Zůstat ve vztahu, nebo jít dál?

Anonymní
25.10.24 21:19

Zůstat ve vztahu, nebo jít dál?

Jdu si primárně pro radu. Nevím, jestli mám zůstávat s přítelem. Poslední dobou to dost skřípe, připadám si nedoceněná, doma se snažím dělat všechno, aby měl všechno. už mám pocit, že jsem emočně i oploštěná, chybí mi pozornost, to přijde jen, když chce se*x. Nepostavil se za mě v jeho rodině při konfliktu, naopak mi řekl, že řeším kraviny, na instagramu sleduje dost holek, lajkuje polonahé fotky… snažím se vše polykat, ať se nehádáme, ale čím víc přemýšlím, tím víc cítím, že mě to asi vysává… Přitom si se mnou chce koupit pozemek, stavět dům atp. Nejradši bych mu dala nějak nůž na krk, aby si uvědomil, že se musí změnit, nebo tohle nebudu chtít…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35944
25.10.24 21:38

Hlasuji pro jít dál..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3059
25.10.24 21:45

Jak dlouho spolu jste? Já bych zdrhala dokud nejsou závazky.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
25.10.24 21:49

Ale lidi se nemění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
26.10.24 07:11

Bude hůř, nezůstávala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42537
26.10.24 08:19

Pokud nemáte společné závazky, řešila bych to rozchodem. Ani pozemek s chaloupkou snů by mě nezastavil, na co to je, když je chlap na houno 8o.
A bude to jen horší. Predstav si vás za 10 let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
26.10.24 08:36

Pokud ses s ním o tom pokoušela v klidu popovídat a nevedlo to nikam, pak rozchod zní jako nejlepší řešení.

Jestli jsi mu neřekla, co všechno v tobě zůstává a co tě trápí, měla bys to udělat a třeba mu i říct, že jsou to faktory, které by vás mohly rozdělit. Pak je na něm, jak se zařídí. Jeho chování po takovéto promluvě ti řekne hodně, hlavně to, jestli je čas jít dál, protože kdyby ho to trápilo a chtěl by být lepší, bude se snažit. Ukáže ti to, jak moc mu na tom vztahu záleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
454
26.10.24 08:42
@Anonymní píše: Více

Je lehke poradit rozchod, ale v kazdem vztahu je neco. Zde ti vadi popsane problemy, ale nikdo ti nezaruci, ze to jinde nebude treba jeste horsi. Lide se meni jen kdyz oni samotni chteji, tim, ze das nekomu nuz na krk nezajistis to, ze se zmeni, pri nejlepsim zaridis jen to, ze se zacne pretvarovat.
Ale necekej, ze v jinych vztazich nejsou problemy a kdyz ti nekdo rekne, ze ma bezproblemovy vztah tak bud lze a nebo je jen otazka casu, nez se nejaky problem objevi. A s prichodem spolecnych zavazku a deti se to jen vyhroti. Neni dobre se upinat na vztah, hlavne nebud na vztahu zavisla ani emocne, ani financne a ani nijak janak. Vetsina vztahu se stejne nakonec rozpadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1807
26.10.24 09:51

Teď mě nechápejte špatně, ale problém tu máte vy, ne on. Děláte všechno, aby měl všechno. Což znamená, že děláte i věci, které vlastně dělat nechcete, protože se chcete zavděčit a očekáváte za to, že vám bude oplácet stejně a že to bude mít pozitivní vliv na váš vztah (např. vás nebude podvádět a budete pro něj ta nej). Takhle to nefunguje. To je recept na to, aby si vás nevážil a mávl nad vámi rukou. Proč? Protože ví, že někdo, kdo se může tak přetrhnout, aby mu dal vše, o něj nebude chtít přijít a odpustí mu i to, co by mu jiná, sebevědomá žena, neodpustila. Pro tu by se nejspíš snažil úplně jinak. Protože by mu hrozilo, že se zvedne a půjde dál… Asi přišel čas na to, abyste si uvědomila, co skutečně chcete a došla si pro to. I za cenu toho, že možná ztratíte tohoto přítele. Anebo můžete dál takto „podlézat“ každému chlapovi a pak se zlobit na ně. Ale nikam se nedostanete, protože to si svým přístupem děláte sama, to není jejich vina ani zodpovědnost. Naučte se chovat ve vztahu autenticky, dělat jen to, co doopravdy pro druhého chcete, nic za to nečekat, vyjadřovat nesouhlas, být připravená odejít, pokud to jinak nepůjde… Zkrátka musíte pochopit, že vaše potřeby a touhy jsou ve vztahu stejně podstatné jako jeho. Nejste tu od toho, abyste ty jeho naplňovala a skákala kolem něj jako druhá máma a sama pro sebe nic nebrala. Tam je celý ten problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
k22
399
26.10.24 10:23

Dievca, robis to zle. „připadám si nedoceněná, doma se snažím dělat všechno, aby měl všechno.“ Vo vztahu mas davat i brat. Ak davas vsetko a nedas partnerovi priestor aby aj on vkladal nieco do vztahu, ziadny noz na krk ti nepomoze. Proste UBER a rob len co ta bavi a co chces. Nie si jeho mama aby si robila pre neho vsetko a on neni kri.pel, aby sa nedokazal o seba postarat aj saam.

Mas skvelu moznost sa nieco naucit. Ano, mozes sa aj roziist ale ked budes robit to istee (vsetko) aj v nasledujucom vztahu, hadaj co? Bude to rovnako na hov.no ako v tomto. Chvilu si chlapca nechaj, uber, zameraj sa viac na seba a svoje aktivity, nieco sa ti nepaci POVEDZ TO pre boa, preco by ste sa nemohli pohadat? Ako inak ma chlap vediet, ze nieco chces inak, ked drzis hu.bu? Bud sama sebou, neobmedzuj sa, povedz svoj nazor! A SLEDUJ ci bude nieco inak. Mozno to bude horsie. Mozno lepsie. Ale TVOJE chovanie moze vela zmenit. A rozist sa mozes o chvilu neskor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1972
26.10.24 13:59

Řrkla bych, že nemá smysl plánovat spolecnou budoucnost a pořizovat společný majetek s někým s kým už teď nejsi ve vztahu spokojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
6.10.25 13:53

odejít nebo zůstat?

Ahoj,

chtěla bych radu a váš pohled na situaci. S přítelem jsme spolu krátce skoro rok. Ze začátku nám to moc neklapalo - do vztahu jsme nešli z lásky ale spíš jen že jsme měli zájem poznat toho druhého. Nakonec se to vše obrátilo a zamilovali se do sebe. On se začal chovat čím dál tím líp až sem ho nepoznávala. Ve všem se snaží, když máme konflikt snaží se ho vyřešit, s omluvou přichází většinou on a proste mu záleží na tom aby to fungovalo, jenže před pár dni se stalo něco co mi dalo důvod přemýšlet nad rozchodem. Pohádali jsme se a začal mě silně chytat a dokonce na mě roztrhl tričko co sem měla na sobě. Cítila sem se hrozně poníženě a prostě já se ted bojím aby se to časem nezhoršilo a on nebyl násilník. Mrzí ho to, pořád se mi omlouvá a říká že beze me nebude že mě miluje a nechce o mě přijít jenže můžu mu věřit potom co udělal? a co může ještě udelat? říká to stejné jako každý chlap už to nikdy neudelam že na mě vubec nesáhne. Chytal mě přitahoval k sobě silou a já už mám strach co by bylo za pár let. On je jinak hodný človek i když tahle situace to moc nedokazuje ale je bohužel i výbušný. Myslíte, že jsou muži schopni si uvědomit že to nesmí udělat vickrát? A že ten můj na mě víckrát nesáhne? Prosím o názor. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2265
6.10.25 15:07

@viki000, tvůj strach je naprosto oprávněný a měla bys být na pozoru. :) Na druhou stranu šanci bych tomu ještě dal, pokud to udělá znovu, teprve potom bych uvažoval o rozchodu.

Je dobré se zamyslet, co ho navedlo k takovému výbuchu a preventivně tomu předcházet, že se těmto tématům budeš vyhýbat. Nicméně pokud je to něco důležitého pro společný život a vy se neshodnete, tak to do budoucna dobrotu dělat nebude. :think: Pokud v tobě zůstal strach a nezbavíš se ho, také to bude problém. Každopádně podle popisu to vypadá, že je dobrý člověk, který si snad svou chybu uvědomil. Jak říkám, šanci bych tomu dal, rozhodně nevěřím, kdyby náhodou to udělal znovu, nedopadne to tak, že bys měla trvalé následky. Tak hodně štěstí. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
7.10.25 07:24

@D. C. Děkuji za odpověď. ☺️ Rozhodla sem se zůstat a zkusit to, protože vidím že ho to mrzí. Tak doufám, že to dopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33794
7.10.25 07:43
@viki000 píše: Více

Jestli se to bude opakovat nebo ne, ti nikdo dopředu neřekne. Co se stalo tak strašného že to udělal? Asi bych mu ještě jednu šanci dala, ale opravdu jen jednu. Jak by to udělal podruhé, tak to na 100% udělá i potřetí. Když by se to opakovalo, tak nekompromisně konec, to už žádná omluva ani nic jiného nespraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí