Jde odpustit nevěru?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
17.10.15 16:58

@Dirndljager
Souhlsím s tebou. Říká se, že nevědomost je sladká. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
17.10.15 21:20

@Dirndljager Tak to ti připadá špatně, chlapče ;).

Aby se partnerka o nevěře nedozvěděla, musel by držet jazyk za zuby nejenom partner, ale i osoba, s níž partnerku podvedl, a hlavně okolí (od koho myslíš, že jsem se o nevěře ex-partnera dozvěděla já?). A je naivní si myslet, že když „zatloukající“ chlap typu „nedokáže udržet ptáka v gatích“, spáchá jednorázový úlet, že to tak bude do konce života.

Pokud chce někdo ničit vztah kvůli jednorázové přiznané nebo nepřiznané nevěře, je to jeho volba. Já nic takového zakladatelce neradila, naopak. Takže mi tak nějak přijde, že ty o koze a já o voze :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22079
19.10.15 12:50
@nostress píše:
Hmmm, já jenom zírám, jak uvědomělé chlapy máme tady v diskuzi. :) Jj, to je hned
vidět, že člověk má už „něco odžito“. Život je nejlepší škola. ;)

Aspoň k něčemu jsou ty roky dobrý :think:

Ale stejně jsou to asi takový rady, jako vysvětlovat někomu kdo chytá balanc na ledový klouzačce jak to má dělat.

Když baba drapne chlapa řácky za koule tak to dá sakra práci udělat co je správný sub specie aeternitatis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
19.10.15 19:24
@KalamityJohn píše:
Aspoň k něčemu jsou ty roky dobrý :think:

Ale stejně jsou to asi takový rady, jako vysvětlovat někomu kdo chytá balanc na ledový klouzačce jak to má dělat.

Když baba drapne chlapa řácky za koule tak to dá sakra práci udělat co je správný sub specie aeternitatis.

To je pravda, ale takoví, kteří dokážou odolat, mají můj respekt. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
19.10.15 21:25

@KalamityJohn Taky zatloukáš, co :lol:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22079
20.10.15 11:32
@Rolin píše:
@KalamityJohn Taky zatloukáš, co :lol:?

To už je dávno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
20.10.15 11:35

@KalamityJohn A je to venku! :D :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22079
20.10.15 12:18
@Rolin píše:
@KalamityJohn A je to venku! :D :kytka:.
:jazyk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22079
20.10.15 12:27

Bylo to fajn, ale jsem rád, že z toho nebyl průser. Už bych do podobný situace nešel, nestojí to za to. Člověka to zbytečně rozhodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
20.10.15 13:15
@KalamityJohn píše:
Bylo to fajn, ale jsem rád, že z toho nebyl průser. Už bych do podobný situace nešel, nestojí to za to. Člověka to zbytečně rozhodí.

I tak jseš frajer, že to dokážeš přiznat. Ale stejně, měl jsi tehdy velkou kliku, že se to neprovalilo. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.15 13:25

Za mě teda vždycky rozhodně lepší přiznání než zatloukání. Pokud s někým žiju, jsme parťáci. Že se někomu splaší hormony a v alkoholovém opojení spáchá… hm, úlet - budiž. (Hlavně, jestli si v opilosti vzpomněl na ochranu; pokud ne, uplatnit příslušná bezpečnostní opatření). Daleko nebezpečnější pro vztah mi připadá citová angažovanost, a k té může dojít i bez pohlavního styku. I lhaní a zatloukání mi přijde nebezpečnější. Pokud mi partner na otázku odpoví, že dřepěl s kamarádama na fotbale, zatímco ve skutečnosti hobloval nějakou paní - to je špatná varianta.

Sex jako takový se strašně přeceňuje, mi připadá. :D

• Citovat
  • Upravit
1456
20.10.15 14:24
@Anonymní píše:
Za mě teda vždycky rozhodně lepší přiznání než zatloukání. Pokud s někým žiju, jsme parťáci. Že se někomu splaší hormony a v alkoholovém opojení spáchá… hm, úlet - budiž. (Hlavně, jestli si v opilosti vzpomněl na ochranu; pokud ne, uplatnit příslušná bezpečnostní opatření). Daleko nebezpečnější pro vztah mi připadá citová angažovanost, a k té může dojít i bez pohlavního styku. I lhaní a zatloukání mi přijde nebezpečnější. Pokud mi partner na otázku odpoví, že dřepěl s kamarádama na fotbale, zatímco ve skutečnosti hobloval nějakou paní - to je špatná varianta.Sex jako takový se strašně přeceňuje, mi připadá. :D

Tak tvůj pohled je klasicky ženský. Ženskou víc ohrožuje citová nevěra, protože ta hrozí, že jí chlap odejde a ona zůstane s děckama sama. Chlapům ale víc vadí samotný sex při nevěře, než citová angažovanost, protože jím pak hrozí výchova kukačky. V případě, že se sním zamilovaná ženská rozejde a odejde za milencem, jím to nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
20.10.15 14:37
@Anonymní píše:
Za mě teda vždycky rozhodně lepší přiznání než zatloukání. Pokud s někým žiju, jsme parťáci. Že se někomu splaší hormony a v alkoholovém opojení spáchá… hm, úlet - budiž. (Hlavně, jestli si v opilosti vzpomněl na ochranu; pokud ne, uplatnit příslušná bezpečnostní opatření). Daleko nebezpečnější pro vztah mi připadá citová angažovanost, a k té může dojít i bez pohlavního styku. I lhaní a zatloukání mi přijde nebezpečnější. Pokud mi partner na otázku odpoví, že dřepěl s kamarádama na fotbale, zatímco ve skutečnosti hobloval nějakou paní - to je špatná varianta.Sex jako takový se strašně přeceňuje, mi připadá. :D

Za mě tedy rohdoně zatloukání.

Co by mi to přineslo, kdybych se dozvěděla o nějakém úletu partnera v opilosti?
Nic dobrého.
Pokud se to stane, nechci to vědět.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.10.15 14:52
@Jabadabadu píše:
Tak tvůj pohled je klasicky ženský. Ženskou víc ohrožuje citová nevěra, protože ta hrozí, že jí chlap odejde a ona zůstane s děckama sama. Chlapům ale víc vadí samotný sex při nevěře, než citová angažovanost, protože jím pak hrozí výchova kukačky. V případě, že se sním zamilovaná ženská rozejde a odejde za milencem, jím to nehrozí.

Nu, tohle nijak nerozporuju… :D Já jen prostě, že když se zakladatelka ptá, jestli lze odpustit nevěru, tak za sebe tvrdím, že jo. Záleží ovšem velmi na okolnostech, protože až podle kontextu „nevěra“ začne znamenat to či ono.

@Meha píše:
Za mě tedy rohdoně zatloukání.Co by mi to přineslo, kdybych se dozvěděla o nějakém úletu partnera v opilosti?
Nic dobrého.
Pokud se to stane, nechci to vědět.

Myslím, že tohle je opravdu člověk od člověka. Pro někoho je lepší to nevědět, pro někoho lepší vědět. Za důvody, proč vědět, považuju např.:

• nemusím se bát, že budu v celém okolí (které to ví dávno přede mnou) za blbečka nebo chudinku
  • informováním o nevěře získávám možnost (spolu)rozhodovat o dalším vývoji situace (a svého života); dokud nic nevím, nemůžu o ničem rozhodnout a o vlivu nevěry na náš vztah rozhoduje pouze partner
  • prosté sdílení průšvihu. Jako partneři bychom měli pokud možno všechny závažné problémy sdílet. Čím zásadněji může nevěra se vztahem zamávat, tím spíš bychom o ní měli oba vědět.

Jen pro dokreslení situace dodávám, že výše uvedené mám odzkoušené i v praxi (2×), nejsou to jen nějaké teoretické zásady, které by nepřežily první střet s realitou. :mrgreen:

anonym (doufám) z 13:25

• Citovat
  • Upravit
14642
20.10.15 14:55
@Anonymní píše:
Myslím, že tohle je opravdu člověk od člověka. Pro někoho je lepší to nevědět, pro někoho lepší vědět. Za důvody, proč vědět, považuju např.:
  • nemusím se bát, že budu v celém okolí (které to ví dávno přede mnou) za blbečka nebo chudinku
  • informováním o nevěře získávám možnost (spolu)rozhodovat o dalším vývoji situace (a svého života); dokud nic nevím, nemůžu o ničem rozhodnout a o vlivu nevěry na náš vztah rozhoduje pouze partner
  • prosté sdílení průšvihu. Jako partneři bychom měli pokud možno všechny závažné problémy sdílet. Čím zásadněji může nevěra se vztahem zamávat, tím spíš bychom o ní měli oba vědět.

Jen pro dokreslení situace dodávám, že výše uvedené mám odzkoušené i v praxi (2×), nejsou to jen nějaké teoretické zásady, které by nepřežily první střet s realitou. :mrgreen:

anonym (doufám) z 13:25

Nechci ti vyvracet tvůj názor, ale pokud to máš už několikrát „vyzkoušené“, tak to může svědčit i o tom, že když partner zjistí, že mu stejně pokaždé odpustíš, tak co by si lámal hlavu s nějakou věrností. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí