Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
sia píše:
Našli vadu srdíčka a to je prý často indikace Downa. Tak mě na další den objednali do genetické poradny, kde tedy nebyla genetička ale kráva, protože když se ptala na děti co mám a manžel tak se ptala jestli nechci jít na ukončení rovnou, prý jestli si jsu jistá že nás chlap uživí a jestli prý platí na děti co mázůstala jsem na ni koukat s otevřenou pusou neschopná slova. Nicméně mě udělali rovnou odběr plodovky a večer volal doktor že výsledky nedopadly dobře.
jitkabokule píše:sia píše:Sio
Ahoj holky, tak nám to nedopadlo na screeningu dobře, doufám že vám to vyjde a dočkáte se drobků![]()
JAK nedopadlo dobře?na co našli pozitivtu a s jakou pravděpodobností?
![]()
šmarjá já jdu v pondělí
Sio to věděli tak brzo výsledky?Oni ti brali krev dřív než ten den screeningu?
Sio
to je tak smutný že nevím co na to říct
Víš já jsem si myslela že takhle brzo ani dobrý utz vadu strdíčka nevidí že až ten 20.týden.Kde jsi na screeningu byla že ti dělali rovnou odběr plodovky a výsledek hned večer?To je celý…nějak strašně rychlý ![]()
A ta genetička!!
takovýhle ženský by snad neměly takovou práci kde můžou v jednom okamžiku zamotat člověku život o 180´!!Tady by snad měli být citliví lidé ne?Školení na to jak se má s lidmi komunikovat a špatné zprávy podávat?!
Proboha Sio ty musíš být úplně zdeptaná…posílám na dálku sílu,myslím na tebe .......ani nevíš jak!!!
Lidičky mě to čeká zítra
sice jsem do včerejška než jsi napsala tu zlou zprávu měla někde v pozadí mozku uloženou možnost že nám to může dopadnout špatně,snažlia jsme se toto těhu moc neprožívat a tak ale přece jen jsem doufala že to bude ok.Jenže ted mne ta realita skrz tebe zasáhla jakoby přímo.Uvědomuju si že to štěstí vážně nemusíme mít,testy dopadnou špatně a my třeba za týden budeme čelit tomu samému co ty.Strašně moc moc se bojím ale chci to mít už za sebou at vím na čem jsme.Člověk se nakonec musí smířit s realitou ať už je jaká chce-jsou věci co nezměníme.Jenže je to TAK TĚŽKÝ.
![]()
Sienko nevím co ti říct abych ti zvedla náladu a trošku pomohla…neznám slova která by to dokázala..držím palce
Teda holky…po zapojení do vaší diskuse držím dnes ráno po 3.5 letech snažení pozitivní test! Měly byste si to tu fakt nechat patentovat!!!
Samozřejmě ještě tak úplně nejásám, stát se může cokolí, ale stejně je to bomba ![]()
Jaaaani, mám doma dva kluky 9 a 13 let, toužila jsem ještě po holčičce, ale po těch měsících marných nadějí jsem tak nějak zjistila, že by mi nevadil ani třetí zbojník. Rodit ve 42 letech a ještě vytouženou holku - to bych už asi chtěla hodně…
Tia Dalma píše:
Teda holky…po zapojení do vaší diskuse držím dnes ráno po 3.5 letech snažení pozitivní test! Měly byste si to tu fakt nechat patentovat!!!
Samozřejmě ještě tak úplně nejásám, stát se může cokolí, ale stejně je to bomba
Jaaaani, mám doma dva kluky 9 a 13 let, toužila jsem ještě po holčičce, ale po těch měsících marných nadějí jsem tak nějak zjistila, že by mi nevadil ani třetí zbojník. Rodit ve 42 letech a ještě vytouženou holku - to bych už asi chtěla hodně…
Potichounku
![]()
Jitu, neboj dopadneš dobře, moc držím pěsti ![]()
Já jsem byla v Brně u dr. Vlašína, je fakt dobrý a všechny vady by asi vidět nebyly ale nám chybí v srdíčku přepážka která tam má být od začátku a později rozdějit srdíčko na komory a síně. Toto zjistili ve čtvrtek, v pátek mi vzali plodovku kolem poledne a večer po osmé mě volali výsledky, byla to zkrácená verze jen na toho Downa, ten takto jde udělat. Na další vady se pak čeká ty další dva týdny.
Díky moc
, máš pravdu, jediné, z čeho se zatím můžu radovat, je ten počuraný papírek, navíc od včera špiním…ale slabě pozitivní testy mám od 9.DPO a každý den čárečka sílí a dnes BT pořád vysoko a // totálně jasné i na Mamatestu 25. Pročítám diskusi a myslím na vás všechny a doufám, že to tentokrát dobře dopadne i u nás ![]()
sia píše:
Jitu, neboj dopadneš dobře, moc držím pěsti
Já jsem byla v Brně u dr. Vlašína, je fakt dobrý a všechny vady by asi vidět nebyly ale nám chybí v srdíčku přepážka která tam má být od začátku a později rozdějit srdíčko na komory a síně. Toto zjistili ve čtvrtek, v pátek mi vzali plodovku kolem poledne a večer po osmé mě volali výsledky, byla to zkrácená verze jen na toho Downa, ten takto jde udělat. Na další vady se pak čeká ty další dva týdny.
Holčino tak moc je mito líto. Drž se
![]()
Tia Dalma píše:
Díky moc, máš pravdu, jediné, z čeho se zatím můžu radovat, je ten počuraný papírek, navíc od včera špiním…ale slabě pozitivní testy mám od 9.DPO a každý den čárečka sílí a dnes BT pořád vysoko a // totálně jasné i na Mamatestu 25. Pročítám diskusi a myslím na vás všechny a doufám, že to tentokrát dobře dopadne i u nás
Potichoučku gratuluju
Taky jsme místo MS špinila…bude to OK ![]()
sia píše:
Jitu, neboj dopadneš dobře, moc držím pěsti
Sio, já s tebou taky moc cítím, ale jsem trošku z oboru a vím, že nebýt tohoto vyšetření a miminko by se narodilo, tak i kdyby se jednalo o operabilní vadu, nebyl by to ani pro vás, ani pro mimi žádný med; navíc jsou tato miminka ohrožená do života i leukémiemi. Na útěchu se toho asi moc říct nedá, ale dobré je to, že aspoň víš, že můžeš otěhotnět i v tomto věku, a příště to určitě dopadne dobře ![]()
ahoj všem ![]()
tak jsme se vrátili ze screeningového utz.Komplet výsledky ještě namáme protože krev mi brali taky až dnes,ale dle mudr se zdá být vše ok.Hlavně jsem se ptala na to srdíčko a to prý je vidět že má přepážku snad nebo že se krev nepřelévá z jedné do druhé půlky/toto nějak moc nechápu.
Kůstka i projasnění je prý taky dobré-hodnoty taky zatím nevím.
Takže prozatím jsem klidnější,ted jen jak to vyjde ve spojení s krví.Uffff zase čekat.
Sio,Sienko…jak to je s tebou?Jak to zvládáš?
Holčiny držím palečky všem a posílám hodně sil
ať už je jen dobře. Já jdu na screning 8.6. ![]()
jaaaanina píše:
Holčiny držím palečky všem a posílám hodně silať už je jen dobře. Já jdu na screning 8.6.
jaaani to už je taky co nevidět
Taky držím
at to dobře dopadne.Kam jedeš na screening?Já jsem sice klidnější,ale závěr testu nemáme a může se pořád něco vyvrbit.
100%jistotu stejně člověk má až když drží mimiška v rukách ![]()
Ahojte. Tak mi to květnové snažení zase //nepřineslo, ale koukám, že tu teď řešíte více smutné věci.
Sio, je mi moc líto tvého neštěstí a přeji ti, ať toto smutné období rychle překonáš.
Holky jsem docela v pohodě, zítra jdu do nemocnice. Já to v sobě mám srovnané, sice vím že smutná ještě budu ale to překonám. Díky všem za podporu a všem vám moc přeju ať všechna vyšetření jsou v pořádku abych mohla číst samé dobré zprávy.
Sio,jsi strašně statečná.....já to v sobě taky často řeším, jestli do toho ještě jít / i za cenu dalšího SP…/ nebo potratu ve vyšším stadiu, protože něco bude špatně a nakonec nedostatečná výživa mimise placentou/ protože věk matky sehrává roli…je to fakt dilema…Ale asi to risknu a pujdu do toho.
Ty doufám taky!!!!! ![]()
jitkabokule píše:jaaaanina píše:jaaani to už je taky co nevidět
Holčiny držím palečky všem a posílám hodně silať už je jen dobře. Já jdu na screning 8.6.
![]()
Taky držím
![]()
![]()
at to dobře dopadne.Kam jedeš na screening?Já jsem sice klidnější,ale závěr testu nemáme a může se pořád něco vyvrbit.
![]()
100%jistotu stejně člověk má až když drží mimiška v rukách
Jsem objednaná do Brna. www.prenatal.cz slibovali tam výsledky ještě ten den večer.tak uvidíme…už teď jsem nervozní ![]()