Jakým tempem jste hubly po 40tce?

Anonymní
10.7.25 21:25

Jakým tempem jste hubly po 40tce?

Chtěla bych se zeptat, jakým tempem jste hubly po 40tce? Všude čtu, že po čtyřicítce se hubne blbě kvůli hormonům a že ať se ženská rozloučí s nápadem, že by se jí podařilo během jednoho roku zhubnout nějak výrazně. Od mé letité váhy mám navíc pouze 10 kg, ale i to je dost. Dá se 10 kg zhubnout po 40tce tzv. dřív než v horizontu 2 a více let? Když čtu věci o tom, jak už se v tomhle věku hubne blbě, tak je to dost demotivační.
Jakou máte zkušenost vy? Podělíte se? Děkuju. Můžete napsat i jak se vám to povedlo, jestli jste se fest škrtily v jídle nebo jste každý den cvičily.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35819
10.7.25 21:30

Od začátku roku mám dole 8 kg a kdybych jídlo občas neflakala tak mám i víc nebo rychleji. V jídle se samozřejmě omezují abych byla v kalorickem deficitu a pohyb jsme taky hodně přidala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
10.7.25 21:36

Je mi 51 a zhubla jsem za měsíc a půl 4 kila - a šla jsem „jen z 64 kg“. Jedu striktně podle kalorických tabulek a jde to parádně. Ty tabulky jsou úžasný vynález.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
10.7.25 21:38

Jde to tak nějak normál..kalorické tabulky.
10 kg není tak hrozný, to máš dole do půl roka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.25 21:46
@Ochluplepsi píše: Více

No mě právě demotivovalo, že jsem tak nějak narážela na články, že po 40tce se hubne tak max 1 kg za měsíc… Mám 165 cm, vážím 70 kg a chtěla bych vážit 60 kg nebo trochu pod. A zas nejsem kdo ví jaký sportovec. Max párkrát zvednu činky a zacvičím lehkou jógu. Půjde to?

• Citovat
  • Upravit
LiduNe
10.7.25 21:58

Po čtyřicítce jako před ní, nevidím rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
854
10.7.25 21:58
@Anonymní píše: Více

A proč by to nešlo? Mně je o 10 let víc a jde to v pohodě. Stáhni si ty kalorické tabulky a jeď podle nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.25 22:03

Mně to tedy po čtyřicítce nejde dolů tak snadno. Je mi 47. Teď se mi podařilo sundat 3 kg, ale vysněných 56 kg už asi nikdy mít nebudu. (167 cm/ momentálně 62 kg). Jinak používám také kalorické tabulky.

• Citovat
  • Upravit
5138
10.7.25 22:16

Vůbec není problém zhubnout. Spíš si tu váhu pak udržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
10.7.25 22:30

Takhle, zhubla jsem, ale dalo mně to práci. Mezi 25-35 mně stačilo vynechat sladké, udělat pár dřepů a požadovaná váha šla dolů.
Teď už běh, posilovna a hlídání toho, co sním.
Teď si 2 roky udržuju 60 kilo (mám 164cm). Ale stojí to holt víc úsilí a omezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
10.7.25 23:04

Pohybem a hlavně díky KT se mi 15 podařilo sundat do roka. Věk 45+ už nějaký ten pátek :)

Do posledního porodu jsme nikdy s vahou problém neměla mohl jsem jíst co chtěla.

• Citovat
  • Upravit
7355
10.7.25 23:11

S nástupem do nové práce jsem shodila, ani nevím kolik, vytvarovala se postava, zmizely boky a třecí stehna. Jím pravidelně a víc než dřív, žádné tabulky nic, občas si mlsnu, piju pivo, cpu se brambůrkama. Na každé směně dost nachodím, volný čas trávím na kole nebo výletech a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.7.25 23:24

Po ctyricitce je hubnuti brnkacka, zkuste to po sedesatce. :think:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.7.25 04:14

Hubnu porad stejne, jako zamlada, mam 41.

• Citovat
  • Upravit
120
11.7.25 05:09

Určitě to půjde. Hubnutí je hlavně o jídelníčku, pohybem si zrychlis metabolismus půjde ti to sice lépe, ale základ je fakt jídlo. A jak již psaly nade mnou. Kaloricke tabulky na hubnutí úplně ideální. Vloni jsem takhle zhubla za cca 5 měsíců 15kg. Pohyb jsem pridavala až v průběhu někdy po 2 měsících. Já ráda chodím s hůlkama rychlou chůzí, ale to mu vždy vydrží nějakou dobu. Prostě si musim hlídat to jidlo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková