Jakým jídlům se v těhu úplně vyhnout a jaké omezit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7072
7.10.14 18:21

Ja se vyhybam vlastně jen syrovemu masu (ale chut na tatarak ci steak je silena :zed: ) a hermelín si dam jen vyjimecne. V klidu si dam zmrzku, dortik nebo chlebíček, ale jen tam kde to je overeny a kde mi to „voni“.i

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
7.10.14 18:24

Já snad jím všechno, moje miminko má chuť na všecno, ale určitě se nepřejídám, pokud mám chuť na sladké tak so radši dám ovoce, maličke kafe piju tak 3× do týdne, lepši je zelený čaj. I trošku pikatní jídlo si dám. Prostě všeho s mírou, nebát se, nestresovat se. Hlavně žádny alkohol a už vůbec cigarety, toje největší humus. Měj te se :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2873
7.10.14 18:26

Jím vše kromě alkoholu, syrovému masu, česneku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1394
7.10.14 19:16

Já si při malý musela dát tatarák, ta chuť byla šílená. Teď se držím, ale zrovna teď ta chuť taky je:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
7.10.14 21:31
@maminka189 píše:
Holky jaké jídlo je dobré v těhu omezit a které úplně vynechat?Co třeba:paštika majka a čínské polívky,kfc,mc donald…

Já jedla vše nepila alkohol ani kávu a malej je zdravej sjem ujetá na plesnivý sýry a dr my řekl že můžu vše :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
8.10.14 18:35

Já tedy jím všechno. Krom tatarky, majonézy, některých sýrů, bylinek..A doktor mi řekl, že houby v těhotenství také moc nejíst…Jinak ujíždím hlavně na bramborové kaši :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.10.14 19:50

@weru8 a proc houby? to slysim poprve,,dyt jsou zdrave a je to vlaknina…jako aby ses neotravila?

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
8.10.14 19:51

@BabyBella nechapu proc cesnek ne? vzdyt to je atb prirodni a vubec super zdrava vec.Jako ze ti je po nem tezko?

• Citovat
  • Upravit
Chocoloco
8.10.14 19:52
@KackaDoup píše:
@weru8 a proc houby? to slysim poprve,,dyt jsou zdrave a je to vlaknina…jako aby ses neotravila?

Spis to bude o tom, ze houby jsou tezke na traveni.
Jinak ja jsem se snazila vyhybat plisnovym syrum, jatrum, syrovemu masu a v prvnim trimestru skorici apod. O alkoholu nepisu.

Příspěvek upraven 08.10.14 v 19:54

• Citovat
  • Upravit
33005
8.10.14 19:54

@KackaDoup Myslím, že tady některé nerozlišují to, že v těhotenství se krapet mění trávení, takže některé potraviny mohou být hůř snášeny (kořeněné, houby i česnek mohou být těžší na trávení apod.) a pak to, že některé potraviny jsou skutečně rizikové vzhledem k možnosti výskytu bakterií typu salmonela a lysterióza a když bude mít člověk fakt smůlu, tak to může mít i fatalní důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.10.14 19:59

@Svistice pochybuji ze s kvalitnich syru chytnes listeriozu,,,to by byla fakt velka nahoda.byla jsem tehotna uz 6 krat…nic s travenim jsem nikdy nemela. Naopak, pro poslednim zdarnem jsem milovala chilli con carne ;)

• Citovat
  • Upravit
33005
8.10.14 20:05

@KackaDoup Je to individální, mě těhotenství rozjelo problém se žlučníkem a to jsem fakt nedietně nejedla a nikdy předtím jsem neměla sebemenší problém. Samozřejmě, že riziko nákazy salmonelou apod. je minimální, ale prostě tam je. Nikdy přesně nevíš, jak to v těch obchodech třeba skladují. A to nemluvím o praktikách přelepování etiket a podobně (doufám, že ty doby už jsou snad naštěstí pryč). samozřejmě nakazit se můžeš i salátemv restauraci, když blbě omyjou zeleninu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
8.10.14 20:17

@Svistice myslim balene syry typu hermelin a jine kvalitni a znackove syry…tak je to riziko opravdu mizive.Jsem biochemik mlekar.

• Citovat
  • Upravit
2873
8.10.14 22:18

@KackaDoup jo těžko.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
8.10.14 23:12

@KackaDoup Když jsem se ho ptala, jestli mohu brát hlívu ústřičnou v tabletách, tak mi odpověděl, že houby v těhu moc nedoporučuje, protože vytváři dobré prostředí pro mykózy. Nevím, co je na tom pravdy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí