Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@roksy25 Myslím si to samé. Dietní to není, ale lepší než rohlík s máslem, šunkou a sýrem ![]()
@Twin_Star píše:
Podle mě je důležité to, kolik toho za den sníš a ne co. Já jsem loni na jaře jedla max. 1400kalorií denně - jedla jsem fakt cokoliv (kromě sladkého), ale aby se to vešlo do tohohle limitu - a zhubla jsem osm kilo během pár měsíců. A nevrátilo se mi to dotěď zpět, i když jím už normálně.
Promiň, moc se v tom neviznám, nepočítám si to, 1400 KJ nebo Kcal?
![]()
Kalorií, 1 kalorie jsou snad cca 4KJ. Takže čtyřikrát víc, pokud jedeš na kilojoulech.
V zemi, kde žiju, se jede na kaloriích, takže v kilojoulech moc počítat neumím. ![]()
@radkka KJ-kilojoul, Kcal- kilokalorie, přepočet je 4,2, vychází mi to, že 1400KJ je 333kcal, jestli počítám dobře…
Příspěvek upraven 11.02.16 v 13:24
@Twin_Star píše:
Kalorií, 1 kalorie jsou snad cca 4KJ. Takže čtyřikrát víc, pokud jedeš na kilojoulech.V zemi, kde žiju, se jede na kaloriích, takže v kilojoulech moc počítat neumím.
Díky moc
Už jsem to pochopila, já si totiž zrovna dneska počítám (abych tchyni dokázala, že jako vegan jsem na tom výborně
) a lekla jsem se, že jsi celý den jedla to, co já měla jen k snídani, už jsem si začínala připadat jako otesánek ![]()
@roksy25 Díky
Už jsem vyhrabala nějaké články, tak se vzdělávám ![]()
@radkka píše:
Mozzarela je dietní?Já teda už pár let nic živočišného nejím, tak mám možná už zkreslené představy, ale mozzarela mi fakt dietní nepřijde
vidíš, a mi to výživový poradce doporučil jako dietní večeři ![]()
@roksy25 píše:
@radkka KJ-kilojoul, Kcal- kilokalorie, přepočet je 4,2, vychází mi to, že 1400KJ je 333kcal, jestli počítám dobře…Příspěvek upraven 11.02.16 v 13:24
Je to právě naopak, je to čtyříkrát víc v KJ.
1400 kalorií je asi o třetinu míň než obvyklý doporučený denní přísun energie, takže se to dá. K tomu pohyb a jde váha dolů rychle. ![]()
Výborná mňamka. Ale chutná mi hlavně v létě. Vždycky jsem si myslela, že docela dietní je.
@martina.se píše:
vidíš, a mi to výživový poradce doporučil jako dietní večeři
Tak to jsem si jí nemusela tak vyčítat, když jsem se s ní dřív cpala ![]()
Já bych ale kalorie moc neřešila. Omezila bych smažené, tučné, přemíru soli, dělala si menší a častější porce a výsledek se dostaví..Nedávno jsem si o tom dost četla a většina lidí má problém s tím, že nejí pravidelně, nechá tělo hladovět a pak se naráz nadlábne..Tělo si ze strachu ukládá zásoby a nespaluje. Třeba i můj problém
Takže balíček mozarelly s rajčaty plnými prospěšných látek, kvalitním oliváčem a třeba kouskem celozrného pečiva bych moc neřešila..
Jinak tedy, já to začala před pár lety jíst a doma mi nad tím přítel ohrnoval nos a teď? Jak si šmakuje. Když dělám sobě, tak se ho preventivně ptám, jestli si dá taky, protože jinak si sotva zobnu..I balkán mu zachutnal…
![]()
@Twin_Star Já nevím, asi mě nechápeš..já se snažila vysvětlit, že 1kcal, je přibližně 4,2 joulu..asi jsem to napsala blbě..
@radkka píše:
Tak to jsem si jí nemusela tak vyčítat, když jsem se s ní dřív cpala
@martina.se píše:já jsem ráda, že mi toto poradili, mozarellu miluju.. s rajčaty, bazalkou, mńam
Já taky, to je asi jediné, co mi na veg stravě chybí - mozarella a niva
![]()