Jak zhubnout se zdravotními problémy

1501
30.6.25 09:43

Jak zhubnout se zdrav problémy

Prosím dá se nějak trochu zhubnout/ formovat postava při tom když se nesmí moc sportovat kvůli nějakým obtížím pořád? Vždy jsem sportovala.

Mě napadá leda jóga a nevím jestli nějaké statické posilování. Jidlo jím ( doma ze zakl surovin spíš málo jím).

Přibrala jsem asi 8 kg během roku po dvou těhotenstvích, které obě skončili v 2 trimestru a bohužel mezi tím prvním neshodila ze strachu a lenosti :,(
Těšila jsem se teď na sport ale měsíc po revizi furt anémie a k tomu zjištěna borelióza… takže zas nic a bojím se že to zas neshodim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36145
30.6.25 11:24

Hubnutí je hlavně o jídle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
30.6.25 11:29

Pokud Ti něco říká kalorický deficit, tak zhubneš i bez pohybu.
Stáhni si kalorické tabulky (je tam i verze zdarma), najdi si na FB k nim skupinu - tam se dozvíš jak nastavit údaje v tabulkách a mnoho dalších rad / skladba jídla, jídelníček a hlavně podporu. A ano, zhubnout se dá skladbou jídelníčku / při kalor. deficitu i bez sportu.

• Citovat
  • Upravit
1501
30.6.25 12:46

@Snopy123
Tak kalorický deficit mi je jasný, já vždy hodně sportovala tím zvýšila deficit a nejsem žravý typ… teď jsem přibrala přiznám se válením se…( Bylo mi blbě tak jsem dost ležela za den třeba jen 2 km chůze se psem).

Ani nemám dlouhodobě vůbec chuť na jídlo a tak možná se i odbývám, že by bylo dobré se kouknout spíš na skladbu, kal tabulky znám používala jsem je při sportu.

Ale chci hlavně i zpevnit ( vadí mi rosolnata kůže)

Četla jsem teď že se může rekreační sport i pri a po borelióze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
30.6.25 17:16

Na zpevnění pilates i jóga. Jestli se jen válíš, musíš tomu taky přizpůsobit ten jídelníček. Jinak spaluješ, když sportuješ a jinak, když ne. Píšeš, že jíš málo. Zapisuj si to poctivě do kalorických tabulek a hned budeš vědět, jestli to tak vážně je. Taky tam uvidíš makra myslím, jestli nekecám, já to nepoužívám. Budeš mít přehled, jestli jíš nějak vyváženě.

• Citovat
  • Upravit
3548
30.6.25 17:29

Chudnutie sposobom koncentrak ma spustu neziaducich ucinkov o ktorych sa tak nejak nehovori, pretoze je to super, staci si stiahnut apku a chudnes… to ze je to cele blbost som tu uz vysvetloval vela krat…zbytocne…

Borelioza nieje koniec sveta! Najdi si sportoveho doktora, urobte krv a zistis (s velkou pravdepodobnostou) ze tvoje sportove obmedzenie sa tyka hlavne vrcholoveho sportu, ale zabehat si denne 10km ti nebrani.

Moja partnerka mala rekord 100km/24h bez boreliozy, kamaratka s boreliozou mala 150km/24h… kto chce hlada moznosti, kto nechce hlada dovody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
30.6.25 18:47

@IcePlanet7
Ano teď jsem četla že při borelióze se může kondiční sport, takže aspoň tím mohu začít. Asi si dám i členství jóga on line cvičení na zpevnění+ psychiku.

Ono bude problém se vymanit z té lenosti…začít asi indiánským během

To jídlo omezovat moc nechci spíš tu skladbu. Já si radši dám tvaroh nebo vajíčko než cokotyčku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
30.6.25 21:29

Mila Luno, napíšu teď trochu nevyžádanou radu, ale myslím, že by s tím mohla souviset i psychika. Nejprve se zahojit, vypovídat, atd. až pak na sebe mít nějaké větší nároky. Někdy mi přijde, že se tím junk jídlem vlastně i člověk tak nějak trestá, když mu není ok. Měsíc po revizi v druhém trimestru mi přijde fakt brzy, z vlastní zkušenosti, a zrovna v tuto chvíli říkat poučky typu „kdo chce hledá způsoby, kdo nechce výmluvy“ mi přijde fakt nevhodné. Samozřejmě, postupne zařazovat trochu pohybu může prospět -ale začla bych pro radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
30.6.25 21:36

@Katalpaz
Já mám právě velkou touhu začít se zase hýbat…vždycky to byl pro mě relax a moc pomáhá psychice… takže jsem z omezení dost nešťastná.

Ale jak jsem psala strašně jsem zlenivěla. Začít je těžké. Je fakt, že jsem vždy musela mít motivaci ( závod, nějaký cíl) a jen tak pro radost jsem to nedělala. Spíš pro úspěch dosažení cíle. To teď musím odbourat a cvičit pro radost🤗
Zkusím začít jógou vždyť to cvičí I senioři a těhotné. Mě i bavila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
30.6.25 21:39

@IcePlanet7
No jasné, že se musí chtít…a dokopat se k tomu. Jen jsem se tu ptala na zkušenosti jak třeba holky cvičili po porodech a tak.

Já po normálním porodu taky byla už v šestinedělí na běžkách…ale tyto riziková těhotenství s revizí a následnou nemoci mě teda odrovnali..tak musim začít zvolna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
1.7.25 13:46

Stačí kaloricky deficit. A je více způsobů jak ho dosáhnout. Nejlepší je vybrat si to, co vás bude nejvíce bavit. Dieta, půsty, sport… za mě je nejlepší řešení strava. Běháním přijdete i o aktivní hmotu, která je dvakrát menší než hmota tuku. Navíc sama o sobě spaluje energii i když zrovna spíte. Lepší je teda třeba svižnější chůze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
1.7.25 14:53

@LunaP Ked si nejaku dobu vyclenena z trenigu (je uplne jedno z akych dovodov) tak sam viem ze najhorsie su prve tyzdne sa znovu do toho dostat, pretoze idem na vykon o ktorom viem ze som ho bezpecne a bezproblemovo zvladal a zrazu nemozem, to je psychicky strasne narocne prekonat a nepodlahnut tomu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
1.7.25 21:33

@IcePlanet7

Ano člověk si připadá jako chcipak.

Já bych raději zhubla pohybem…ale asi to bude hodně taky tím, že jsem fakt jen ležela a předtím jako učitel jsem dost chodila a i cestu do práce pěšky/na kole.
Takže to chce vrátit ten běžný pohyb..prý dělá až 20 procent kdežto cvičení jen 10.

Dnes jsem teda začla jógu pro imunitu 30 minut a rychlou chůzi 30 minut. Ale chce to chůze víc ale nesmíme na sluníčko.

A co silový trénink? Činky bych v tomhle vedru doma mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3548
3.7.25 17:32

Ked zvladas techniku a dychanie silovy trening je bez problemov akurat rataj ze na chudnutie to nieje az taka hitparada.

Predlzil by som si rozcvicku aby si sa udrzala v tepoch.

Namiesto tradicneho siloveho treningu (velmy slaby priklad ale povedzme 3×10 arnoldove tlaky, 30s pauza, 3×10 drepy, 30s pauza, 3×10 tricepsove kliky) to skor dat ako kruhovy (ten isty slaby priklad prerobeny: 3×[10× arnoldove tlaky, 10× drepy, 10× tricepsovy klik] vsimni ze bez pauzy) takto sa da skoro kazdy silovy prerobit na pseudo-kruhovy. Viem odbornici ma zvozia ale na domace pouzitie moze byt podla mna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
4.7.25 13:44

Tak zatím i s tou boreliózou nepociťuji nějakou únavu nebo něco navíc, tak teda každý den trochu přidávám tu jógu s prvky power jógy. Plus až se ochladí chci rychlou chůzi/ běh. Zatím cítím zlepšení hlavně psychiky po té jize a příjemnou únavu.

Taky doma víc makám, skoro se nezastavim a říkám si, že aspoň něco udělám i ráno na zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková