Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím.
Dlouho jsem tu nebyla, dostala jsem po,,čumáku,, a nechtěla jsem sem už lézt, ale tohle se mě netýká, tak se ptám na všeobecný názor, zda byste dceru přemlouvaly či ne.
Bude jí 17 ( je to moje neteř, viz moje první téma Neteř nechce k otci) a až bude plnoletá (říká to už 3 roky, nepůjde k němu (hlavně k zlatokopce) ani na vánoční návštěvu. Zatím musí 1× za 14 být u otce a otec vyhrál jarní prázdniny, chystá se s pipinou a s dcerou na Kapverdy, dcera tvrdě s tou osobou nechce, sestra ji ale přemlouvá, aby byl klid. Co vy? Stejně se musí podřídit rozhodnutí soudu, ale není problém být,,jako nemocná,,, i když to není čestné, já vím.
Nenutila bych ji ani na vikendy, v tomto veku uz je samostatna jednotka.
Tohle se tu opakuje uz vic jak rok. dosla sestra s dcerou na socialku a mluvily s nima o tom?
Dala bych ji prostor si to s otcem vyrikat, tohle je mezi nimi. Nezasahovala bych do jeho otcovskych kompetenci tim, ze bych k nemu dceru lamala ci ji naopak hazela marod. Ale podporila bych ji v tom, ze s nim o tkm ma mluvit.
@Bibi239 Ale ona mu x krát řekla, že s ní nechce jet ani na Říp, natož na Kapverdy, nesnávidí tu osobu a nechce s ní být v jednom hotelu, otec dělá 4 roky, jako když neslyší, že si zvykne.
A jak dopadla ta minulá dovolená? Jeli nakonec všichni?
Tohle už si budou muset vyříkat spolu oni dva. Už je skoro dospělá, takže tady už jí nemá co řešit maminka, ani ty.
Hlavně aby potom nechodila za tatínkem, že s nima nechce mít nic společnýho, ale penízky by bodly ![]()
@Lenka002 píše:
@Ali-Ali Jistě, marný, 1× za 14 dní musí.
1× za 14 dni neni zahranicni dovolena. nemusi k vyjezdu do zahranici nahodou mit souhlas?
nicmene to je celkem jedno, slecna ma 17, chapu, ze neni odvarena, ale otec ma asi snahu (proc by jinak sebou chtel tahnout protestujiciho pubertaka), chce ji vzit sebou, mozna, ze kdyby snaha byla z obou stran, tak se davno mohli nejak rozumne domluvit ![]()
Mně je tedy R. líto, že má strávit týden s ženou, co zničila její rodinu, maminku dovedla na psychiatrii, oškubala otce, co se dalo a to se má na ní usmívat a plácat se v moři?
@RadkaCh píše:Hlavně aby potom nechodila za tatínkem, že s nima nechce mít nic společnýho, ale penízky by bodly
jo, to me taky napadlo, ze az bude plnoleta a na vlastnich nohou, tak se mozna jeste rada usmiri ![]()
@RadkaCh Zatím vždy se R. podřídila a přežila i týden v Popradu, co mohla dělat.
O peníze nejde, až jí bude 18, otec ji nedá ani korunu, dostane fond od dědečka a to hodně, opravdu hodně, takže peníze od otce chtít nebude.
@Lenka002 píše:
Mně je tedy R. líto, že má strávit týden s ženou, co zničila její rodinu, maminku dovedla na psychiatrii, oškubala otce, co se dalo a to se má na ní usmívat a plácat se v moři?
manzelstvi neznici zlatokopka, manzelstvi znici oba nebo jeden z manzelu. pokud ho nezdrogovala a neodvezla pryc v kufru od auta, tak to bylo predpokladam jeho svobodne rozhodnuti.