Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Malcmi ahoj,uz je to me nekolikate tehu, nejmladsi je 1,5 roku, takze zvladat musim, at chci nebo nechci
jinak je u me vse v poradku. Zitra odbery a za 14 dni prvni screeningovy utz. Tak snad bude zase vse ok.
Ahoj holky, ráda bych se k vám přidala ![]()
Termín mám 2.4. a doma mám dvacetiměsíčního raubíře ![]()
Vítám nově příchozí a gratuluji
k tehu. Dneska jsme s kamarádkou probíraly oblečení a mě napadlo, ze zatím se úplně v poho vejdu do svého oblečení, ale v zimě, kdy budu potřebovat byt nejvíc navlikla, tak budu potřebovat kupu nových věcí… Jak budete řešit zimní bundu? Existuje tehotenska? Teď už se do te své jen taktak vejdu ![]()
@Luciasek31 z prvního těhu mám hromadu tunik, svetříků, sukní, ale bundu žádnou. Rodila jsem v létě. Asi se mrknu k nám do sekáče nebo na mimibazar, jestli neplaším nějakou pěknou použitou.. Nechce se mi utrácet za novou, kterou budu nosit jen pár měsíců.. ![]()
@Luciasek31 řeknu ti to takhle, pokud nechceš hnusnou těhotenskou bundu, co je stejně spíš pytel, tak si připrav tak 2tis a víc a nejspíš to na nic jiného nevyužiješ.
Teď mi mamka koupila o číslo větší takovou podzimní bundičku, že mi to chvíli vydrží (no, ona koupila o dvě, ale to jsem jí donutila vyměnit) a stejně to bude jen na těhotenství, pak v tom už asi chodit nebudu -je to dost obrovské.
Koukala jsem i na happymum, byla jsem připravená dít i víc peněz, když se to bude dát nosit i bez břicha. Je fakt, že kabáty jsem naživo neviděla, ale za ceny kolo 3 tisíc bych si představovala něco jiného než více méně sportovní bundy, nebo kabát s troškou vlny.
takže jsem dost zoufalá. Budu doufat, že nebude zima ![]()
@Luciasek31 já jsem si říkala že to vyřeším mamkou
mamča je mladá, takže oblečení má pěkný, tak že bych si na zimu pujčila jednu její když má větší velikosti než já
![]()
a vítám nové maminky
![]()
Našla jsem úžasnou věc a mám velkou radost. Už jen dodat fotku ![]()
@Ornwen já tiše doufám, ze nebude krutá zima. kdyby tak byla půjčovna tehu oblečeni, Hihi.
Dobré ránko!
těhu oblečení jsem si koupila, ale zimní bundu taky ještě ne. Ani na mimáči toho moc neni. Kámošky chodily v manželově bundě, jenže to v našem případě od dvoumetrovýho chlapa bych měla fakt jako spacák. Ještě netuším, taky se mi žádnou kupovat nechce, ale asi to tak dopadne…
Víc mě teď trápí krční páteř, už 14 dní to mám zatuhlý a bolí mě od toho střídavě hlava…přes den to ještě jde, ale v noci, jak si lehnu, tak je to šílený. Volala jsem tady na fyio, ale 14 dnů mají naprosto full
a já už se asi zblázním. Každý den to nahřívám, mažu Kosmínem (mazala jsem i trochu Voltarenem, dokud jsem si nepřečetla, že neeee)…
@Luciasek31 ja si chci koupit nosici bundu. Da se vyuzit i po porodu, teda pokud se chystas aspon obcas nosit
@Luciii79 S krční páteří jsem trpěla nedávno. Mazala jsem si koňskou mastí hřejivou forte. Pomáhalo to.
Jinak dneska jsem byla na kontrole a už se neměří CRL, ale průměr hlavičky. Takže nevim, kolik celý měří.:-/ (respektive od hlavy k zadečku):-)
Doktor mě na triply ani neposlal, řikal, že je to nespolehlivá blbost a že stačí ten 1.trim.screening.
Pohlaví si bohužel zatím netroufl odhadnout.:-/
Ale hlavně, že jsme zdravý. ![]()
Jinak těhotenský oblečení si objednám na BonPrix.
Jo a dobrá zpráva pro nespavce, dr. říkal, že bylinkové preparáty na spaní se můžou. ![]()
Z bonPrixu mám podzimní bundu - takovou i nosicí. Je super. Ale zimní se mi nějak nic nelíbilo.
V krizi tu mám právě jedno „manželovu“ ale to fakt jen v krizi. Asi bych vypadala jako koule na kraťoučkých nožičkách.
@Ornwen Já si dělala zálusk na jedny super těhotneské džíny a než jsem se rozhoupala, tak vyprodáno. ![]()
No některé bundy tam ujdou. Nemáš náhodou tu puntíkovanou s vsadkou na miminko? Ta se mi taky líbí, ale je moc lehká na zimu.
@Lucie486 mám tuhle
nakonec jsem moc nenosila, takže vsadku na mimino jsem použila jen párkrát a na toho našeho prcka je ta díra na hlavičku trochu mimo. Řešila jsem to tak, že jsem nedozapla ty zipy po stranách (k bundě) a upravila mu to bez toho.
Jinak je docela tenká, ale hned nepromokne. Takže pro mě při minulém těhotenství dobrý (rodila jsem na konci listopadu), musí se pod to vzít svetr.
Na nošení už by to v chladu úplně nebylo
Ahoj holky, tak jsem sem zabrouzdala a mohu s klidem říct, že máme od doktora potvrzeno i první fotecku s kolečkem
jsem v šestém týdnu. Ještě nemám průkazku na kterou se nemohu dočkat…příští týden máme další kontrolu jestli Rosteme a bije nám srdíčko. Myslíte že už dostanu průkazku? Jsem prvorodicka
jinak kdyby mi nevyrostly a nebolely prsa tak ani nevím, že jsem těhotná, je to normální? Jo a trpim teď neskutečnou plynatostí to je taky normál?
dekuji za rady a Vaše poznatky ![]()