Jde odpustit nevěru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
16.10.15 19:48
@Rolin píše:
Když člověk nevěru tutlá, to není podraz? V čem je to jiné? Že to partnerce neřekne, protože se chce vyhnout scénám? Proto je statečnější než ten, který se přizná (protože, jak tady někteří píšou, ten kdo se přizná, je přece srab :jazyk: ). Nehledě na to, že nepřiznání nevěry neznamená, že se o ní partner nedozví. Pochybuju, že ten, kdo se o nevěře svého partnera dozví od známých, je na tom tak nějak psychicky lépe, než když by mu to řekl partner. A pokud jde o tu nejhorší zradu a ránu, kterou může někdo svému partnerovi zasadit, tak musíš rozlišovat, o co jde. Zakladatelka nepíše o tom, že by její partner měl stálou milenku a chtěl se rozvést, právě naopak.Nehledě na to, že se stávají horší věci než je jednorázová nevěra. Např. když muž opustí partnerku proto, že porodila postižené dítě, a on to nedal. Potom se ti jednorázová nevěra zdá jako prkotina.

Podraz je to, že se vůbec nevěry dopustil. Když už „se stalo“, a je jedno, jestli to bylo v opilosti, v nevěstinci, na večírku a pod., tak je jistě mneší zlo se s tím vyrovnat po svém sám, než se „hrdinsky“ přiznat a hned rovnou manželce. Proto, že se chtěl vyhnout scénám??? :nevim: Scény bych čekala, pokud by třeba zapoměl na výročí svatby, ale po přiznání nevěry, i když o to třeba ani manželka nestojí, následuje většinou absolutní ztráta důvěry a rozpad rodiny, mimo jiné. Jistě, že by se to třeba stejně dozvěděla od někoho jiného,/anebo třeba taky ne/,pak by bylo dost času na to, aby se mohl přiznat, anebo „zatloukat, zatloukat, zatloukat“. Ano, vždy se může stát ještě něco horšího. Mimochodem, nevím, kolik znáš mužů, kteří opustili manželku, proto že porodila postižené dítě. Já ani jednoho, ale znám tisíce případů, kdy se někomu rozpadlo manželství po provalené nevěře. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.10.15 19:54
@KalamityJohn píše:
Chlap má bejt i oporou a ochranou. Když si někde bokem vrzne a pak jí to vykecá, tak tuhle roli neplní. Jasně zrada vztahu atp, ale hlavně jí hodí takovýhodle špeka.To je furt to samý kolem dokola, dobrej šéf seračky zhora do určité míry zadržuje, místo aby je kydal na své podřízené, dobrej táta svoje děti taky do určité míry blokuje před světem, dobrej partner svoje trouble, který si zavinil sám díky neposednýmu poklopci na svou partnerku nehodí. To z nich právě dělá šéfy, táty, partnery.

Přesně jsi to vystihl. Takto uvažuje správný chlap, který si je vždy a za každých okolností vědom, jaká na jeho bedrech leží zodpovědnost. Pokud někdo neudrží poklopec na uzdě, tak ať se nežení, anebo ať se postará, aby kvůli tomu nezničil svoji rodinu, potažmo život několika lidem. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
16.10.15 19:56
@Honza 12 píše:
Toť celý princip.. Nechápu jak někdo v dobrovolném přiznání spatřuje polehčující okolnost. Když partnerku miluju, tak jí přece neublížím tím, že jí řeknu, že jsem zahnul..

Přesně tak. Souhlasím s tebou. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
16.10.15 19:59

Jste tu docela radikalni v tom, jake mel partner zakladatelky zamery, kdyz se ji s neverou sveril. Pusobi to, jako by jste videli dotycnemu do hlavy a srdce, to me zarazi. Muze to opravdu tak byt jak pisete, ale co kdyz to treba bylo i tak, ze spravne citi, ze ve vztahu je potreba intimita na vsech urovnich a ze tim, ze bude neco, co povazuje za spatne pred partnerkou tajit, tak ten vztah ohrozi jeste vic. Treba se obaval, ze se od sebe oddali a stejne to fakt skonci. To je jenom teorie, ale vzdycky me prijde podezrele, kdyz se lidi nejak radikalne shodnou na nejakym odsouzeni druhyho cloveka, tak si dovoluju nadhodit jinou alternativu…

• Citovat
  • Upravit
30212
16.10.15 20:13
@KayaRepublic píše:
Jste tu docela radikalni v tom, jake mel partner zakladatelky zamery, kdyz se ji s neverou sveril. Pusobi to, jako by jste videli dotycnemu do hlavy a srdce, to me zarazi. Muze to opravdu tak byt jak pisete, ale co kdyz to treba bylo i tak, ze spravne citi, ze ve vztahu je potreba intimita na vsech urovnich a ze tim, ze bude neco, co povazuje za spatne pred partnerkou tajit, tak ten vztah ohrozi jeste vic. Treba se obaval, ze se od sebe oddali a stejne to fakt skonci. To je jenom teorie, ale vzdycky me prijde podezrele, kdyz se lidi nejak radikalne shodnou na nejakym odsouzeni druhyho cloveka, tak si dovoluju nadhodit jinou alternativu…

Nejde o záměry a o to jak to on cítí. Když jí to řekne, tak to jí prostě a jednoduše ublíží.. Takže za mě pokuď udělá moje ženská chybu, tak aď mě neubližuje.. Obecně nemám rád ubližování a jsem pro spravedlnost.. Nevím proč by selhání a nevěra, která byla opravdu pro nevěrníka chybou a nemá se opakovat, mě měla ubližovat? Proč se to mám dozvědět a trpět? Pokuď mě miluje a chce bejt se mnou tak mě to říkat nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
16.10.15 20:20
@KayaRepublic píše:
Řekl mi to prý proto, že měl hrozné výčitky a nemohl to dál tajit. Brečel při tom, říkal jak toho strašně lituje.
neřekla bych že tato citace z úvodního příspěvku se dá vyložit způsobem jak píšeš ty - intimita ve vztahu na všech úrovních… ;)
takto komplikovaně neuvažuje někdo kdo pak brečí a lituje..
navíc ano - intimita ve vztahu jistě ale má být součástí té intimity i očištění mého svědomí na úkor bolesti partnera? nemyslím s.. dost na tom, že jsem intimitu narušila nevěrou.. ještě tomu dám korunu tímmto? Ne pokud udělám něco co se neshoduje s mým morálním kreditem a vnímám jako nefér vůči partnerovi musím to napravit ale tím že partnerovi hodím svůj problém na krk toho fakt nedocílím..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Republic
16.10.15 21:13

@jdukolem @Honza 12

Řekl mi to prý proto, že měl hrozné výčitky a nemohl to dál tajit. Brečel při tom, říkal jak toho strašně lituje.

Ja nevim, me to prave prijde podle tohohle tvrzeni, ze to mohlo byt tak i tak… Ale nechci se tu prit o necem, co fakt nemuzu vedet jak bylo…jen me zarazilo, jak hodne jednohlasnych je poslednich par prispevku…vsimla jsem si nejak v zivote, ze takovy jednohlasny souhlas taky muze znamenat fatalni omyl…to je cele, co jsem chtela rict ;) :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1986
16.10.15 21:34
@Bibi239 píše:
je to spis opacne, kdyz za ni jde a zcistajasna to vybali, tak mu je zcela jasne, jak strasne moc ublizi. To z nej dela spatneho, ne z tech zatloukajicich nejake dobrosrdecne hrdiny.

V tom případě jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet :nevim:. Zbabělci jsou oba, tak proč na jednoho plivat, že je slaboch a druhého poklepávat po ramenou, jak byl ohleduplný k citům své manželky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
16.10.15 21:40
@Honza 12 píše:
Toť celý princip.. Nechápu jak někdo v dobrovolném přiznání spatřuje polehčující okolnost. Když partnerku miluju, tak jí přece neublížím tím, že jí řeknu, že jsem zahnul..

Nevšimla jsem si, že by v tom někdo viděl polehčující okolnost. Poukázala jsem na teorii mé kamarádky (potvrzenou praxí), že u toho, kdo „zatlouká“, většinou nejde o jednorázovou záležitost. Nevidím důvod, proč by ten, kdo přizná nevěru, měl být horší než ten, kdo ji nepřizná. Ale to je proto, že se neshodneme na jednom zásadním názoru - já si na rozdíl od jiných nemyslím, že by muž zatloukal nevěru z nějakých ušlechtilých citů ke své partnerce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.10.15 21:42
@Rolin píše:
V tom případě jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet :nevim:. Zbabělci jsou oba, tak proč na jednoho plivat, že je slaboch a druhého poklepávat po ramenou, jak byl ohleduplný k citům své manželky.

ale ty to nechapes nebo to nechces chapat, spatni jsou oba, ale ten, ktery to vykdaka na sebe sam je jeste o trosicku vetsi sobec.
Nekdy dojde na situaci, kdy obe moznosti jsou spatne a pak je potreba volit mensi zlo. A mensi zlo, obzvlast u jednorazoveho opileckeho uletu, je mlcet jako hrob, srovnat si to v hlave a jit dal. Ookud ma chlap svou manzelku opravdu rad, musi se s tim on poprat, se svym svedomim, ne ji to hodit na hrb a ocistit se jejim odpustenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
16.10.15 22:01
@nostress píše:
Podraz je to, že se vůbec nevěry dopustil. Když už „se stalo“, a je jedno, jestli to bylo v opilosti, v nevěstinci, na večírku a pod., tak je jistě mneší zlo se s tím vyrovnat po svém sám, než se „hrdinsky“ přiznat a hned rovnou manželce. Proto, že se chtěl vyhnout scénám??? :nevim: Scény bych čekala, pokud by třeba zapoměl na výročí svatby, ale po přiznání nevěry, i když o to třeba ani manželka nestojí, následuje většinou absolutní ztráta důvěry a rozpad rodiny, mimo jiné. Jistě, že by se to třeba stejně dozvěděla od někoho jiného,/anebo třeba taky ne/,pak by bylo dost času na to, aby se mohl přiznat, anebo „zatloukat, zatloukat, zatloukat“. Ano, vždy se může stát ještě něco horšího. Mimochodem, nevím, kolik znáš mužů, kteří opustili manželku, proto že porodila postižené dítě. Já ani jednoho, ale znám tisíce případů, kdy se někomu rozpadlo manželství po provalené nevěře. 8)

To je jen psychologická berlička. Nevím o tom = nestalo se to. A pokud jde o tisíce případů, kdy se někomu rozpadlo manželství po provalené nevěře, tak se ani nedivím, když čtu tuhle diskuzi. Chlap zatlouká, zatlouká, zatlouká a hrozně se diví, že když se otevře Pandořina skříňka, tak ženská neustojí jeho bokovku. Protože její muž zatloukal, zatloukal a zatloukal, tak si myslela, že nevěra je jen něco, co se stává těm druhým. Jestli lhát nebo říct pravdu si musí rozhodnout ten, kdo byl nevěrný, a partnerka si pak musí srovnat v hlavě, jak s tím naloží. Těch tvých tisíc případů rozpadu manželství svědčí o tom, že provalená nevěra bolí stejně, jako ta přiznaná, liší se pouze plynutím času. Zjistit kupř. po třech letech, že manželství byla jedna velká iluze, není o nic míň zdrcující, než nevěra přiznaná den poté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
16.10.15 22:17
@Bibi239 píše:
ale ty to nechapes nebo to nechces chapat, spatni jsou oba, ale ten, ktery to vykdaka na sebe sam je jeste o trosicku vetsi sobec.
Nekdy dojde na situaci, kdy obe moznosti jsou spatne a pak je potreba volit mensi zlo. A mensi zlo, obzvlast u jednorazoveho opileckeho uletu, je mlcet jako hrob, srovnat si to v hlave a jit dal. Ookud ma chlap svou manzelku opravdu rad, musi se s tim on poprat, se svym svedomim, ne ji to hodit na hrb a ocistit se jejim odpustenim.

Jenom proto, že jsem jiného názoru než ty, neznamená, že to nechápu nebo nechci chápat. Ostatně to samé bych mohla napsat já o tobě ;).

Jednorázový opilecký úlet - stalo se. Partner se přiznal - stalo se. Partnerka řeší, jestli s ním zůstat, anebo se rozejít. Rada od většiny? Je to blb a slaboch, protože ti to řekl. Kdyby ti to neřekl, byl by „správný chlap“ (@nostress, 19:54). S tímto „černobílým“ viděním polemizuji, ne s tím, co je menší nebo větší zlo, protože to záleží na situaci. Neříct manželce o dlouhodobé opakované nevěře za menší zlo nepovažuji, je to jen oddalování nevyhnutelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
16.10.15 23:55
@Rolin píše:
Neříct manželce o dlouhodobé opakované nevěře za menší zlo nepovažuji, je to jen oddalování nevyhnutelného.

Ale tady šlo zřejmě o jednorázový úlet, takže kdyby se s tím popral sám, tak je velká pravděpodobnost, že by se to nedozvěděla. Nic to sice nemění na tom, že podvádí, ale mohl jí toho ušetřit. A proto je to slaboch, že to přehodil na někoho jiného a on je v klidu, protože se přece přiznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
17.10.15 01:02

No já souhlasím s tím, že to, že svoje bebíčko přehodil na zakladatelku s tím, že u toho brečel a vyváděl, jak je mu to líto, je projev slabošství a nedospělosti. Pokud v nějakém pominutí smyslů udělal něco, co se nedělá, a má problém se s tím srovnat, tak má být chlap a vyžrat si to, co si nadrobil. V tomhle to vidím stejně jako @KalamityJohn . Neboli Bože dej, ať je mi má žena věrná, když nebude, ať se to nedozvím, a když se to dozvím, ať je mi to jedno…
S tím, že mám taky něco odžito, se tedy kloním k tomu zatloukat, zatloukat a zatloukat. Já taky nepotřebuju vědět to, co vědět nepotřebuju. Len žiadne spovede lepšie nič nevedieť…
Jestli odpustit, nezapomenout a jít dál, to se dá těžko poradit někomu cizímu.
Já si myslím, že život přinese těžsí zkoušky a větší problémy, než to, že si jednou někde skoro omylem vrznul a to, co je dnes neřešitelný problém, bude za nějakou dobu problém a ještě za nějakou dobu protivná vzpomínka, míň a míň protivná. Jestli je vše ostatní opravdu tak růžové, jak zakladatelka píše, asi bych jí zvažoval, ale jen ona sama musí v sobě najít odpověď na otázku, jestli to dokáže, povznést se nad to, opravdu, upřímně, aby jí to nežralo zevnitř a nezničilo ten vztah. Není úplně jednoduché to vyřešit, to je jasné, ale dobré na tom je, že to nemusíš vyřešit ani hned, ani za týden. Když nevíš, dej tomu čas, až budeš vědět, budeš vědět, a budeš i vědět, že už víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.10.15 02:15

Hmmm, já jenom zírám, jak uvědomělé chlapy máme tady v diskuzi. :) Jj, to je hned
vidět, že člověk má už „něco odžito“. Život je nejlepší škola. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí