Jde odpustit nevěru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1986
16.10.15 21:34
@Bibi239 píše:
je to spis opacne, kdyz za ni jde a zcistajasna to vybali, tak mu je zcela jasne, jak strasne moc ublizi. To z nej dela spatneho, ne z tech zatloukajicich nejake dobrosrdecne hrdiny.

V tom případě jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet :nevim:. Zbabělci jsou oba, tak proč na jednoho plivat, že je slaboch a druhého poklepávat po ramenou, jak byl ohleduplný k citům své manželky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
16.10.15 21:40
@Honza 12 píše:
Toť celý princip.. Nechápu jak někdo v dobrovolném přiznání spatřuje polehčující okolnost. Když partnerku miluju, tak jí přece neublížím tím, že jí řeknu, že jsem zahnul..

Nevšimla jsem si, že by v tom někdo viděl polehčující okolnost. Poukázala jsem na teorii mé kamarádky (potvrzenou praxí), že u toho, kdo „zatlouká“, většinou nejde o jednorázovou záležitost. Nevidím důvod, proč by ten, kdo přizná nevěru, měl být horší než ten, kdo ji nepřizná. Ale to je proto, že se neshodneme na jednom zásadním názoru - já si na rozdíl od jiných nemyslím, že by muž zatloukal nevěru z nějakých ušlechtilých citů ke své partnerce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.10.15 21:42
@Rolin píše:
V tom případě jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet :nevim:. Zbabělci jsou oba, tak proč na jednoho plivat, že je slaboch a druhého poklepávat po ramenou, jak byl ohleduplný k citům své manželky.

ale ty to nechapes nebo to nechces chapat, spatni jsou oba, ale ten, ktery to vykdaka na sebe sam je jeste o trosicku vetsi sobec.
Nekdy dojde na situaci, kdy obe moznosti jsou spatne a pak je potreba volit mensi zlo. A mensi zlo, obzvlast u jednorazoveho opileckeho uletu, je mlcet jako hrob, srovnat si to v hlave a jit dal. Ookud ma chlap svou manzelku opravdu rad, musi se s tim on poprat, se svym svedomim, ne ji to hodit na hrb a ocistit se jejim odpustenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
16.10.15 22:01
@nostress píše:
Podraz je to, že se vůbec nevěry dopustil. Když už „se stalo“, a je jedno, jestli to bylo v opilosti, v nevěstinci, na večírku a pod., tak je jistě mneší zlo se s tím vyrovnat po svém sám, než se „hrdinsky“ přiznat a hned rovnou manželce. Proto, že se chtěl vyhnout scénám??? :nevim: Scény bych čekala, pokud by třeba zapoměl na výročí svatby, ale po přiznání nevěry, i když o to třeba ani manželka nestojí, následuje většinou absolutní ztráta důvěry a rozpad rodiny, mimo jiné. Jistě, že by se to třeba stejně dozvěděla od někoho jiného,/anebo třeba taky ne/,pak by bylo dost času na to, aby se mohl přiznat, anebo „zatloukat, zatloukat, zatloukat“. Ano, vždy se může stát ještě něco horšího. Mimochodem, nevím, kolik znáš mužů, kteří opustili manželku, proto že porodila postižené dítě. Já ani jednoho, ale znám tisíce případů, kdy se někomu rozpadlo manželství po provalené nevěře. 8)

To je jen psychologická berlička. Nevím o tom = nestalo se to. A pokud jde o tisíce případů, kdy se někomu rozpadlo manželství po provalené nevěře, tak se ani nedivím, když čtu tuhle diskuzi. Chlap zatlouká, zatlouká, zatlouká a hrozně se diví, že když se otevře Pandořina skříňka, tak ženská neustojí jeho bokovku. Protože její muž zatloukal, zatloukal a zatloukal, tak si myslela, že nevěra je jen něco, co se stává těm druhým. Jestli lhát nebo říct pravdu si musí rozhodnout ten, kdo byl nevěrný, a partnerka si pak musí srovnat v hlavě, jak s tím naloží. Těch tvých tisíc případů rozpadu manželství svědčí o tom, že provalená nevěra bolí stejně, jako ta přiznaná, liší se pouze plynutím času. Zjistit kupř. po třech letech, že manželství byla jedna velká iluze, není o nic míň zdrcující, než nevěra přiznaná den poté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
16.10.15 22:17
@Bibi239 píše:
ale ty to nechapes nebo to nechces chapat, spatni jsou oba, ale ten, ktery to vykdaka na sebe sam je jeste o trosicku vetsi sobec.
Nekdy dojde na situaci, kdy obe moznosti jsou spatne a pak je potreba volit mensi zlo. A mensi zlo, obzvlast u jednorazoveho opileckeho uletu, je mlcet jako hrob, srovnat si to v hlave a jit dal. Ookud ma chlap svou manzelku opravdu rad, musi se s tim on poprat, se svym svedomim, ne ji to hodit na hrb a ocistit se jejim odpustenim.

