Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Luciasek31 Dekuji Luci, hrozne jsem si prala holcicku, ale kdyz to vyslovil, tak jsem mela a porad mam neskutecnou radost
Urcite mi dej vedet, prdolka se krasne ukaze ![]()
@Denina01 Teeda, 9cm? To je o dost vetsi, nez my
Nas mel zase rucicku za hlavou, pohodar
A ted nas ceka kontrola az za mesic, ale uz mi trosicku spadl kamen ze srdce! ![]()
Tak jsem vás holky docetla
. Krásné zprávy tu jsou a to je super. Já mela opět hodně náročný týden v práci a začínám přemýšlet, co s tím.. Myslela jsem, že to budu zvládat, ale moje neustálé nevolnosti ( včera jsem to nestihla ani na záchod a letělo to do koše), únava, přepadají mě úzkosti, neboť se vždy něco podela. Občas už nevím, kde na to brát sílu. Je to první mimi, tak se bojím, ze do. a se unudim. Jak jste to měly vy? Příští týden se mi podaří snad zaregistrovat se u Apolináře nebo v Podolí. Byla jsem za kamarádkou na Bulovce a tam bych nerodila.
@Adeelka93 já vím, že jsi chtěla holčičku, ale nakonec je to vždy úžasné miminko a když je vše jak má, zdraví a tak, tak je člověk šťastný. Jinak já byla taky kluk do 6 měsíce a pak najednou holka…táta byl zklamaný, ale Mamka nadšená
@Adeelka93 tak to si dělá v pupku pěknou pohodu
ještě doutníček mu chybí
to je tím jak se cpu jak čuník, tak pěkně roste ![]()
@Luciasek31 nevolnostmi tedy netrpím vůbec, ale pokud to řekneš doktorovi, tak by s tím měl něco udělat
bohužel se nenudím, jelikož pracuji v rodinný formě a už to vidím tak, že tady i porodím
kamarádka si moc chválila Podolí - rodila předčasně, tak držím palce at ti vše vyjde podle představ ![]()
@Luciasek31 já naštěstí s nevolnostmi problém neměla, tak jsem u prvního dělala až do konce. Já totiž vím, že by mě doma šiblo. Ani teď to pro mě není úplně ono a i když na práci nadávám (protože oni nějak netuší, co to je mít dítě) tak jsem docela ráda, že jsem do teď mohla dělat něco málo z domu (klukovi budou dva a mimo šestinedělí jsem dělala v podstatě pořád, teď už končím, už je to na mě moc-jsem utahaná)
já jdu v pondělí na registraci do Motola. Když nás tam minule zachránili, tak se jich nevzdám. Krom toho to máme blízko ![]()
Ono nejde ani tak o porodnici jako o lidi, na které tam narazíš. Já mladýho tenkrát rodila U Apolináře a taky už bych tam nešla. Zase je pravda, že tyhle porodnice co se týče vybavení, tak jsou nejlepší.
Nebýt toho, že jsem na chodbě potkala MUDru, co jsem u ní ležela, abych Matěje donosila, tak jsem ho porodila v autě před porodnicí, páč mě poslali domu, že nerodim a Matěj byl za 20 minut na světě…a oddělení šestinedělí pro mě byla katastrofa, ale hodně záleží koho chytíš na pokoji a hlavně na sestřičkách (ty byly tak půl na půl)…
A u porodu nejde o nic jinýho nežli o psychický stav a pohodu maminy a pokud ho okolí dokáže zajistit, tak je porod fajn všude a pokud ne, tak je naprd všude ![]()
Dneska je tady venku nádherně, mám ráda tohle pozdní léto, začínající podzim…
Ahoj holky, tak si vás pravidelně čtu a všem gratuluji, samé dobré zprávy. ![]()
@Ornwen moje kolegyňka v Motole před dvěmi měsíci porodila dvojčátka a nemohla si to tam vynachválit, nakonec byla ráda, že v Podolí a u Apolináře bylo už plno. ![]()
@Malcmi no já teda nakonec nerodila normálně, takže si toho moc nepamatuju (ani porodní sál a tak, až to ARO
) ale kolegyně, co jsme měli rodit stejně, tak pak říkala, že s ní byl i manžel a pořád se prý ptal, kdy už půjdou na ten porodní sál (připadalo mu to jako pěkný pokoj) a oni tam už byli ![]()
@Ornwen tak to je sranda - pěkný pokoj a tak to má být. Jinak tobě přeji, aby to bylo tentokrát bez komplikací ![]()
@Lambisko mám právě dilema, práce me baví, chtějí me tam ideálně do porodu a pak za 5 měsíců zpět
, ale začínám to nedavat, jsem vyčerpaná. Mám během poslední doby 2× operaci v Podolí a celkem vše OK.
@maty1983 samozřejmě
máme dokonce stejné datum TP
jak zvládáš a užíváš si těhotenství?