Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
mikky píše:eManzelkaAmama píše:to ses chtěla pochlubit nebo hledáš nové talenty?
Na začátečnické úrovni?
Na úrovni konverzační úrovni?
Jako „domácí“?Já jsem se učila dva roky němčinu (na gymplu) a umím akorát Ich haiße , takže Německo a Rakousko padá
Na konverzační úrovni umím arabsky a rozumím slovensky (což snad každý).
A dobře umím anglicky a španělsky. Španělštinu jsem měla na gymplu - španěském gymplu - intenzivně, 11 hodin týdně a předměty ve španělštině.
Anglicky jsem se hlavně naučila v USAAle jinak ruce nohy
Myslíte, že je pravda - kolik umíte jazyků, tolikrát jste člověkem?![]()
![]()
![]()
Chlubit 3mi jazyky? možná kdybych za 1) jich uměla 10 tak ok a za 2) přečetla sis diskuzi, tak věděla, proč jsem diskuzi založila.
beruska7908 píše:Monny89 píše:Cau Monny
holky, zase se to tu kroutí bokem![]()
![]()
![]()
![]()
že bych taky napsala něco anonymně?
Neeee, jinak teda já „propadal“ z předmětů jako M, Fy, Ch atd. Ale zase jazyky, zeměpis, dějepis je v poho.. Hold každý má talent na něco jinýho..![]()
![]()
![]()
jsem tez humanitni clovek, matematika a fyzika-moje smrt.mam chemarnu
ahoooj
![]()
Jo, tak u mě taky fyzika, chemie katastrofa, matiku jsem třeba občas i pochopila, ale zas mi prostě nevyjdou ty příklady, i když tomu rozumím…
![]()
Jinak k důvodu proč byla diskuze založena - pokud budou moje děti umět dobře anglicky, já budu spokojená. Protože vidím, že moji vrstevníci kolikrát neumí nijak, to mi přijde škoda, že se nedomluví (přitom my jsme už ruštinou nestižení). Pokud se k tomu naučí nějaký další jazyk, tak to bude super, ale netrvám na tom za každou cenu. Na té anglině jo
Aspoň trošku, ať se prostě domluví a má na čem stavět.
eManzelkaAmama píše:mikky píše:Chlubit 3mi jazyky? možná kdybych za 1) jich uměla 10 tak ok a za 2) přečetla sis diskuzi, tak věděla, proč jsem diskuzi založila.eManzelkaAmama píše:to ses chtěla pochlubit nebo hledáš nové talenty?
Na začátečnické úrovni?
Na úrovni konverzační úrovni?
Jako „domácí“?Já jsem se učila dva roky němčinu (na gymplu) a umím akorát Ich haiße , takže Německo a Rakousko padá
Na konverzační úrovni umím arabsky a rozumím slovensky (což snad každý).
A dobře umím anglicky a španělsky. Španělštinu jsem měla na gymplu - španěském gymplu - intenzivně, 11 hodin týdně a předměty ve španělštině.
Anglicky jsem se hlavně naučila v USAAle jinak ruce nohy
Myslíte, že je pravda - kolik umíte jazyků, tolikrát jste člověkem?![]()
![]()
![]()
no asi jsem natvrdlá nebo unavená ale pravda nepochopila jsem to tak se ptám
nic osobně ![]()
Romana Černá píše:
jééé co bych dala za to mluvit alespon jedním pořádněMonny89 píše:
hele Anonymní, moje kámoška (23let) taky mluví 10 jazyky, všema na 1, a všechny doučuje, má státnice a certifikáty atd… A nepíšu to anonymně.. a že se za to nestydím a i naférovku napíšu že jí to závidím![]()
![]()
![]()
![]()
Příspěvek upraven 06.05.11 v 20:34
a to není všechno co ona umí
závidím takovým lidem.. vím že závist je hnusná vlastnost, ale umět půlku toho jako ona tak si připadám jako bohyně ![]()
Angua píše:
Jo, tak u mě taky fyzika, chemie katastrofa, matiku jsem třeba občas i pochopila, ale zas mi prostě nevyjdou ty příklady, i když tomu rozumím…![]()
![]()
![]()
Jinak k důvodu proč byla diskuze založena - pokud budou moje děti umět dobře anglicky, já budu spokojená. Protože vidím, že moji vrstevníci kolikrát neumí nijak, to mi přijde škoda, že se nedomluví (přitom my jsme už ruštinou nestižení). Pokud se k tomu naučí nějaký další jazyk, tak to bude super, ale netrvám na tom za každou cenu. Na té anglině jo
![]()
![]()
Aspoň trošku, ať se prostě domluví a má na čem stavět.
