Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj, tak já to mám podobně, 40 mi bude v červenci, mám syna 10 letého a 8měs.holčičku,to vše s dlouholetým manželem48let.O druhé dítko jsme se snažili skoro 2 roky,rozhodli jsme se, že zkusíme IVF,ale udělali mi jen 1 odběr krve a než byly hotové výsledky,byly // ma těhu testu
![]()
jaaaanina píše:
Tak hlavně, že to nakonec všechno dobře dopadlo. A máte svoje zlatíčko a Vám to klape
No, klape …
plus minus jo, urcite to pomohlo.
Jinak ale abych uvedla i nejaky zapor, ktery se asi nevaze primo k veku, jako spis k dnesni dobe - vzhledem k 2letakovi zacinam pomalu celit starostem jako jsou skolky, navrat do prace apod. To si obcas reknu, ze kdybych si byvala byla
poridila druhy driv, jako vetsina zenskych, mohla jsem to mit uz za sebou. S malym se mi doma moc libi, ale zacina se nam to kratit a vkradaji se prakticke starosti. Bude mi pak 41, s 3letym ditetem … to uz vidim, jak se o me vsude poperou. Bohuzel moje misto v praci je obsazene, dostanu odstupne (doufam) a trada.
Moc Ti gratuluju k //
Ja mela kdysi taky termin 11/12, ale kluk se narodil 30/11, ten starsi.
holky, tak se k vám přidávám do spolku… Jsem ráda, že jste tu, protože já mám jakousi depku z toho, že chci mimčo… bude mi na podzim 39 let a máme syna 18 let a dceru 13 let a teď jsme se pobláznili a chceme mimi…
Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama… ![]()
nakukovatelka píše:
Ahoj, koukam, ze je tu diskuse zvlastniho druhu, do ktereho taky patrim-
bude mi v cervnu 40, mam 15ti leteho syna, a druheho ted 2leteho. Takze po 13ti letech.
Ja dlouho druhe moc nechtela, a kdyz jsem se rozhoupala, neslo to. A asi uz by to vubec nevyslo, tak mame to druhatko s pomoci IVF. Kdyz jsem se pro druhe rozhodla, rikala jsem si - bud to pujde, nebo ne, lamat nic pres koleno nebudu, vzdyt jsem dlouho ani nechtela atd atd. A to jsem pak zirala, co to se mnou udelalo, kdyz to neslo … litala jsem po doktorech jako diva a „vcera bylo pozde“ a „udelejte cokoliv, chci dite“Upnula jsem se na to tak, ze si neumim predstavit, ze by medicina neumela to, co umi, byla bych asi pekne v kelu.
Druhe tehu bylo taky bez problemu, na rozdil od prvniho, a uzivam si to ted s malym uplne jinak, nez kdysi ve 24ti
Tak se mejte vsechny krasne![]()
to je přesně můj případ… Já nechtěla skoro 10 let a teď jsme to začali řešit přes CAR a ty mateřský pudy se mnou mlátí o zem… a strašně chci…Ach ty hormony… ![]()
adrie píše:
holky, tak se k vám přidávám do spolku… Jsem ráda, že jste tu, protože já mám jakousi depku z toho, že chci mimčo… bude mi na podzim 39 let a máme syna 18 let a dceru 13 let a teď jsme se pobláznili a chceme mimi…Tak jsem ráda, že v tom nejsem sama…
Taky jsem ráda, že tady nejsem sama.....To je fajn ![]()
Taky jsem se pobláznila
Je mi 39 a zadařilo se přirozeně viz metřík. ![]()
já mám PCO a tudíž anovulaci, takže u mě se přirozeně nezadaří ani omylem… na IUI teď stimuluju Menopurem, jedno nastimulovaný vejce mě vyjde v průměru na 3000 Kč ![]()
adrie píše:
já mám PCO a tudíž anovulaci, takže u mě se přirozeně nezadaří ani omylem… na IUI teď stimuluju Menopurem, jedno nastimulovaný vejce mě vyjde v průměru na 3000 Kč
Určitě se brzo zadaří…
A budete zkoušet dvojčátka?
my bychom dvojčátka moc chtěli… byli bychom rádi, kdyby se nám povedli… takhle máme samé „jedináčky“…
sia píše:
Taky jsem se pobláznilaJe mi 39 a zadařilo se přirozeně viz metřík.
SIO
a kdypak máš termín?já měla pozitivní test 8.3.budeme tak nějak stejně těhu
ne?Mě dnes končí 9.týden.Jo na screening jdu až 23.5 to budu 12+5
Jitu, já našla pozitivní testík 13.3. a dnes končím 10tt
Na screening jdu 19.5. a budu ráda až ho budu mít za sebou, to si celkem oddechnu, i když dnes na kontrole bylo všechno v pořádku, mimčo bylo tak živý že ani fotka nešla udělat ![]()
Jak ti je? Vážně jsi měla pozitivní test už 8.3.? To by jsi měla být spíš o nějaký den dýl těhotná než já ![]()
jitkabokule píše:sia píše:SIO
Taky jsem se pobláznilaJe mi 39 a zadařilo se přirozeně viz metřík.
a kdypak máš termín?já měla pozitivní test 8.3.budeme tak nějak stejně těhu
ne?Mě dnes končí 9.týden.Jo na screening jdu až 23.5 to budu 12+5
Tak to moooc gratuluji, a jak ti je?
jaaaanina píše:
No holky tady je to samá těhule…já mám testík od 7.4.