Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja se vyhybam vlastně jen syrovemu masu (ale chut na tatarak ci steak je silena
) a hermelín si dam jen vyjimecne. V klidu si dam zmrzku, dortik nebo chlebíček, ale jen tam kde to je overeny a kde mi to „voni“.i
Já snad jím všechno, moje miminko má chuť na všecno, ale určitě se nepřejídám, pokud mám chuť na sladké tak so radši dám ovoce, maličke kafe piju tak 3× do týdne, lepši je zelený čaj. I trošku pikatní jídlo si dám. Prostě všeho s mírou, nebát se, nestresovat se. Hlavně žádny alkohol a už vůbec cigarety, toje největší humus. Měj te se ![]()
Já si při malý musela dát tatarák, ta chuť byla šílená. Teď se držím, ale zrovna teď ta chuť taky je:-D
@maminka189 píše:
Holky jaké jídlo je dobré v těhu omezit a které úplně vynechat?Co třeba:paštika majka a čínské polívky,kfc,mc donald…
Já jedla vše nepila alkohol ani kávu a malej je zdravej sjem ujetá na plesnivý sýry a dr my řekl že můžu vše ![]()
Já tedy jím všechno. Krom tatarky, majonézy, některých sýrů, bylinek..A doktor mi řekl, že houby v těhotenství také moc nejíst…Jinak ujíždím hlavně na bramborové kaši ![]()
@weru8 a proc houby? to slysim poprve,,dyt jsou zdrave a je to vlaknina…jako aby ses neotravila?
@BabyBella nechapu proc cesnek ne? vzdyt to je atb prirodni a vubec super zdrava vec.Jako ze ti je po nem tezko?
@KackaDoup píše:
@weru8 a proc houby? to slysim poprve,,dyt jsou zdrave a je to vlaknina…jako aby ses neotravila?
Spis to bude o tom, ze houby jsou tezke na traveni.
Jinak ja jsem se snazila vyhybat plisnovym syrum, jatrum, syrovemu masu a v prvnim trimestru skorici apod. O alkoholu nepisu.
Příspěvek upraven 08.10.14 v 19:54
@KackaDoup Myslím, že tady některé nerozlišují to, že v těhotenství se krapet mění trávení, takže některé potraviny mohou být hůř snášeny (kořeněné, houby i česnek mohou být těžší na trávení apod.) a pak to, že některé potraviny jsou skutečně rizikové vzhledem k možnosti výskytu bakterií typu salmonela a lysterióza a když bude mít člověk fakt smůlu, tak to může mít i fatalní důsledky.
@Svistice pochybuji ze s kvalitnich syru chytnes listeriozu,,,to by byla fakt velka nahoda.byla jsem tehotna uz 6 krat…nic s travenim jsem nikdy nemela. Naopak, pro poslednim zdarnem jsem milovala chilli con carne ![]()
@KackaDoup Je to individální, mě těhotenství rozjelo problém se žlučníkem a to jsem fakt nedietně nejedla a nikdy předtím jsem neměla sebemenší problém. Samozřejmě, že riziko nákazy salmonelou apod. je minimální, ale prostě tam je. Nikdy přesně nevíš, jak to v těch obchodech třeba skladují. A to nemluvím o praktikách přelepování etiket a podobně (doufám, že ty doby už jsou snad naštěstí pryč). samozřejmě nakazit se můžeš i salátemv restauraci, když blbě omyjou zeleninu. ![]()
@Svistice myslim balene syry typu hermelin a jine kvalitni a znackove syry…tak je to riziko opravdu mizive.Jsem biochemik mlekar.
@KackaDoup Když jsem se ho ptala, jestli mohu brát hlívu ústřičnou v tabletách, tak mi odpověděl, že houby v těhu moc nedoporučuje, protože vytváři dobré prostředí pro mykózy. Nevím, co je na tom pravdy ![]()