Monny89 píše:Romana Černá píše:a to není všechno co ona umí
jééé co bych dala za to mluvit alespon jedním pořádněMonny89 píše:
hele Anonymní, moje kámoška (23let) taky mluví 10 jazyky, všema na 1, a všechny doučuje, má státnice a certifikáty atd… A nepíšu to anonymně.. a že se za to nestydím a i naférovku napíšu že jí to závidím![]()
![]()
![]()
![]()
Příspěvek upraven 06.05.11 v 20:34
závidím takovým lidem.. vím že závist je hnusná vlastnost, ale umět půlku toho jako ona tak si připadám jako bohyně
Taky takove lidi obdivuju, jinak zpatky k tem predmetu. taky jsem mela rada biologii, zemepis, cestinu a samo jazyky.nechapu jak nekdo muze milovat matematiku, fyziku atd.proste jsem schopna se naucit cokoliv,ale matematika me teda silne poznamenala, umim sice perfektne anglicky,ale treba dodneska pocitam na prstech
![]()
Jinak děda mi vypravoval vtipnou příhodu- i proto je dobrý znát jazyky- děda nebyl překladatel ani slavný, byl doktor.....
No v nemocnici měl pacientky z Madarska, které netušily, že doktor v Německu umí madarsky, tak ho pomlouvaly v rodném jazyce
a děda jim něco vtipnýho madarsky odpověděl
.Prý byly tak překvapené, že se na nic nezmohly
Anonymní píše:
Jinak děda mi vypravoval vtipnou příhodu- i proto je dobrý znát jazyky- děda nebyl překladatel ani slavný, byl doktor.....No v nemocnici měl pacientky z Madarska, které netušily, že doktor v Německu umí madarsky, tak ho pomlouvaly v rodném jazycea děda jim něco vtipnýho madarsky odpověděl
to je úžasný pocit…
tiež sa mi párkrát stalo, že mal na mňa niekto blbé poznámky v bratislave po maďarsky, napríkald v MHD a pri vystupovaní som im vždy povedala niečo po madársky, to bol krásny pocit, pozerať na tie vyplašené ksichty… ![]()
Mě se stalo něco podobného tuniském krámku. Prodavač mě a mámu pomlouval, ( no pomlouval spíš opakoval sprostý slova) protože si máma nechtěla koupit nějaký cetky. Když jsme odcházeli, arabsky jsem poděkovala .popřála hezký den a zeptala se kde něco je ( už si nepamatuju co):mrgreen: V tu chvíli by se v něm krve nedořezal…nebyl schopnej mi ani odpovědět… ![]()
meravigliosa píše:Anonymní píše:
Jinak děda mi vypravoval vtipnou příhodu- i proto je dobrý znát jazyky- děda nebyl překladatel ani slavný, byl doktor.....No v nemocnici měl pacientky z Madarska, které netušily, že doktor v Německu umí madarsky, tak ho pomlouvaly v rodném jazycea děda jim něco vtipnýho madarsky odpověděl
to je úžasný pocit…
tiež sa mi párkrát stalo, že mal na mňa niekto blbé poznámky v bratislave po maďarsky, napríkald v MHD a pri vystupovaní som im vždy povedala niečo po madársky, to bol krásny pocit, pozerať na tie vyplašené ksichty…[/citace
eManzelkaAmama píše:Eva B. píše:
Jestliže bylo účelem zakadatelky přesvědčit kamarádku - určo ji přesvědč, páč skutečně pro orientaci ve světě je to výhoda. Když někam jedu, nebojím se, že tam budu za trotla, příp. na někoho odkázaná. A bacha - angličtina není mezinárodní jazyk. Jsou místa, kde je nám k h…Jí nepřesvědčím, ale jak vidím holku (9), tak je do angličtiny zapálená a hrozně ji baví, tak je docela škoda v ní jazyky nepodporovat, když jí to tak jde.
Ona kamarádka spíš, že jsem jedinej blázen, který miluje jazyky. Chci ji ukázat, že fakt nejsem sama
ahoj, já se teda nemám moc čím chlubit ale určitě je dobré podpořit u dítka co ho baví a u jazyků je to fajn do budoucna, syn se už před pátým rokem domluvil s rodilým mluvčím docela obstojně, používá celé věty, baví ho to, začal už španělštinu a chodí tam moc rád, vše s rodilými mluvčími, pokud bude chtít, umožníme mu i franc., já v tom vidím plus ale stačí mi když bude umět dobře anglicky ale jinak jak už tu někdo psal že člověka šlechtí jiné věci tak souhlasím
Ahoj tak ja umim:
Anglicky - za použití rukou a nohou
Německy - vůbec - mám k tomuto jazyku odpor
Slovenky - to je snad bezpředmětné - jsem čechoslovák
Rusky - domluvím se
Chorvatsky - domluvím se (obvzlášť po pár panáčcích, to mi ta pusa jede, ale funguje to jen u moře)
Nejsem humanitně zaměřená. Matematika, chemie, fyzika - to je můj svět. I když nějaký velký odborník v tom také nejsem. Jen je to pro mne lepší k pochopení.
Jinak bych chtěla dodat, že děti tedy podporovat budu- a podporuji, minimálně dva jazyky ovládat musí......Teda přála bych si to, no
Ještě jsem zapomněla napsat, že teď se učím nový jazyk - miminkovštinu a každý den dělám pokroky

Příspěvek upraven 06.05.11 v 20:40