Jarní únava nebo nemoc

Anonymní
17.4.16 15:49

jarní únava nebo nemoc

Zdravím…chci se zeptat take pocitujete takovou unavu v tomto období??Já vím ze je jaro ale jsem unavena uy dlouho byla jsem u lekarky krevni obraz je ok stitna zlaza take jen trosku zvysený cholesterol…mam pocit ze nemuzu rano ani vstat z postele a boli me nohy…trpím i na zmeny pocasi ale v takove mire jeste ne…nenapadne nekoho co by to mohlo byt

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1570
17.4.16 16:34

Jakoze nezname tvou anamnezu a mame hadat co by to mohlo byt? :-)) to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.16 16:36

Anamnezu beru jen leky na tlak a jinak nic…

• Citovat
  • Upravit
1570
17.4.16 16:44

Anamnezou se rozumi i tvuj rodinny stav, vyska vaha povolani a celkove zivot ja vim na to se bezne MUDr. neptaji, ale paj Hnizdil by se ptal :)

Pokud mas nizky tlak tak asi bude nejaka unava, nejsem doktor. Take jsem unaveny a tak si obcas dam oraz, chytam lelky, ale kdo si to muze dovolit, kazdy dnes chce hned a vse vysit, pilulky a na lusk prstu byt zdravy. Dnesni system mele stale vic lidi mrkni na tohle video (45 minut)

Jinak ten vlevo ten byl v CT1 asi pred 5 lety z duvodu vyhoreni, jde to najit na ivysilani

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3992
17.4.16 16:45

Pokud si z lekarskeho hlediska ok, tak to je jarni unava…mam to taky, rano nemuzu vylezt z postele, jsem utahana, nic se mi nechce, odpoledne jsem schopna prospat x hodin…ja mam jeste k tomu dve ditka 2r a 3mesice, takze mazec…

Rada? Zacni pit zeleny caj, jist hodne vitaminu a hlavne se hybat - nepoddavat se te unave… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.16 17:09

Mam doma hyperaktivniho ctyrletaka…mazecc chvili neposedi…

• Citovat
  • Upravit
4367
17.4.16 17:40

@Roker :palec:
Na mě to také doléhá a není divu. Zima nezima, jaro nejaro-každý den jako na houpačce - výkyvy teplot.
Asi člověk musí dělat jen to, na co stačí a zbytečnosti a nedůležité věci hodit za hlavu, naučit se odpočívat.
Chápu, že s malým to jde těžko… Ale zkus si najít nějakou cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.4.16 17:44

Tak já si taky myslela, že trpím jarní únavou a ejhle, minulý týden mi potvrdili boreliozu :cert:

• Citovat
  • Upravit
49159
17.4.16 17:59
@Anonymní píše:
Zdravím…chci se zeptat take pocitujete takovou unavu v tomto období??Já vím ze je jaro ale jsem unavena uy dlouho byla jsem u lekarky krevni obraz je ok stitna zlaza take jen trosku zvysený cholesterol…mam pocit ze nemuzu rano ani vstat z postele a boli me nohy…trpím i na zmeny pocasi ale v takove mire jeste ne…nenapadne nekoho co by to mohlo byt

nějak takhle jsem se cítila a nakonec z toho byla borelioza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.4.16 18:41

Holky, já jsem začala pít ze zahrádky čajíčky. Odvary z kopřiv, máta, smrdutec.. S obyčejnými čaji v obchodě se to nedá srovnat a myslím že bylinky jsou dobrý boj s jarní únavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
17.4.16 18:59
@chipsa píše:
Holky, já jsem začala pít ze zahrádky čajíčky. Odvary z kopřiv, máta, smrdutec.. S obyčejnými čaji v obchodě se to nedá srovnat a myslím že bylinky jsou dobrý boj s jarní únavou.
:palec:
Taky to tak řeším. Bylinky mě zatím nikdy nezklamaly. Samozřejmě pokud jde opravdu jen o únavu či nachlazení.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
17.4.16 19:11

Momentálně ted si chystám do práce kopřivový čaj. Žádný čajíček z obchodu, ale čerstvé spařené kopřivy. Ostatní k tomu čichají a nechápou, jak to mohu pít. Já zase nechápu, jak mohou pít ty fujtajble z pytlíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
7.3.17 13:30

Obnovuju diskuzi

Dlouhodobě válčím s únavou (mám dvě děti - 4 roky a 10 měsíců, moc toho tedy nenaspím). Začíná jaro, tak bych potřebovala nějak nakopnout. Co vám pomáhá? Berete nějaké vitamíny, doplňky? Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
7.3.17 14:20

@zzuza jo tak to by mne taky zajímalo. já jsem poslední dny na odpadnutí. spala bych furt. ono asi by nejvíc pomohlo se právě vyspat. když se přemůžu a trošku si aspon zacvičím, např. venku, když vozím jednoho v kočáru a druhého hlídám, tak ej mi hned líp, ale to se musím na startu přemoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
13.3.21 07:10

Ahoj, mám 3 děti a dobře jsem se nevyspala už nějakých 6 let… :lol: ale poslední tak 2 týdny mám fakt extrémní únavu. Ráno vstávám na 3.-4. zvonění budíku resp. třeba slyším, že nejmladší brečí, ale trvá mi, než se donutím úplně probudit. Přes den usínám např. u kojení, po obědě jsme taky hrozně ospalá…Odpoledne chodíme na procházku a to mě aspoň trochu probere, ale stejně už po 9. večer opět usínám a stojí mě veliké přemáhání, abych uklidila kuchyň, umyla se, uklidila koupelnu a šla spát. Klasicky spím zhruba od 22 do 5.30, s tím, že nejmladší se budí cca 4-6 x za noc a takhle to mám fakt už roky.
Jinak mi nic moc není, akorát manžel a tchýně, co se občas staví, se mě neustále ptají, jestli mi není zle, že vypadám nemocně :oops:, to pozoruju ale už tak od ledna. Začala jsem se cpát vitamínem C a železem, páč trpívám na anémii, sem tam zobnu b komplex a déčko.
Dlouho jsem ani nebyla nemocná až na Covid kolem Vánoc - lehký průběh bez teplot, jenom rýma, trošku kašel a bolest svalů asi týden.
Poradíte mi prosím, co by mohlo pomoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová