Jde odpustit nevěru?

106
15.10.15 16:07

Jde odpustit nevěru?

Dobrý den. Píšu sem proto, že bych se potřebovala vyzpovídat (nemám to komu říct) a asi i požádat o radu. O co jde - partner se mi po 6letech vztahu před pár dny přiznal, že mi byl nedávno nevěrný. Byl tenkrát opilý a prý nevěděl, co dělá. Řekl mi to prý proto, že měl hrozné výčitky a nemohl to dál tajit. Brečel při tom, říkal jak toho strašně lituje. Pro mě to byla šílená rána… Bolí mě to hrozně moc. V tomhle jsem mu vždycky 100% důvěřovala. A vůbec nevím, co dělat - dát nebo nedat druhou šanci? On mě prosí o odpuštění, když jsem se s ním jednou sešla, viděla jsem, jak je na dně (ale to já taky). Máme společný byt, tak jsem teď u rodičů, ale nemůže to takhle být věčně - do práce musím dojíždět strašně daleko. Nevím, jak bych to vyřešila třeba s bydlením, vše jsme kupovali na půl. Věřím, že by mě tam nechal bydlet, ale nedokážu si představit, být tam sama, v prázdném bytě, kde nikdo nečeká, celé dlouhé dny i noci… Z toho by mi asi hráblo. Vůbec nevím, co dál. Chybí mi, vidím, jak se tím taky trápí, jak se kaje, snaží se to „napravit“ - i když to samozřejmě nejde, ale pořád mám před očima tu představu. Na jednu stranu ho chci zpět, chci věřit, že to prostě v tu chvíli „nebyl“ on, ale na druhou stranu si říkám, jestli se za takovouhle zradu druhé šance vůbec dávají. Odpustily byste? Zkusily byste to znovu? Daly byste druhou a poslední šanci? Popř. pokud jste to některá zažila, jaký pak byl ten vztah? Dá se na to zapomenout, nebo spíš na to přestat myslet? Už opravdu nevím kudy kam, jde mi z toho hlava kolem… Děkuji všem, L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13770
15.10.15 16:11

Já bych druhou šanci, ve vašem případě dala… Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59484
15.10.15 16:12

@Laura215 to s budeš muset v sobě srovnat jestli s nim chceš dál být ale důvěra je zničená. navíc nevim proč tě to blbec říkal, jo vlastně aby ulevil svědomí :cert: :cert: Musíš vědět jaký máš pohled na nevěru a jestli by jsi s nim vůbec dokázala žít a co když to udělá příště?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36
15.10.15 16:15
A až bude znovu opilí tak tě znovu podvede? S timhle chces ted zit? Sice ho milujes, ale budes ted vic podezřívavá a hlavne nesťastná. Poradne to rozmysli. :think:
@Laura215 píše:
Dobrý den. Píšu sem proto, že bych se potřebovala vyzpovídat (nemám to komu říct) a asi i požádat o radu. O co jde - partner se mi po 6letech vztahu před pár dny přiznal, že mi byl nedávno nevěrný. Byl tenkrát opilý a prý nevěděl, co dělá. Řekl mi to prý proto, že měl hrozné výčitky a nemohl to dál tajit. Brečel při tom, říkal jak toho strašně lituje. Pro mě to byla šílená rána… Bolí mě to hrozně moc. V tomhle jsem mu vždycky 100% důvěřovala. A vůbec nevím, co dělat - dát nebo nedat druhou šanci? On mě prosí o odpuštění, když jsem se s ním jednou sešla, viděla jsem, jak je na dně (ale to já taky). Máme společný byt, tak jsem teď u rodičů, ale nemůže to takhle být věčně - do práce musím dojíždět strašně daleko. Nevím, jak bych to vyřešila třeba s bydlením, vše jsme kupovali na půl. Věřím, že by mě tam nechal bydlet, ale nedokážu si představit, být tam sama, v prázdném bytě, kde nikdo nečeká, celé dlouhé dny i noci… Z toho by mi asi hráblo. Vůbec nevím, co dál. Chybí mi, vidím, jak se tím taky trápí, jak se kaje, snaží se to „napravit“ - i když to samozřejmě nejde, ale pořád mám před očima tu představu. Na jednu stranu ho chci zpět, chci věřit, že to prostě v tu chvíli „nebyl“ on, ale na druhou stranu si říkám, jestli se za takovouhle zradu druhé šance vůbec dávají. Odpustily byste? Zkusily byste to znovu? Daly byste druhou a poslední šanci? Popř. pokud jste to některá zažila, jaký pak byl ten vztah? Dá se na to zapomenout, nebo spíš na to přestat myslet? Už opravdu nevím kudy kam, jde mi z toho hlava kolem… Děkuji všem, L.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744

Pokud toho lituje a chce tě zpátky, tak bych to zkusila, sama uvidíš jestli ti to pujde nebo ne, rozejít se mužete vždycky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106

@Markéta80 Tak zase tomu věřím (teda zkouším věřit), že už by to neudělal. Vidím na něm, že se vytrestal sám dost. Ale jde o to, že dopředu prostě nevím, jestli s ním dokážu žít… Vždycky jsem měla na nevěru radikální názor - neodpustit za žádné situace, ale teď, když se s tím potýkám, vidím, že to vůbec není tak jednoznačné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977

@Laura215 Je to slaboch, že se s tím nepopral sám. Já bych nad druhou šancí hodně hodně uvažoval, zda mu ji dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
15.10.15 16:16

@Laura215 Záleží na tom, jak to cítíš, na ničem jiném.
Pokud mu druhou šanci chceš dát, tak to udělej.
Samozřejmě, že to bude nějakou dobu citlivé, ale čas to spraví.

• Citovat
  • Upravit
106
15.10.15 16:16

@bstepanka Myslím na to, kudy chodím… a stále nevím, co dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.10.15 16:18

Partner je ryzí charakter, sám neunesl pocit vinny, tak si ulevil a zničil ti život, super.

Myslím si, že se dá odpustit, nedá se zapomenout a těžko se znovu věří, a většinou tě to nakonec stejně semele. Pokud by nebyly děti, prožila bych si svou bolest a zpět se nevracela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15961
15.10.15 16:19

Až se zase jednou ožere, tak to udělá znovu? :think: :think: Já bych už nevěřila a vím, že bych to nedokázala odpustit. Nesrovnala bych se s tím :-( A nejspíš bych mu to ometala o hlavu jak bych mohla. :oops:

Příspěvek upraven 15.10.15 v 16:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.15 16:19

Nevím jestli odpustit, ale je to blbec. Proč se ti chlubil, když jsi nic netušila. Pokud odpustíš, dej mu to nejdřív pořádně sežrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
15.10.15 16:20

@Laura215 Je to slaboch, hlavně, že jeho dušička má pokoj, hodil to na tebe :(
Zapomenout se na to nedá, přestat myslet ano. Je to těžká volba, nikdy nevíš, jak to mezi sebou ti dva mají.

• Citovat
  • Upravit
15961
@terinka4444 píše:
Partner je ryzí charakter, sám neunesl pocit vinny, tak si ulevil a zničil ti život, super.Myslím si, že se dá odpustit, nedá se zapomenout a těžko se znovu věří, a většinou tě to nakonec stejně semele. Pokud by nebyly děti, prožila bych si svou bolest a zpět se nevracela.

Tak tak :pankac: :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59484

@Laura215 průser je že se tohle nedá z hlavy vymazat a až on někam půjde, zdrží se už tě to bude drtit. Neměl to říkat pokud to bylo jednou ale ne se svěřit. manžel ví jaký mam názor na nevěru takže ne navíc on by se mě taky svěřil jak ho znam :poblion: :poblion:. Já už bych se na ně nemohla podívat a sex to už teda vůbec ne takže by ten vztah stejně byl katastrofa :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí