce, naštěstí už jsem měla práci a pracovala jsem rok, takže jsem si RD zvolila a mám se kam vrátit.
@Vermion píše:
Názor? Ze se má každá dvojitě chránit, v době kdy dítě naprosto nepřipadá v úvahua nezletilost je ten případ…každý má mít děti, pokud je dokáže uživit, což šestnáctka bez ukončeného vzdělání a praxe nedokáže. Nehledě na bydlení, na mladé pracující babičky atd. atd.
Zůstal s tebou aspoň otec? nebo to bude opět dítě „proti všem“???
Vidíš, a mně se tu kolikrát lidi diví, že jsem brala HA a ještě si přítel dával pozor. I když o tom, jaká je spolehlivost u „dávání si pozor“ by se dalo polemizovat, ale lepší než to neřešit a spoléhat jen na tu HA
@atominnka píše:
Vidíš, a mně se tu kolikrát lidi diví, že jsem brala HA a ještě si přítel dával pozor. I když o tom, jaká je spolehlivost u „dávání si pozor“ by se dalo polemizovat, ale lepší než to neřešit a spoléhat jen na tu HA
Tak spolehlivost dávání si pozor je proti spolehlivosti HA opravdu o ničem, ale na druhou stranu to má podle mě ten význam, že i partner „má svůj díl starosti“.
@tamata píše:
Pokud máš vlastní zázemí, stálé zaměstnání a vhodného partnera, tak nejsem proti.
Pokud tohle všechno očekáváš od rodičů, tak dítě pro tebe bude spíš sourozenec a rodiče budou vychovávat o jedno dítě víc
No přijde mi, že v dnešní době jsou nezletilost a vlastní zázemí a stále zaměstnání dohromady v kategorii zázraků… když vezmu, že jde člověk do školy v šesti, základka je na 9 let, tak je mu 15, když jde na střední školu a i kdyby to byl 3 letý učňák, tak končí v 18… ![]()
@j.a.n.i1 přesně tak jsem to brala, aby i partner věděl, že i on se musí přičinit.. Ale stejně se nám to i přes tuhle dvojí ochranu (ne)povedlo a dceři je už 28m ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na to jaký máte názor na nezletilé matky?
O té, která to v šestnácti udělala úmyslně, si pomyslím, že je hloupá a nezodpovědná slepice.
O té, jíž se to stalo neplánovaně, si udělám názor až podle toho, jak se ke vzniklé situaci postaví.
@atominnka
také jsem podobně otěhotnila, ale pouze přes HA, bylo mi 17 let a dnes mám doma v září 9 letou slečnu ![]()
@terezka24 až jí půjdeš na maturiťák všichni si budou myslet, že jsi starší ségra… ![]()