Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak k tomu čaji. Já myslím, že je zdravější, než černý, tak proč ne. Něco pít musíme ne? Já jsem si koupila čaj pro těhotné a je pěkně hnusný
tak jsem si ho uvařila asi jen 3× a to stála krabička skoro 40,– fuj. Nikdy víc.
A kvašáky? Máš na ně chuť? Tak jez. Neveřím, že by vadily. To už bychom pak snad na každém jídle našli něco, co vadí ne?!
přesně,tak bych to neřešila,tělo si samo řekne,co by rádo…já si dám občas i vychlazenou colu,která by se něměla a je mi po ní fajn,i když mi je špatně od žaludku,cola pomůže,myslím,že můžeme téměř vše,ale s mírou! ![]()
Cola se taky nesmi? jaj, to uz bychom fakt nemely jist a pit snad nic
myslim, ze to je zbytecne tak strasne moc resit… S tim cajem mam radost
diky za odpoved ![]()
v cole je kofein,takže by se neměla,ale v přiměřeném množství,když jí každý den nevypiješ litr,tak nemůže škodit,některé lékařky to i v těhotenství na nevolnosti doporučí,skleničku coly děnně ![]()
adeeelia píše:
v cole je kofein,takže by se neměla,ale v přiměřeném množství,když jí každý den nevypiješ litr,tak nemůže škodit,některé lékařky to i v těhotenství na nevolnosti doporučí,skleničku coly děnně
Vsak se doporucuje i sklenicka piva nebo i vina trosku, kdyz mas chut…
Tak já teda jím taky furt stejně, naštěstí ty věci, co jsou ve výčtu, mi nechutnají
Hermelínu a nivy jsem se vzdala, ale teď jsem si tedy dala jedny tvarůžky. Ale zas jsou balené, tak snad by měly být ok? Občas si dám kofolu a každý den šálek slabého černého čaje. Snad to tedy nebude problém ![]()
Těhotenský čaj je hnus, souhlas, překonávám se, mám ho každý den konev ![]()
V cem je ten tehotensky caj tak dobry? je teda fakt pekne hnusny, to pri mych nevolnostech pit, tak objimam misu po kazdem salku ![]()
a jakou značku pijete,toho těho čaje?já leros z lékárny a nějak mi hnusný nepřijde ![]()
Holky, nevíte jak je to s uherským salámem v těhotenství? Dostala jsem ho a mám na něj hroznou chut, jen mě ted napadlo, jestli se náhodou nevyrábí bez tepelný úpravy jen zráním, nevíte někdo náhodou? Díky
Ahoj Holky, (12+5tt) já tedy musím říct, že jsem praštila úplně se vším co je nevhodné, alkohol, kofein, sýry, hovězí, vepřové, soja, a je mi fajn, vůbec mi z toho nic nechybí, naopak mám zvýšenou chuť např. ovoce, vajíčka, kakao, hranolky, zelenina ta mi moc nejede, ale rajčata ty miluju, kys. zelí a vše kyselé, snažím se nepít colu, ale občas od manželka ze skleničky upiju
, prostě chci být zodpovědná a pro dítě se klidně vzdám čehokoliv už teď, nechci nic zanedbat protože následky mohou být nenávratné.
Také musím říct, že hodně koukám na to, kde jsou konzervanty a kde ne a když už jsou, tak to někdy ani nejím, např. některé „E“ poškozují třeba DNA, nebo jiná třeba způsobují hyperaktivitu u plodu i dětí a tahle představa, že mému dítěti podávám státem schválené jedy mě naprosto zneklidňuje!
Takže papejte, čtěte to co kupujete a přemýšlejte u toho.. ![]()
Doporučuji farmářské trhy, hlavně se ptát na obsah v potravině a na původ.
Papa
@Nataša nenapadlo by mě, že zrovna já to tady oživím, ale budiž
prosim tě chtěla bych se tě zeptat na métský salám jsem z něj trochu zmatená na etiketě se píše tepelně opracovaný výrobek, ale na internetu všude čtu, že je tepelně neopracovaný tudíž nevhodný. Jak to tedy je?
@medun
Nevim co je metsky salam..ale cele tehotenstvo som jedla susi, carpaccip, tatarak..zadny problem..od overenycch zdrojov a v nensom mnozstve.. ![]()
A inak dom posrana zo vsetkeho, s kszdym prdom k dr, ale toto islo mimo mna..
@miisenka jasně tak já si myslim, že to taky nijak nepřehánim a nevyhýbám se uplně všemu beru to tak nějak s mírou, ale mám za sebou dva potraty takže trocha toho strachu tam prostě je. A asi bych si tak nepochutnala. Navíc mě to teda i zajímá proč se to nedoporučuje, když je to opracovaný ![]()
@medun
Tiez mam za sebou potraty, takze chapem..ale to jedlo som neriesila nejak extra..gyndar mi povedal, ze ked si dam trochu tsk to neublizi-samozrejme k ta trocha moze byt kontaminovana(salmonela, listerioza, atd)..
Po 1trim.som zobala vsetko s mierou od overenych ludi, i ked ako sa vravi, mala som stastie..ale predstava, ze mam na neco chut a uzieram sa tym tak myslim, ze to je horsie..ale chapem neistotu a pochybnosti.. ![]()
@miisenka no, ale já ani o tomhle salámu nemůžu říct, že je z ověřenýho zdroje pokud teda neberu jako ověřený zdroj místní vesnickou sámošku
ale musim říct, že čim víc se pídim tim víc mě chuť přechází a už jsem i trochu ochutnala takže bude mít pes asi super večeři…