Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Prosím dá se nějak trochu zhubnout/ formovat postava při tom když se nesmí moc sportovat kvůli nějakým obtížím pořád? Vždy jsem sportovala.
Mě napadá leda jóga a nevím jestli nějaké statické posilování. Jidlo jím ( doma ze zakl surovin spíš málo jím).
Přibrala jsem asi 8 kg během roku po dvou těhotenstvích, které obě skončili v 2 trimestru a bohužel mezi tím prvním neshodila ze strachu a lenosti ![]()
Těšila jsem se teď na sport ale měsíc po revizi furt anémie a k tomu zjištěna borelióza… takže zas nic a bojím se že to zas neshodim
Pokud Ti něco říká kalorický deficit, tak zhubneš i bez pohybu.
Stáhni si kalorické tabulky (je tam i verze zdarma), najdi si na FB k nim skupinu - tam se dozvíš jak nastavit údaje v tabulkách a mnoho dalších rad / skladba jídla, jídelníček a hlavně podporu. A ano, zhubnout se dá skladbou jídelníčku / při kalor. deficitu i bez sportu.
@Snopy123
Tak kalorický deficit mi je jasný, já vždy hodně sportovala tím zvýšila deficit a nejsem žravý typ… teď jsem přibrala přiznám se válením se…( Bylo mi blbě tak jsem dost ležela za den třeba jen 2 km chůze se psem).
Ani nemám dlouhodobě vůbec chuť na jídlo a tak možná se i odbývám, že by bylo dobré se kouknout spíš na skladbu, kal tabulky znám používala jsem je při sportu.
Ale chci hlavně i zpevnit ( vadí mi rosolnata kůže)
Četla jsem teď že se může rekreační sport i pri a po borelióze
Na zpevnění pilates i jóga. Jestli se jen válíš, musíš tomu taky přizpůsobit ten jídelníček. Jinak spaluješ, když sportuješ a jinak, když ne. Píšeš, že jíš málo. Zapisuj si to poctivě do kalorických tabulek a hned budeš vědět, jestli to tak vážně je. Taky tam uvidíš makra myslím, jestli nekecám, já to nepoužívám. Budeš mít přehled, jestli jíš nějak vyváženě.
Chudnutie sposobom koncentrak ma spustu neziaducich ucinkov o ktorych sa tak nejak nehovori, pretoze je to super, staci si stiahnut apku a chudnes… to ze je to cele blbost som tu uz vysvetloval vela krat…zbytocne…
Borelioza nieje koniec sveta! Najdi si sportoveho doktora, urobte krv a zistis (s velkou pravdepodobnostou) ze tvoje sportove obmedzenie sa tyka hlavne vrcholoveho sportu, ale zabehat si denne 10km ti nebrani.
Moja partnerka mala rekord 100km/24h bez boreliozy, kamaratka s boreliozou mala 150km/24h… kto chce hlada moznosti, kto nechce hlada dovody.
@IcePlanet7
Ano teď jsem četla že při borelióze se může kondiční sport, takže aspoň tím mohu začít. Asi si dám i členství jóga on line cvičení na zpevnění+ psychiku.
Ono bude problém se vymanit z té lenosti…začít asi indiánským během
To jídlo omezovat moc nechci spíš tu skladbu. Já si radši dám tvaroh nebo vajíčko než cokotyčku.
Mila Luno, napíšu teď trochu nevyžádanou radu, ale myslím, že by s tím mohla souviset i psychika. Nejprve se zahojit, vypovídat, atd. až pak na sebe mít nějaké větší nároky. Někdy mi přijde, že se tím junk jídlem vlastně i člověk tak nějak trestá, když mu není ok. Měsíc po revizi v druhém trimestru mi přijde fakt brzy, z vlastní zkušenosti, a zrovna v tuto chvíli říkat poučky typu „kdo chce hledá způsoby, kdo nechce výmluvy“ mi přijde fakt nevhodné. Samozřejmě, postupne zařazovat trochu pohybu může prospět -ale začla bych pro radost.
@Katalpaz
Já mám právě velkou touhu začít se zase hýbat…vždycky to byl pro mě relax a moc pomáhá psychice… takže jsem z omezení dost nešťastná.
Ale jak jsem psala strašně jsem zlenivěla. Začít je těžké. Je fakt, že jsem vždy musela mít motivaci ( závod, nějaký cíl) a jen tak pro radost jsem to nedělala. Spíš pro úspěch dosažení cíle. To teď musím odbourat a cvičit pro radost🤗
Zkusím začít jógou vždyť to cvičí I senioři a těhotné. Mě i bavila
@IcePlanet7
No jasné, že se musí chtít…a dokopat se k tomu. Jen jsem se tu ptala na zkušenosti jak třeba holky cvičili po porodech a tak.
Já po normálním porodu taky byla už v šestinedělí na běžkách…ale tyto riziková těhotenství s revizí a následnou nemoci mě teda odrovnali..tak musim začít zvolna
Stačí kaloricky deficit. A je více způsobů jak ho dosáhnout. Nejlepší je vybrat si to, co vás bude nejvíce bavit. Dieta, půsty, sport… za mě je nejlepší řešení strava. Běháním přijdete i o aktivní hmotu, která je dvakrát menší než hmota tuku. Navíc sama o sobě spaluje energii i když zrovna spíte. Lepší je teda třeba svižnější chůze.
@LunaP Ked si nejaku dobu vyclenena z trenigu (je uplne jedno z akych dovodov) tak sam viem ze najhorsie su prve tyzdne sa znovu do toho dostat, pretoze idem na vykon o ktorom viem ze som ho bezpecne a bezproblemovo zvladal a zrazu nemozem, to je psychicky strasne narocne prekonat a nepodlahnut tomu!
Ano člověk si připadá jako chcipak.
Já bych raději zhubla pohybem…ale asi to bude hodně taky tím, že jsem fakt jen ležela a předtím jako učitel jsem dost chodila a i cestu do práce pěšky/na kole.
Takže to chce vrátit ten běžný pohyb..prý dělá až 20 procent kdežto cvičení jen 10.
Dnes jsem teda začla jógu pro imunitu 30 minut a rychlou chůzi 30 minut. Ale chce to chůze víc ale nesmíme na sluníčko.
A co silový trénink? Činky bych v tomhle vedru doma mohla…
Ked zvladas techniku a dychanie silovy trening je bez problemov akurat rataj ze na chudnutie to nieje az taka hitparada.
Predlzil by som si rozcvicku aby si sa udrzala v tepoch.
Namiesto tradicneho siloveho treningu (velmy slaby priklad ale povedzme 3×10 arnoldove tlaky, 30s pauza, 3×10 drepy, 30s pauza, 3×10 tricepsove kliky) to skor dat ako kruhovy (ten isty slaby priklad prerobeny: 3×[10× arnoldove tlaky, 10× drepy, 10× tricepsovy klik] vsimni ze bez pauzy) takto sa da skoro kazdy silovy prerobit na pseudo-kruhovy. Viem odbornici ma zvozia ale na domace pouzitie moze byt podla mna.
Tak zatím i s tou boreliózou nepociťuji nějakou únavu nebo něco navíc, tak teda každý den trochu přidávám tu jógu s prvky power jógy. Plus až se ochladí chci rychlou chůzi/ běh. Zatím cítím zlepšení hlavně psychiky po té jize a příjemnou únavu.
Taky doma víc makám, skoro se nezastavim a říkám si, že aspoň něco udělám i ráno na zahradě.