Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Jané Slalom Pro?
Přidejte zkušenost s Jané Slalom ProKolegyně argumentovaly v tom, že když je dítě tak do roku staré a přechází se na sporťák, tak je lepší kontakt s dítětem. Že je na to zvyklé z korbičky. Taky je víc fixované na matku a ze začátku je s ním lepší oční kontakt. Až dítě povyroste a začně pokukovat po okolí, tak dítě klidně otočit po směru. Ale do té doby, lepší čelem k matce. A taky prý je na něj celkově líp vidět. Když jí třeba rohlík a nebo přilétne vosa, můžeš hned zasáhnout. Také jsem někde četla, že Jané slalom pro je ve sporťáku širší v sedu a dítě pak nepřirozeně sedí. Proto prý udělali Reverse užší. Ale štve mě ta menší korbička. To je zase Slalom pro lepší. V sobotu jedema oba typy okouknout, tak snad už se rozhodneme. A co přesně se u Reserve často reklamuje? Pár špatných zkušeností jsem četla, ale většinou samé kladné.
522005 píše:
Kolegyně argumentovaly v tom, že když je dítě tak do roku staré a přechází se na sporťák, tak je lepší kontakt s dítětem. Že je na to zvyklé z korbičky. Taky je víc fixované na matku a ze začátku je s ním lepší oční kontakt. Až dítě povyroste a začně pokukovat po okolí, tak dítě klidně otočit po směru. Ale do té doby, lepší čelem k matce. A taky prý je na něj celkově líp vidět. Když jí třeba rohlík a nebo přilétne vosa, můžeš hned zasáhnout. Také jsem někde četla, že Jané slalom pro je ve sporťáku širší v sedu a dítě pak nepřirozeně sedí. Proto prý udělali Reverse užší. Ale štve mě ta menší korbička. To je zase Slalom pro lepší. V sobotu jedema oba typy okouknout, tak snad už se rozhodneme. A co přesně se u Reserve často reklamuje? Pár špatných zkušeností jsem četla, ale většinou samé kladné.
mě řekli v Handy Praha, že se reklamovaly podvozky, že byly nějak špatně od výrobce vychytané
nevíš, jaké dítě bude, ve svém okolí pozoruju, že děti se rvou z hluboké korbičky dost brzo a zajímá je sledovat okolí, nějak z toho nemám obavu, ale určitě pokud to je pro tebe důležité, tak to pořádně zvažte s mužem ![]()
obecně si myslím, že Jané je opravdu kvalitní značka a zas tak moc krok vedle to fakt nebude oproti levným polským kočárkům třeba, neboj ![]()
Tak fajn, ještě to zvážíme. Já jsem si na poprvé také nemyslela, že je to pro mě zásadní, ale trochu na tom asi pravdy je. Je opravdu škoda, že Slalom pro to nemá. To by bylo po problému.
Díky moc za tvé rady a ať dobře pokoupíš!
522005 píše:
Tak fajn, ještě to zvážíme. Já jsem si na poprvé také nemyslela, že je to pro mě zásadní, ale trochu na tom asi pravdy je. Je opravdu škoda, že Slalom pro to nemá. To by bylo po problému.
Díky moc za tvé rady a ať dobře pokoupíš!
Díky za tvůj názor. Takže ty jsi si koupila samostatnou korbičku a dokoupíš klasický sporťák Reverse? Tak to mě také napadlo. Mám i kamarádku, která má teď sedmiměsíční holčiku. Má Concord. Myslím, že v zimě už bude ve sporťáku, tak ji chci poprosit, jestli by mi třeba korbičku nenechala. Prý je to stejný výrobce a na Jané to pasuje. Doufám, že snad i na Jané Reverse
A autosedačku už nějak pořídím. A kde jsi kupovala korbičku ty? Mají ji ještě za zvýhodněnou cenu?
Ta korbička z Concordu by určitě měla pasovat i na Jané reverse,jedna paní myslím že na této diskizi to zkoušela.Já mám tu korbu Capazo novou ona byla v akci jenom do konce srpna ale za 1800kč pro mě je to fakt supr cena kupovala jsem jí na MMB,a přesně jak jsem ti psala tak sporťák si koupím nový ale později,teď mám pořád ještě necelé 3 měsíce do porodu a příjde mi celkem zbytečný ho mít doma a zbytečně mi na něm půjde záruka.Ono se i ty použité korby prodávají dráž než já koupila tu novou,musíš hledat,ale kdyby ti jí kámoška půjčila nebo i odprodala tak to bude určo supr kauf,držím palce ať ti to klapne ![]()
Ahoj, měla jsem sporťák Jané Slalom a po měsíci jsem ho prodala, pořídila jsem si Reverse a jsem moc spokojená. Hlavní, proč jsem klasický Slalom prodala byl: neotočný sedák (dítko pořád něco ukazovalo a říkalo a já nevidela co a pořád se na mě vyklánělo a pořád na ní foukalo, o dřině na bruslích, když se vítr opřel do boudy nemluvě), příšerná bouda (vysoká a široká, svítilo do ní, slunečník je na nic, clona je lepší, ale nejde pak stáhnout boudu a dítko mi jí sundavalo), brzda (neustále padala a drnčela a taky jsem se o ní kopala do nohou) a další detaily.
Reverse - brzda jako klasický drát mezi koly není, jen šlapátko na kole, které lankem zabrzdí obě kolečka, takže maxi prostor pro nohy a díky otočné sedačce může i mrně kočárek samo tlačit za břišní madlo, což jsem ocenila hodně, malou to baví ještě teď,
otočný sedák přendám během procházky jednou rukou,
sporťák jde víc do sedu a má skvělé boční vedení -dítě se mi nehroutí a nesune jako u klasického Slalomu, a ta stříška s kšiltem, co se skoro celá překlopí přes dítko - to je paráda, díky kšiltu na dítě nesvítí, díky materiálu nepromokne a nepotřebuju pláštěnku a díky možnosti otočit sedák ke mně a překlopit boudu přes skoro celý sporťák mi dítě nezmokne a nezafoukává na něj déšť/sníh a bonus je super přístup do košíku při otočeném sporťáku + přes tu plastovou podnožku položim cestovní tašku s věcmi třeba na koupák a mám volné ruce. Na druhé dítko už měnit nebudu, jsem moc spokojená. Odpružení mají oba stejné, tedy nulové (jsem zmlsaná Roanem Maritou.) Hluboké korby se ke Salomu dodávají stejné, jsou to ty větší od Jané, tuším Transporter, ložná plocha je cca 74cm, jsou zateplené a stejně velké jako Concord Proton 2010 - měřila jsem před cca týdnem v obchodě.
PS: dlužno podotknout, že jsem před tím jezdila se 4kolkou s pevnými koly a ta je samo o něco víc stabilní, než 3kolka. Ale na každém sebemenším zatočení se musí 4kol kočár nadzvednout a pootočit a zas pustit opatrně na chodník, člověk potřebuje obě ruce a je to trochu únavné. Kdežto 3kol ovládáš jednou rukou, na rovině jedním prstem (to je důvod, proč jsem změnila značku, chci mít volnou ruku pro druhé dítě.) Takže ve finále je to jedno, na obojí si musí člověk zvyknout a umět si na to zajít.
Jo a teď jsem těhotná a nepotřebuju golfky - Reverse do auta rozložím a nakládám dvě samostatné lehoučké části - což u klasického nešlo. Váhový rozdíl znatelný při nakládání sporťáku v celku není poznat, je to o 1,5kg. Tak takhle nějak v kostce moje osobní zkušenost.
522005 píše:
Ahoj holky,
už snad tři dny čtu vaše řádky o Jané Slalom nebo Jané Reverse. Uvažuju o koupi kočárku této značky. Jané Slalom byla pro mě láska na první pohled. Kamarádka totiž má Concord fusion a velmi se mi líbí způsob vynadavání a nandavání korbičky. Bydlím totiž v bytovce a plánuji si korbičku nosit ze sklepa do bytu. Concord ale nemá nafukovací kola, které v našem městě opravdu potřebuji, protože je to tu samá kostka. Takže mě na první pohled zaujala trojkolka Jané Slalom pro 2011 limited. Minulý týden jsem byla na 100% rozhodnutá, že koupíme tento kočárek i se sporťákem a autosedačkou. Když jsem ale v práci řekla, že se sporťák nedá otočit proti směru jízdy, kolegyně mi to začaly rozmlouvat. Uvažuji tedy o Jané Reverse. Ale zase se dočítám, že je těžší, má horší odpružení, sedačka na sporťáku je úzká a celkově i korbička je menší. Mimčo čekáme 3.ledna, tak vůbec nevím, co mám pořídit. Napadla mě i kombinace (také to tu už někdo radil), že koupím starší korbičku od Concordu (Patron) a sporťák Jané Slalom Reverse a vajíčko také nějaké starší. Co byste dělaly vy? Už z toho začínám byt trochu bezradná. Opravdu nechápu, proč nemůžou vyrobit jeden kočár, který bude vyhovovat po vše stránkách? Holky poraďte!!! Díky moc!!!
Díky za typ na MMB - myslela jsi tím asi minibazar. Určitě jejich stránky propátrám. (Já se v tom ještě tak moc nevyznám.) Ale nápad koupit sporťák dýl, kvůli záruce, je fakt chytrý. Takže díky moc za rady a zkušenosti. A ať pěkně rostete ![]()
522005 píše:
Díky za typ na MMB - myslela jsi tím asi minibazar. Určitě jejich stránky propátrám. (Já se v tom ještě tak moc nevyznám.) Ale nápad koupit sporťák dýl, kvůli záruce, je fakt chytrý. Takže díky moc za rady a zkušenosti. A ať pěkně rostete
Díky moc za rady. Jak už pár dní pročítám tuto diskuzi, všimla jsem si, že jsi s reverse spokojená. To co považuješ ty za praktické a důležité, vidím stejně. Jak píšeš, že se dodává lůžko transporter, tím máš na mysli, že když koupím set (trojkombinaci) se sporťákem reverse, budu v ní automaticky korbička transporter, která je stejně velká jako u Concordu? Tak to bych měla už vyhráno!!! A kde myslíš, že bych měla kočárek koupit? Asi v kamenném obchodě, co? Myslím, kvůli reklamaci. Dívala jsem se na stránky na www.janecz.cz a nejbližší prodejnu mám asi v Kolíně. Tak ještě jednou moc děkuju a snad už mám problém vyřešený. ![]()
Pokud to bylo na mě, tak jo, mám ráda, když věci v praxi fungují a jsou praktické. Ohledně té hluboké korbičky - chtěj jedině sestavu „Formula Strata Transporter“ (Strata je ta nejlepší autosedačka od Jané a má výborné testy a Transporter je ta větší korba, jak jsem už psala). Ještě mají u Reverse možnost vybrat sestavu „Systém Matrix Light“ (korbička Matrix má uvnitř jen 69cm).
Tady je odkaz na kolekce, abys mohla prohlídnout barevné řady Reverse 2010 i 2011:
http://www.janecz.cz/…reverse-2010
Koupit doporučuju v kamenném obchodě, pokud jsi z Prahy, jedině HandyPraha, pokud ne, kdekoli u vás, kde bedou kočárky z Handy. Jedině Handy zaručuje autorizovaný servis.
PS: ještě prodává Jané tuším Ondálek (nebo jak se jmenuje) a taky dává prý servis, ale není autorizovaný.
Osobně mám s Handy zkušenost přes náš kamenný obchod: vlastní vinou jsem si zničila nožní brzdu, nová stála asi 150Kč a u sporťáku byla prasklá ramenní západka, nová stála 200 i s celým trakem. Obchod to vždycky přibalil k jiné objednávce a neplatila jsem poštovné. A když jsem volala do Handy, paní sice není po telefonu moc příjemná, ale vyšli mi vstříct - prodali by mi samotnou korbu na Reverse, což jinak nelze. Nakonec jsem se rozhodla pro použitou, ale ochotní byli. Jen nevěděli, že pasuje Jané a Concord na sebe. Ale pak to zjistili a potvrdili, co už jsem věděla z praxe - pasují.
522005 píše:
Díky moc za rady. Jak už pár dní pročítám tuto diskuzi, všimla jsem si, že jsi s reverse spokojená. To co považuješ ty za praktické a důležité, vidím stejně. Jak píšeš, že se dodává lůžko transporter, tím máš na mysli, že když koupím set (trojkombinaci) se sporťákem reverse, budu v ní automaticky korbička transporter, která je stejně velká jako u Concordu? Tak to bych měla už vyhráno!!! A kde myslíš, že bych měla kočárek koupit? Asi v kamenném obchodě, co? Myslím, kvůli reklamaci. Dívala jsem se na stránky na www.janecz.cz a nejbližší prodejnu mám asi v Kolíně. Tak ještě jednou moc děkuju a snad už mám problém vyřešený.
Díky moc za všechny rady a zkušenosti. Dnes jsem ukazovala kočárek na netu manželovi a vzal to v pohodě. Vypadá to, že korbičku a sporťák koupíme nový, vajíčko už nějak pořešíme. V sobotu se chystáme přímo do prodejny, tak nás snad nezklame.
Ahojky,
mooje malá je zvědavka a musela jít do sportaku v necelem sestem mesici - v korbicce mi teda nevydrzela i kdyz se divala na me,jezdila jsem domu s řevem, chtela pozorovat co se venku deje. mame slalom pro 2011 a otocnou sedacku jsem take nevyzadovala(ani mi nechybi) ,mala pozoruje co se venku deje a moc ji to bavi, je spokojena.
Brusle jsem nekolikrat taky vyzkousela s kocarkem a za nas v pohode ![]()
ta brzda by mela byt u starsich slalomu co jsem cetla ale nevim, u nas je brzda v pohode a jeste se mi nestalo ze bych ji nakopla ![]()
my sice golgky mame ale hlavne kvuli tomu ze si nechci nicit sportak skladanim a rozkladanim do auta, uz jsem jednou boudickou zadrhla o stenu a material je tak tenky ze je tam hned naznak ze jsem zadrhla..jinak se dobre sklada i rozklada.
reverse si koupila kamaradka ,objela barak a hned prodavala - jeji maly v nem byl natlaceny jak sardinka a to ma v roce jen 9kg.
kazdy ma jiny nazor, fakt to chce vsechny kocarky okouknout na zivo … pripadne vyzkouset ![]()
holky které máte Jané nevíte od kdy je v prodeji zase nová kolekce na rok 2012?Čekáme mimi v prosinci,tak se chci zeptat jestli by už nebyla v tom prosinci na prodej nová kolekce pro další rok?