Jenom proto, že jsem jiného názoru než ty, neznamená, že to nechápu nebo nechci chápat. Ostatně to samé bych mohla napsat já o tobě ;).

Jednorázový opilecký úlet - stalo se. Partner se přiznal - stalo se. Partnerka řeší, jestli s ním zůstat, anebo se rozejít. Rada od většiny? Je to blb a slaboch, protože ti to řekl. Kdyby ti to neřekl, byl by „správný chlap“ (@nostress, 19:54). S tímto „černobílým“ viděním polemizuji, ne s tím, co je menší nebo větší zlo, protože to záleží na situaci. Neříct manželce o dlouhodobé opakované nevěře za menší zlo nepovažuji, je to jen oddalování nevyhnutelného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3977
16.10.15 23:55
@Rolin píše:
Neříct manželce o dlouhodobé opakované nevěře za menší zlo nepovažuji, je to jen oddalování nevyhnutelného.

Ale tady šlo zřejmě o jednorázový úlet, takže kdyby se s tím popral sám, tak je velká pravděpodobnost, že by se to nedozvěděla. Nic to sice nemění na tom, že podvádí, ale mohl jí toho ušetřit. A proto je to slaboch, že to přehodil na někoho jiného a on je v klidu, protože se přece přiznal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
17.10.15 01:02

No já souhlasím s tím, že to, že svoje bebíčko přehodil na zakladatelku s tím, že u toho brečel a vyváděl, jak je mu to líto, je projev slabošství a nedospělosti. Pokud v nějakém pominutí smyslů udělal něco, co se nedělá, a má problém se s tím srovnat, tak má být chlap a vyžrat si to, co si nadrobil. V tomhle to vidím stejně jako @KalamityJohn . Neboli Bože dej, ať je mi má žena věrná, když nebude, ať se to nedozvím, a když se to dozvím, ať je mi to jedno…
S tím, že mám taky něco odžito, se tedy kloním k tomu zatloukat, zatloukat a zatloukat. Já taky nepotřebuju vědět to, co vědět nepotřebuju. Len žiadne spovede lepšie nič nevedieť…
Jestli odpustit, nezapomenout a jít dál, to se dá těžko poradit někomu cizímu.
Já si myslím, že život přinese těžsí zkoušky a větší problémy, než to, že si jednou někde skoro omylem vrznul a to, co je dnes neřešitelný problém, bude za nějakou dobu problém a ještě za nějakou dobu protivná vzpomínka, míň a míň protivná. Jestli je vše ostatní opravdu tak růžové, jak zakladatelka píše, asi bych jí zvažoval, ale jen ona sama musí v sobě najít odpověď na otázku, jestli to dokáže, povznést se nad to, opravdu, upřímně, aby jí to nežralo zevnitř a nezničilo ten vztah. Není úplně jednoduché to vyřešit, to je jasné, ale dobré na tom je, že to nemusíš vyřešit ani hned, ani za týden. Když nevíš, dej tomu čas, až budeš vědět, budeš vědět, a budeš i vědět, že už víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.10.15 02:15

Hmmm, já jenom zírám, jak uvědomělé chlapy máme tady v diskuzi. :) Jj, to je hned
vidět, že člověk má už „něco odžito“. Život je nejlepší škola. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
17.10.15 08:03
@Dirndljager píše: ........... jestli to dokáže, povznést se nad to, opravdu, upřímně, aby jí to nežralo zevnitř a nezničilo ten vztah. Není úplně jednoduché to vyřešit, to je jasné, ale dobré na tom je, že to nemusíš vyřešit ani hned, ani za týden. Když nevíš, dej tomu čas, až budeš vědět, budeš vědět, a budeš i vědět, že už víš…

To je asi to jediné, co může kdokoli zakladatelce poradit. Jen bych dodal, že to zvýrazněné je opravdu důležité. Znám vztahy kdy i „menší“ provalený problém, na starý kolena proměnil hezký vztah v peklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
17.10.15 14:56
@jipo píše:
Ale tady šlo zřejmě o jednorázový úlet, takže kdyby se s tím popral sám, tak je velká pravděpodobnost, že by se to nedozvěděla. Nic to sice nemění na tom, že podvádí, ale mohl jí toho ušetřit. A proto je to slaboch, že to přehodil na někoho jiného a on je v klidu, protože se přece přiznal.

Ano, já vím. Té části mého příspěvku, kterou jsi vytrhnul z kontextu, předcházelo sedm (byť stručných) vět ;).

Pokud jde o myšlenkové pochody partnera zakladatelky, ty neznáme nikdo z nás, takže teze, že „on je v klidu“, je jen domněnka, která může a nemusí být pravdivá. Pro mě chlap, který nevěru nepřizná, není o nic menší prevít, než ten, který nevěru přizná. Nehledě na to, že jednou či později se partnerka o nevěře svého partnera stejně dozví (pokud mohu soudit z příkladů v mém okolí, tak to zpravidla pozná podle změny chování partnera). Ale může se pak utěšovat myšlenkou, že má doma správného a uvědomělého chlapa, který už si něco odžil a na ty dva tři roky jí uchránil od nepříjemností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
17.10.15 15:21

Všichni tady říkáte, jaký je to slaboch. Když to neřekne, partnerka se to pravděpodobně nedozví a on nic neriskuje. Pokud to řekne, riskuje všechno - totální ztrátu důvěry a ztrátu partnerky. Je tedy slabošství to neříct? Nebo je slabošství to říct, přehodit na partnerku, ale riskovat všechno?

Stejně ho nikdo neznáte:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.10.15 15:31
@adusinka píše:
Všichni tady říkáte, jaký je to slaboch. Když to neřekne, partnerka se to pravděpodobně nedozví a on nic neriskuje. Pokud to řekne, riskuje všechno - totální ztrátu důvěry a ztrátu partnerky. Je tedy slabošství to neříct? Nebo je slabošství to říct, přehodit na partnerku, ale riskovat všechno?Stejně ho nikdo neznáte:))

Nevím, jestli je to slabošství. Možná jenom nedomyslel dopad svého přiznání.
Zřejmě to ani nemusí být špatný člověk. Prostě alkohol odstraňuje přirozené
zábrany a chlapec to zřejmě nezvládl. Morální kocovina druhý den poté ho dohnala k přiznání. I tak by se to dalo definovat. Osobně ho nesoudím, prostě se to nemělo stát. Teď už záleží na tom, jestli to oba usojí, nebo ne. Každopádně to narušilo jejich vztah a zbytečně ublížilo zakladatelce. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
565
17.10.15 15:35

@nostress Je to těžký. Tady není žádné řešení úplně dobré. Zatajení je špatné, přiznání je špatné. Když ho opustí, může si jednou najít i daleko horšího. Když ho neopustí, bude se s tím užírat. Prostě musí nějakou variantu risknout a buď to vyjde nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.10.15 15:48
@adusinka píše:
@nostress Je to těžký. Tady není žádné řešení úplně dobré. Zatajení je špatné, přiznání je špatné. Když ho opustí, může si jednou najít i daleko horšího. Když ho neopustí, bude se s tím užírat. Prostě musí nějakou variantu risknout a buď to vyjde nebo ne.

Asi tak. Držím jim palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
17.10.15 16:53

Nevim, me pripada, ze tu o tom teoretizuji lide, kteri to nezazili a nemami zadnou osobni zkusenost… @Rolin jednou driv ci pozdeji se partnerka o nevere stejne dozvi? Holka, klidne dal ver na pohadky, ale o jednorazove nevere tohoto typu-ulet, chyba, se nemas sanci dozvedet nikdy, pokud se to pravidelne neopakuje, a pokud ten onen dokaze drzet jazyk za zuby kdyz uz nedokaze udrzet ptaka v gatich. Nebo myslis, ze se jeste za par let bude probouzet zpoceny hruzou, co to provedl? Prd, za nejakou dobu si na to uz ani nevzpomene. A to je v poradku. Proto bych d. o.b. r.e. zvazil, jestli kvuli tomu nicit jinak dobry vztah. V dlouhodobych vztazich je to s temi hodnota k jinak a takovahle vec zapadne, zivot toho tolik prinasi.
@adusinka podle me je to slabosstvi. Udelal neco blbe, a ta moralni kocovina, jak asi spravne rika @nostress ho drtila tak, ze to neustal, rekl to partnerce a tu to slozilo. Zbytecne. Co cekal, ze mu rekne ze to nevadi, pohoda jedem dal a nebude ji to trapit? Kdyby dokazal toho cerva svedomi, co hloda v dusi, ustat jako chlap, tak mohla zit dal stastna a spokojena. Ano, trochu v nevedomosti, ale spokojena. A za cas to nebude moc znamenat. Ja to nechci omlouvat, ale nekdo tu napsal dobre - nekdy se ro semele tak, ze zadna moznost neni dobra, je potreba zvolit to mensi zlo. A podle me je to to, nebourat partnerce jeji svet pro vlastni selhani.
Ostatne kolik holek, ktere zazily neveru partnera, tu pise, ze chtely vedet, nejlepe vsechno, a jaka to byla chyba, ze kdyby radsi nevedely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí