Jaký pořídit fotoaparát do 2000 Kč?

8975
28.6.14 18:47

Jaký pořídit fotoaparát?

Prosím poraďte, nejak se v tom začínám ztrácet. Jezdíme hodně na výlety a tak jsem se rozhodla že konečně pořídím foťák ALE nechci nijak extra drahý, max. cenově do 2000 kč. Budu ráda za vaše tipy, na co si dát pozor atd :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
28.6.14 18:59

Já nevím, myslím že u těch kompaktů je to celkem fuk..my máme z akce z electrowordu nějaký Olympus za 1000, a nemůžu si na něj stěžovat, má rozlišení 16mpa, fotí hezky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.6.14 19:09

Jestli chceš nějak víc vybírat, doporučuju přečíst pár článků, např:
http://www.fotoradce.cz/…clanekid1172
http://www.fotoradce.cz/…-clanekid817
 http://www.fotoradce.cz/…clanekid1474

to je k takovému základnímu zorientování v nabídce, na co koukat a co není až tak důležité…

v podstatě dnes už není nutné koukat na rozlišení - všechny foťáky mají takové rozlišení, že na běžné použití zcela stačí (často by mohly klidně mít i míň)
v téhle cenové hladině to budou všechno automaty, takže funkcí pravděpodobně až tak moc nebude, koukej na světelnost (čím nižší číslo, tím lepší), ohniskovou vzdálenost (jestli to chceš na výlety a tudíž asi i krajinky?, tak taky nižší číslo je lepší - např. 24mm bude lepší než 28mm), vyvážení bílé je fajn…
specifikace i s porovnávačem najdeš třeba tady (pokud chceš filtrovat podle specifikací, tak tady )

doporučuju vyzkoušet foťák fyzicky - vzít si ho do ruky, aby seděl a dobře se ti ovládal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.6.14 19:16

Ještě jsem trochu hledala a našla jsem třeba tady dotaz na foťák do 3000, tak třeba se inspiruješ
 http://www.fotoradce.cz/…uze/read.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.6.14 19:30
@trckaludmila22 píše:
Prosím poraďte, nejak se v tom začínám ztrácet. Jezdíme hodně na výlety a tak jsem se rozhodla že konečně pořídím foťák ALE nechci nijak extra drahý, max. cenově do 2000 kč. Budu ráda za vaše tipy, na co si dát pozor atd :)

ta tuhle cenu? nic. To není prostě foťák :nevim: pokud chceš aspoň malinko kvalitní, tak 5000,– kč :think: takový „rádoby“ foťák má moje dítě na výcvaky, ale dobrou fotku z toho nezískáš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.6.14 19:43
@martina.se píše:
ta tuhle cenu? nic. To není prostě foťák :nevim: pokud chceš aspoň malinko kvalitní, tak 5000,– kč :think: takový „rádoby“ foťák má moje dítě na výcvaky, ale dobrou fotku z toho nezískáš. :think:

jako asi z toho neuděláš fotku do fotografické soutěže, ale pěknou, ostrou památku z dovolených máme i z toho za 1000 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.6.14 19:46

Na výletové focení nějaký Samsung nebo Nikon. Nebude to nic extra, ale bude to dělat slušné momentky. Jenom se ujisti, že to má už nějaký stabilizátor obrazu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.6.14 19:47
@slavuska1 píše:
jako asi z toho neuděláš fotku do fotografické soutěže, ale pěknou, ostrou památku z dovolených máme i z toho za 1000 :nevim:

asi jak kdo - jak kdo hodnotí fotky. Mám profi úchylku, já foták za 1000 kč nepovažuju za foťák, to samé fotky z mobilu pro mě nejsou kvalitní ani velkým omylem :think: Ale každý to bere jinak, napsala jsem jen svůj názor. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.6.14 19:53

@martina.se z mobilu mi to taky přijde dost nekvalitní, zajímavý je, že ješt před rokem jsme měli starý foťák, 5mpx, v mobilu mám taky 5mpx, ale ty z foťáku byly o třídu kvalitnější. ale jinak já na to nejsem expert, nepoznám jestli je fotka z foťáku za 1000 nebo za 15000, přijde mi to stejný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.6.14 19:54
@kotyk píše:
Na výletové focení nějaký Samsung nebo Nikon. Nebude to nic extra, ale bude to dělat slušné momentky. Jenom se ujisti, že to má už nějaký stabilizátor obrazu.

to je zajímavé tvrzení :lol:

k tomu stabilizátoru doplním - když už po něm budeš koukat (ovšem nejsem si jistá, kolik foťáků v téhle cenové kategorii ho má), tak koukej po OPTICKÉM (případně ho někdo označuje jako MECHANICKÝ, u Nikonu tomu říkají redukce vibrací - VR, u Panasonicu O. I.S., u Canonu IS - bývá to buď v názvu nebo to je na foťáku napsané)… digitální stabilizátor obrazu je jen marketing (foťák jen zvýší citlivost a zkrátí čas expozice)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.6.14 19:55

@martina.se Manžel taky raději tahá zrcadlovku, ale většinu takových těch srdečních fotek máme stejně z mobilu :mrgreen: Děti odmítaj spolupracovat a ukázněně se předvádět, však to asi znáš. Já mám zase hezkou poctivou kovářskou práci od Samsungu z dnešního pohledu se směšným rozlišením, ale má hodně slušnou optiku a čip není moc vyčvachtanej. Nic z toho bych ale někomu na výletové focení nenabízela, těm prostě dneska vážně stačí něco do dvojky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.6.14 19:56

@slavuska1 to je záležitost objektivu… z toho, co je na mobilu (tomu snad nejde ani říkat objektiv) prostě kvalitní fotku nedostaneš, ani kdyby ses na hlavu postavila a ušima odstrkovala :jazyk: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
28.6.14 19:59

@slavuska1 hele, fakt je to poznat :lol: na první pohled poznám, co jsem fotila já svým starým pidikompaktem a co manžel svou zrcadlovkou :nevim:
ono je teda na fotkách i na první pohled poznat, co jsem fotila já a co manžel :oops: :lol: i když je to všechno nafocené na stejný foťák :lol:

jinak my jsme na výlety zvolili systémový kompakt - Ježíšek mi přivezl Sony NEX-5N (už se bohužel neprodává) a DSLR už s sebou vůbec netaháme… ale to je zcela mimo cenovou představu zakladatelky, takže se omlouvám za OT :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.6.14 20:03

@chaarleene I ty levný „značkový“ mají dneska optický. Sice ne všechny, ale pár kousků už tam je. Ono to dost vylepšuje šance na slušnější fotku, když jenom mačkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
28.6.14 20:25

Koukni na Samsung ST150, ten bych si asi koupila, kdybych měla koukat v téhle cenové kategorii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák