Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 píše:
Měl přítelkyni.
Tomu se mi nechce věřit. Učím v podstatě stejně staré kluky a ti, co mají přítelkyni, jsou vyrovnaní, ne úplně hloupí a myslí na budoucnost. Asi to nebyl příliš uspokojující vztah.
@Lynette píše:
Tomu se mi nechce věřit. Učím v podstatě stejně staré kluky a ti, co mají přítelkyni, jsou vyrovnaní, ne úplně hloupí a myslí na budoucnost. Asi to nebyl příliš uspokojující vztah.
Spíš bych tipla, že byl nemocný. Zdravý, zamilovaný člověk toto neudělá. Nebo to zas taková láska nebyla
@Lynette píše:
Tomu se mi nechce věřit. Učím v podstatě stejně staré kluky ati, co mají přítelkyni, jsou vyrovnaní, ne úplně hloupí a myslí na budoucnost. Asi to nebyl příliš uspokojující vztah.
a on byl podle tebe co? nevyrovnaný? hloupý? aha, podle tebe určitě bez přítelkyně, panic a bezmozek…..četla jsi o něm něco bližšího, zajímala jsi se nějak víc, nebo to jen dedukuješ podle toho že víš, že se „upálil“?
@Keyllah píše:
tak jestli nevidíš rozdíl mezi tím, když někdo skočí jen tak z okna, protože mu to řekl kamarád a tím co udělal J. P., tak pak chápu, že ti přijde jako bezmozek. Sice by mě trochu zarazilo, proč tolika jiným lidem ne a vzpomíná se na něj ještě po 50 letech, ale co už…
Myslím že za to mohou média. Kdyby se upálil na dvorku na vesnici, tak by se o něm asi tak nepsalo. Takhle to bylo zmedializováno a taky se o něm učí ve škole. Takový sir Nicholas Winton v osnovách ZŠ není a přitom to, co udělal bylo hrdinské. Ale o blbci Palachovi, který nedokázal nic jiného než se zapálit, o tom se učí na každé ZŠ v naší zemi.
@Lynette píše:
Mně to naopak přijde statečné. Kdyby se všichni upálili tak bychom tady dnes nebyli. Vůbec se nedivím, že si to lidé nechali tenkrát líbit a zbabělé mi to nepřijde. Já když si představím, že jsem na jejich místě, tak bych se dvěma malými dětmi chtěla hlavně zajistit rodině co největší bezpečí a co nejhezčí život za daných podmínek. Rozhodně bych byla proti, aby manžel nebo příbuzní nebo mé děti až vyrostou šli do nějaké podobné akce jako Palach.
Dávat ho za vzor mi přijde zvrhlé. Byl to 20ti letý kluk, troufnu si říct, že neměl přítelkyni a neměl tudíž plány založit s ní rodinu, oženit se. Kdyby měl přítelkyni, tak by takovou hloupost v životě neudělal. Ale byl sám, možná ještě panic, volný čas trávil s nevhodnou skupinkou kamarádů, kteří smýšleli revolučně a dohodli se, že se on zapálí. A on na základě pokecu s kamarádama prostě šel a zapálil se. Podle mě, to byl bezmozek a ne hrdina. Je to úplně stejné jako: Když ti kamarád řekne, abys skočil z okna tak to uděláš? Palach by to evidentně udělal!
Nikdo nechce ho dávat za vzor, ale pouze respektovat jeho čin, byť se nám zdá jako nepochopitelný.
Myslíš, že za války si také měli Češi nechat všechno líbit, a žít spokojený a příjemný život za daných podmínek v protektorátu ? Jistě by měli klid na práci, občas nějaké to hajlováníčko na náměstích jako výraz soudružnosti s němci, tak to myslíš ?
A přece se našli lidé, co riskovali život svůj, své rodiny a příbuzných, kterým byl život v nesvobodě přednější než spokojený život. A jejich činy bychom měli respektovat.
Nemusíme je obdivovat, ale respektovat.
To co píšeš Ty, z toho je mi na zvracení, promiň ![]()
@Lynette píše:
Myslím že za to mohou média. Kdyby se upálil na dvorku na vesnici, tak by se o něm asi tak nepsalo. Takhle to bylo zmedializováno a taky se o něm učí ve škole. Takový sir Nicholas Winton v osnovách ZŠ není a přitom to, co udělal bylo hrdinské. Ale o blbci Palachovi, který nedokázal nic jiného než se zapálit, o tom se učí na každé ZŠ v naší zemi.
@Lynette píše:
I když nesouhlasíš s tím co provedl, psát o něm takhle je hodně hnusné.
@Markéta80 píše:
@Psylocke a že ta svoboda přišla co? Přišla by ve stejnou dobu i kdyby žilSebevražda není žádné hrdinství. A jediné co ho v nemocnici zajímalo jestli se o tom mluví
Naprosto zbytečná smrt. Bojovat měl jinak a ne že se zapálí. On asi očekával že lid půjde a bude bojovat
, to o tom měl asi víc popřemýšlet. na vlastní rodinu rozhodně nemyslel
jako bych četl komoušskou propagandu
@Lynette píše:
jsi učitelka? no potěš…
@Anna766 píše:
I když nesouhlasíš s tím co provedl, psát o něm takhle je hodně hnusné.
navíc pokud to jako učitelka takto prezentuje před dětma.....
@Lynette píše:
UČITELka?
@Pidlák Povidlový píše:
edit admin - urážky
Tady je vidět vaše úroveň. Můj názor je daný tím, že 20ti letý kluk se zfetuje, zapálí se a to vše kvůli tomu, že ho navedli kamarádi. Že se nechal vyhecovat, přemluvit, zmanipulovat nebo protože chtěl být za hrdinu. A tomu mám tleskat? Tohle mám respektovat? Když nechcete slyšet negativní názor, pak nechoďte do diskuze, kde se ptají na názor.
@Lynette píše:
Tak to se nedivím, že naše školství upadá, když naše děti učí takto smýšlející osoby. Snad učíš podle učebnic a neprezentuješ jim vlastní názory.
@Lynette Souhlasím,mám stejný názor. A proč se o něm píše a mluví i po tolika letech? prostě z něj udělali symbol,ikonu,národ přece potřebuje hrdiny. Proč se neví o těch dalších? Zná někdo jejich jména a oslavuje je?
@renap píše:
@Lynette Souhlasím,mám stejný názor. A proč se o něm píše a mluví i po tolika letech? prostě z něj udělali symbol,ikonu,národ přece potřebuje hrdiny. Proč se neví o těch dalších? Zná někdo jejich jména a oslavuje je?
Hele, úplně to stejné mě taky napadlo ty jo. Proč se o ostatních také nenatočil dokument