Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jasněji ti to vyjádřit ani nemohl - blok = nechci už žádný kontakt. Můžeš mu “napsat” dopis, kde to ze sebe dostaneš, ale nepošleš mu ho.
Já sama považuji blokování za úplně krajní řešení, pokud se ke mně někdo zachová opravdu špatně a soustavně mi jeho chování ubližuje. Ale i tak to dotyčnému nejprve řeknu. Jinak mi to přijde dětinské. Ale hele, ber to jako odpověď. Nepíše, co se mezi vámi stalo, ale evidentně nemá žádný zájem to řešit. Nemá ani dostatek slušnosti na to, aby ti řekl, že už to řešit nechce a nechce s tebou být v kontaktu. Pokud jsi ho nějak extrémně neuháněla a neudělala mu něco opravdu zlého, tak to o něm vypovídá hodně. A i kdyby se mi po čase ten člověk ozval, tak už bych mu neodpovídala, protože po tomto by si nezasloužil ani minutu mého času.
Příspěvek upraven 27.10.24 v 15:48
@izabe píše: Více
Dekuju, to je dobrý nápad. To jsem udělala nekdy když mi bylo asi 20, po 3 letech takové napůl platonicke lásky s mým kamarádem, a pak jsem mu dokonce napsala, že mu to chci předat.. on mi napsal, že už je někde jinde (měl v plánu jet studovat do zahraničí) a v tu chvíli jsem mu už ani neměla potřebu dopis dávat a uklidnila jsem se. Třeba to zafunguje i teď.
@Livi92 píše: Více
Já mám taky máslo na hlavě, ale vadí mi ze aspoň nenapsal něco ve smyslu, už mi nepis, nechci to řešit, ani nic podobného.
Tahle doba je opravdu pro slabochy. Blokace ![]()
Bez internetu a chytrých telefonů bylo líp. Fakt že jo. Teď nikdo neumí mluvit, problémům čelit. Nech to bejt. Nemá to cenu.
Jsem opravdu šťastná, že jsem část života mohla žít normálně bez elektroniky. Teď tomu taky občas propadnu a je to na psychiku náročný.
@Zeoli píše: Více
Ale prosím tě. „Blokaci“ jsem provozovala roky před mobilem. Prostě začneš se dotyčnému vyhýbat anebo ho ignorovat.
Kolik ti je, panebože? Umíš si přeložit „hlavní sdělení“, které jasně znamená „dej mi pokoj“. A to stačí.
Zablokoval si tě správně - začala bys to zase řešit a ním.
Já tě naprosto chápu. Aktuálně si procházím rozchodem s pravděpodobně narcisem, kde mi z našich posledních rozhovorů bylo na blití. Chápu, že je těžké se smířit s tím, že někdo s kým máš hezkou historii, se najednou zachová takto, taky mi to straší v hlavě a mám problém se z toho vzpamatovat, ale pro tvoje vlastní dobro se na to fakt vykašli. Dal ti jasný signál.
@Mango_Lassi píše: Více
No jasný, ale před tím jsi se rozešla a řekla mu to osobně.
@Zeoli píše: Více
Ne. Se mnou se rozešel a nic mi neřekl.
přestal se ozývat. Dnes už si vůbec nepamaju ani, jak se jmenoval.
@broskvová zmrzlina píše: Více
Moc složité. Dokážeš podle nezájmu odhadnout, že už tě vidět nechce.
@Livi92 píše: Více
Podepisuju. Drž se (a ty, zakladatelko, taky)! Takhle mě vyghostovala první láska, naprosto mě to tenkrát zlomilo. Teď zpětně vidím, že jsem o nic nepřišla, ale ten pocit nedořešeného mi nedal dlouho spát.
@broskvová zmrzlina píše: Více
Já to mám stejně, je mi z toho hrozně úzko.
Měli jsme nějaké
Příspěvek upraven 31.10.24 v 17:03