Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@kreto píše:
@Fjodorka Myslím že si to snaží obhájit hlavně sama sobě.
A o tom to snad je, ne? Zakladatelka píše v úvodu, že jí to bude líto, je to pochopitelné. Většina z nás to tak měla(má) při vědomí, že je to naposled, že už to nebude, i když racionelně ví, že už by bylo dobré to utnout.
Já měla to „štěstí“, že se mi děti odstavily samy, ovšem dost dobře si vzpomínám, jak mi bylo naposled. A potom ještě snad 2 měsíce jsem vnitřně želela nad absencí toho spojení.
Důležité je, že zakladatelka dokáže sama vyhodnotit čas kdy to utnout, i přeze svoje emocielní potřeby. Jen dobře. OPROTI TĚM, CO TU ZAKLÁDAJÍ DISKUSE, JEJICH DÍTĚ JE EVIDENTNĚ VYUŽÍVÁ JAKO DUDLÍK A ONY SI NENECHAJÍ PORADIT A NIC. ZROVNA PŘED PÁR DNY TU JEDNA Z NICH PROBĚHLA…
@berry4 přesně tak
proto si tu tady čtu, abych si to taky ujasnila a mohla v klidu přestat. asi to možná vyznělo divně, ale myšleno to bylo dobře ![]()
@berry4 Taky dik. ![]()
Presne tak. Racionalne mam v tom jasno, len sa toho jaksi neviem vzdat a mam taky strach ze to nepojde moc lahko…
@kreto Ja som to pochopila, neboj… ![]()
Hele, kto ma trosku dobrej vole a empatie, tak to dokaze pochopit a nebude to zlahcovat ani zosmiesnovat.
A ti ostastni…hmmm…to je ich osobny boj…to nemusime riesit… ![]()
@Syringa píše:
@majdula1
Vezmi to spíš z druhé strany: vyřízená matka = nespokojené dítě. Všechny to známe, když nás něco bolí a jsem nervní, tak naše rozlada přeskočí i na dítě. A tak je to i u toho kojení.A moc nechápu proč mluvíš o „trpění“, moje dcera netrpěla: ráno jsem jí nakojila, a pak už nic, nedobývala se mi pod tričko, nebyla nervní… Mám spíš pocit, že hledáš problém kde není, ukončení kojení je stejně přirozená věc jako kojení samotné, a k životu patří.
Tak jeste posledni ot - at jsme presne, pokud chceme mluvit o ukonceni kojeni stejne prirozenem jako je kojeni samotne, tak prirozene bude v tom pripade, ze si konec kojeni urci dite samo
/btw oba syny jsem prave kojila do samoodstaveni, takze mluvim z vlastni zkusenosti/
Spousta deti se trapi a trpi, ptze je matky odstavi znicehonic, nepripravene a zhusta prave v dobe, kdy je nejaka krize, dite se chce kojit „neumerne“ casto a mamu to uz prudi… a pritom prave v tu chvili to to dite zrovna potrebuje nejvic
Ctu to tady dnes a denne.
Drzim kazdopadne zakladatelce palce, at to oba zvladnou, kdyz uz to musi byt… ![]()
@majdula1 píšeš o kojení, nebo o potřebě dumlat prso místo třeba usínáčka, dudlíku, plíny, nebo jen proto, že dítě nebylo navyklé spát normálně jako člověk?
Edit: kdo tu píše o krizi?
@majdula1
Som si ista, ze moje dite by si konec kojeni samo prirodzene neurcilo, proste by ma dudlalo az do puberty, keby som to dovolila.
A prave si myslim ze trpi teraz, svojim spatnym navykom dudlat prso, kvoli ktoremu nema dostatocny a kvalitny spanok.
Ako pise @berry4 tady nejde o ziadnu prechodnu krizu.
Neprudi ma zvysene kojeni ako pises, kedze o MM tu naozaj nejde. Presli sme si mnoha krizami a spurtami, mam porovnani.
Trapi ma nevyspaly zavislak, ktory ma maminu ako dudlika… ![]()
A mamina si len musi uvedomit, ze je v nasom spolocnom zaujme toto utnut.
A ze tym neurobi nic sebecke…
![]()
Co my vime, jake krize nebo trapeni muze dvouletak mit a resit si to prave zvysenou frekvenci kojeni
Treba je to caste kojeni ne pricina spatneho spanku, ale nasledek… mozna by se budil a blbe spal i nekojeny.
Omlouvam se kazdopadne za nevitane rady, chtela jsem prispet vlastni zkusenosti, podporit v tom treba zbytecnem smutku a treba i poukazat na to, jak to muze vnimat dite. Kluci oba se opravdu v tomhle veku kojili v noci casteji, pak to prestalo a pozdeji se odstavili sami, dudlani do puberty se kupodivu nekonalo. Vic asi k tematu nemam. ![]()
@majdula1 Zadne omluvani neni treba a je dobre si vypocut aj iny pohlad na vec. ![]()
Suhlasim ze do ditete nikto nevidi a preto se my matky ridime hlavne instinktom, pripadne predch. skusenostou.
Takze dekuju za nazor a nepochybuju o dobrom umysle… ![]()
Hezky vikendovy den…
@Gitka ahoj tak už jste to nějak zvládli?
My v noci zatím nic. nechci budit celou rodinu a neukecala jsem ho.
jen přes den to trochu jde, už se nekojí 10× za dopoledne, ale jen ráno a pak většinou až po obědě
a ještě k tomu když nic nejí tak ani po obědě nedostane. Je schopný sníst za den jen půl jabka a to mi nepřipadá dostatečné. naštěstí se dá celkem ukecat a nechá si to vysvětlit, tak to nekončí řevem ![]()
@kreto píše:
@Gitka ahoj tak už jste to nějak zvládli?
My v noci zatím nic. nechci budit celou rodinu a neukecala jsem ho.
jen přes den to trochu jde, už se nekojí 10× za dopoledne, ale jen ráno a pak většinou až po oběděa ještě k tomu když nic nejí tak ani po obědě nedostane. Je schopný sníst za den jen půl jabka a to mi nepřipadá dostatečné. naštěstí se dá celkem ukecat a nechá si to vysvětlit, tak to nekončí řevem
Ahoj, prave som na vas myslela. ![]()
Dnes sme dali prvu celu noc bez kojenia. ![]()
Spala som vedle a manzel spal s malym. Pocula som ho knikat viackrat, o tretej rano typicka kriza, to uz volal Mamiii, plosiiiim
a zacal poplakavat.Ale táta to nejak zvladnul a ja som sa udrzala vedle.
Rano o piatej uz bol takmer vzhuru a aby nevzbudil starsieho, tak som radsej sla a uspala ho. Aspon uspesna noc, to musime udrzat a postupne odburat to ranne a obednajsie uspavanie na prsu.
Ty to mas ale tazke teda, ked ti syn tak malo zje, to musi mat hlad…a desatkrat za den je fakt mazec, i ked ti verim ze si to tak vyzaduje.Ked je mojmu Lukymu nejak spatne, pripadne sa nudi alebo je unaveny tak by bol taky stale na prsu…
Chjo, je to tazke…uplne odstavenie tak lahko nevidim.
Musime na to postupne ale systematicky a ked uz raz odmietneme dat, tak uz v tom case proste nedavat, aby neboli zmateni…
Drzim palce nam obom, aby sa to brzy zlomilo ![]()
@Gitka No tak to je krásné! přeju pevné nervy ať to vydržíš i další noci ![]()
@kreto píše:
@Gitka No tak to je krásné! přeju pevné nervy ať to vydržíš i další noci
Dik moc. A napodobne… ![]()
A napis ake mate pokroky, budem rada… ![]()
@Gitka Ahoj,
tak dnes byla opět jedna z příšerných nocí. Snad co 15 minut se budil ječící, pak už ani prso nevyžadoval prostě měl amok. chodil po bytě a řval.
Chlap ho zkoušel uspat asi ve 3 ráno, protože dnes náhodou nejde do práce. Ale po 5 minutách to vzdal, že řve a nejde mu to. Nemá na něj nervy, přitom staršího syna odnaučil od prsa v noci bez problémů. Už asi za těch 6 let zestárl ![]()
No musím to nějak zvládnout sama.
Za měsíc mám v plánu jít na koncert, půjdu schválně bez telefonu, tak to musí přežít. Teda pokud nebudu tak unavená, že bych tam ani nešla ![]()
Už i uvažuju, že zajdu k doktorce, to není možné aby tak celý život v noci vyřvával ![]()
Ještě bych dodala, že v noci prso občas dám, ale spíš zkracuju čas. Byl by schopný mě ohryzávat v kuse celou noc. Na úplné odstavení už jsem sice připravená, ale není k tomu vhodná situace